Hát akkor kezdjük is.
Seal: Minden ninja rendelkezik egy számmal 1-19 között. Ha bemész a teamedhez és ott egyesével nézed a ninjáidat jobbra lenet názheted meg ezt .
A lényege ,hogy valamilyen tulajdonságot adnak. Ha a szám 1 és 9 között van akkor reroll attack, crit chance és damaget kapsz, ha 10 -19 között akkor akkor tai és nin immunt , edurancet kapsz . Természetesen minnél közelebb vannak a Határokhoz (1 és 19) annál nagyott a bonusz.
Ezt a számot a ninjád minden 4. szintjén ( 4 el oszható szint után) változtathatod meg egyel ,le vagy felfelé : tehát ha 8 akkor választhatsz ,hogy 9 vagy 7 legyen.
Ha a csapatod minden tagját ls irányba huzod akkor full ls ,ha hs akkor full hs teamet kapsz.
Reroll: Lényegében egy % ,mely megmutatja ,hogy az adott ninjának mekkora esélye van arra ,hogy 1 támadáson belül ne egyszer hanem többször támadjon . Ilyenkor a támadások nem adodnak össze ,hanem a nagyobbik fog megjelenni. LS (low seal) teamek ,erre hajtanak. Nagyon hasznos képesség ,hatására egy gyengébb team is leverhet egy nála akár jóval erösebbet is (ez már csak szerencse kérdése).
Crit chance/damage: Az első megmutatja mekkora esélyed van ,hogy kritikus ütést vigyél ve a második pedig megmutatja ,hogy a kritikus ütésed mennyivel lesz erösebb mint az alap ütés amit a krit nélkül vinnél be. Általában teai team ek fejlesztik erőteljesen.
Stamina/edurance: Az első egmutatja hogy mekkore a ninja álloképessége ,lényegében ettöl függ ,hogy egy kör támadás után mennyire fárad el( a következő körben mennyivel lesz kissebb a bevitt támadása). Ezt 100 nál följebb nem érdemes vinni ,mert nem számolja a rendszer az felett. Ez alol kivétel ha a ninjád Miss Sloton van (azaz nem olyan posztban van mint kéne , pl genint raksz jounin vagy kage helyére), ilyenkor 200 stam felel meg annak mintha a helyén lenne 100 stammal. Az edurance a stam kiegészítése lényegében ez korlátlanul gyűjthető és hasonlóan is müködik.
Nin/tai immun: Ez lényegében az ellenség sebzését csökkenti rajtad , ha van mondjuk egy ninjád melyen van 10% tai immun és az ellenség tai alapú ninja , megsebezne 100 al ,ekkora a ninjád csak 90 el sebzödik. Fontos ,hogy nin immun tai és forditva nem ér szinte semmit (legalábbis ha jól tudom). Ezt a tulajdonságot a Camper csapatok használják elöszerettettel.
Nin/Tai/Attack: A nin és tai minden ninjánál szintenként növekedő érték ,ez a 3 szám határozza meg lényegében a ninja támadóerejét. A tai és nin 0,5 támadó erőt ad , az attack darabja pedig 1 et . A attack nagy mennyiségben LW (legendary weaponokkal) lehet növelni . A ninják minden szintlépésénél kap ninból taibol valamennyit (1-2 nél elöfordul ,hogy csak egyikböl kap ,de nem jellemző). Ez alapján mondjuk ,meg ,hogy egyik ninja hova tartozik ,ha a tai növekedése nagyobb tai ha a nin akkor nin es.
Elemek: Menyen ninja rendelkezik egy elemmel az 5 közül ,mindegyiknek megvan ,hogy melyik ellen erős és melyik ellen gyenge ( fire<<water<<earth<<lightning<<wind<<fire) . Ezt gyakran kell majd használnod nagyobb szinteken ,mivel ha a teamdben van pár tag akinek az elemét ütik nagy hátrányt jelenthet ( ez igazán mediumtol,hardtol érezhető ,beginneren még elviselhető ).
Ezt a képességet tudod változtatni a inventoryban ,persze ára van ennek a müveletnek ,pontosan annyiba kerül ez is mint a chakra megfelezése.
Ugyan itt lehet a chakrát is megfelezni valamint a ninjáknak extra stat pontokat venni ,melyet te osztasz el ,hogy nin vagy tai ra kapja.
Extra stat: Genineknek 200, jouninoknak 250 kagéknek 300 ryo ba kerül ez az első stat vásárlás ,ez az összeg minden egyes vásárlás után duplázodik ,szóval elég gyorsan felmehet igencsak nagy összegekre.
FNG/J/K: Forbidden Ninja Genin/Jounin/Kage. Minden szinten 1 dbt szerezhetsz ezekböl a különlegesen nagy erővel rendelkező ninjákból. Beginner-easy-medium szinteken genineket , Hard-Extrame szinteken jouninokat , Impossible és Forbidden szinten pedig Kaget kaphatsz.
Megszerzésük elméletben egyszerű kivitelezésük áltlában már annyira nem . A már általad is emlitett "sok csillagos" helyek a befejezett országokban , ezek sikeres teljesítése teszi lehetővé az adott FNG megszerzését. Ha a mapon legyözöd az még nem jelenti ,hogy azt kell választanod ,szóval leverheted mindet 1 szinten. Ahoz ,hogy hozzájus a leverésük után bemész a Bijuu helyre a mapon , ott lesz egy olyan fül ,hogy Forbidden Ninjas , itt kell az általad választott ninjának aképét megkeresni rákantintani és elfogadni , ezzel máris a csapatod tagja lesz.
Elönyeik: erősebbek mint a hasonló kasztba tartozó többi ninja , fix chakrát igényelnek (10-20-30 FNG/J/K), ha kiviszel egy szintet nem vész el csak lemegy a szintje 3 asra ,de rögtön használhatod a kövekező szint elejétől nem kis elönyt biztosítva számadra.
AB:Ezek a ninjáknak adható cuccok ,minden ninjának van 4 db eltérője ebböl 50-200-400-800 ryo ért vásárolható meg , általában minnél drágább annál hasznosabb. Ezen kívül azokat itemeket is adhatjuk a ninjáknak melyet az item shopban vásárolsz (ebböl gyakran csak a SP ill FSP ket szoktuk használni - ezek Solider Pill illetve Fresh Solidier Pill , stamnákat adó itemekt egyik 26 ot másik 40 et ad). Fontos ,hogy jól válogasd meg ,hogy melyik ninjára mit raksz rá, mert összesen 3 AB lehet egy ninján
(ez az ami hiányzik a te teadböl ,ha beszerzel párat j esélyel tovább tudsz haladni mapon is)Legendary Weapon: Ezek a legendás fegyverzetek különleges Abok. A mapon tudod öket levadászni melyhez egy IF -item finding nevű képesség kell ,melyet legkönnyebbe ugy tudod beszerezni ,hogy egy combot használsz Konohamaru-Moegi-Udon (ez rögtön ad neked 360 IF et) . Fontos ,hogy csak ugy számít az IF ha az adott ninja szerepel a harcban , szóval amikor LW ket vadászol ezek a ninjáid a geninek helyén legyen ,így szinte biztos ,hogy mind rákerülnek. Majd szerkesztem a hozzászólást , és csatolok pár hasznás oldalt ezzel kapcsolatban.
BA genin Battle arene nevű hely (a mapon nem a fül) után kapod meg ezeket a genineket ,közös jellemzőjük ,hogy 34 chakrát ígényelnek (felezés után 17 et) , az FNG k után a lgerősebbek.
Transmigration: Ezáltal a alap genined egy erősebb formát kap , jobban fog növekedni a ninje ,tai ja ,de ez veszélyt is hordoz magában ,mert ezután nem 0 hanem 8 charát fog ígyényelni . Ha engem kérdezel beginneren kár rászánni a ryot , mivel böven van chakra érdemes 2 BA genint és 1 FNG szerepeltetni . Viszonyitás képpen a trans genin kb olyan erős mint egy BA genin.
A "farkas" summonokból nem kell többet legyözni mint az 1 csillagosoakat , a többi nem jár semmi extrával. Ha legyözül közüllük egyet akkor azt használhatod a csapatodban summként ,természetesen csak azután ,hogy megvetted . A nines csapatok elöszerettettel használják a Kétfarút , alias Nibi, míg a taisok illyetve hibrid teamek ( melyben tai és nin tipusú csapattagok is szerepelnek ,erre példa a névjegyemben látható felső csapat), pedig az 5 farkut , Gobit használják ,de a 6 farkú is hasznos tud lenni beginner szinten (asszem Rokubi ,nem tom a nevét én még nem használtam)
Gondolom észrevetted ,de azért ilyen általános dolgokat is leirok. Minden country illyetve hely legyőzése után a mapon kapsz chakrát melyel erősebb tagokat használhatsz a teamedben , beginneren mindegyik után kapsz 10 et kivétel az Akatsuki temple (ezután csak AT), ahol 20 at fogsz kapni.
Talán minden kérdésedre válaszoltam , mingyár bedobálom még a linkeket amik hasznosak lehetnek számodra is.
Szerk.:
http://www.ninjamanager.com/help/game-guidehttp://www.ninjamanager.net/showthread.php?t=487http://www.ninjamanager.net/showthread.php?t=6591Az első helyen tudod megnézni a genineke,jouninokat,kageet , transz genineket ,és az forbidden ninjékat. Le van irva ,hogy melyiknek milyen a nin-tai-stam növekedésük ,milyen ABokat használhatnak.
A második tartalmazza az lw ket , le van irva melyiket hol találod a mapon mennyi IF kell hozzá ,milyen esélyel kapod meg (fontos,hogy legyen esélyed az elnyerésre ,győznöd kell az adott helyen) és a legfontosabb ,hogy mit adnak. (ha elfogadsz egy tanácsot próáld majd meg kiszedni a Luna Sword nevű LW t).
Azt elfeledtem mondani ,hogy minden szint teljesítése után 1 lwt választhatsz és magaddal viheted ,szóval ne add el mielött resetelsz ,mert akkor fuccs. (begginner után 1 et ,easy után 2 et ,de ha beginnert viszed ki 2 x akkor is csak 1 et vihetsz magaddal).
A harmadik foglalja magában ,hogy melyik szinten melyik részén a küldikben mennyi chraád van és milyen rangon állsz.
Azthiszem most böven adtam rágodni valót ,jó olvasgatást . Ha bármivel kapcsoaltban kérdésed van nyugottan kérdezz a többiek vagy én biztosan választ adunk rá ,feltéve ha tudunk.