24 nov 16, 23:30:38 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fate/stay night  (Megtekintve 83514 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #120 Dátum: 11 okt 05, 21:52:05 »

Hú köszi. Tasukattazo Shiro-dono Nevet. Egyrészt imádom ahogy hangzik az egész másrészt kell nekem a szöveg. Amúgy ezen az oldalon már jártam, de sose juott eszembe, hogy megnyissam ezt a táblázatot, aszittem csak referenciák vannak benne. pfff Nevet
Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #121 Dátum: 11 okt 09, 15:54:08 »

Már itt a Zeroban mondják, hogy egy adott hős megidézéséhez kell annak egyik ereklyéje.

Na már akkor hogy a fenébe idézte meg Rin Archert, amikőr ő a jövőből jött?
Ha jól rémlik, akkor eredetileg Sabert akarta (talán pont Arthuriát, de nem vagyok benne biztos).

Ja és igazad volt Sanyit illetően, tényleg epikusan nem százas a figura. xD
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 09, 15:57:27 írta Shiro » Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #122 Dátum: 11 okt 09, 16:05:14 »

Nem hiszem hogy itt bárkinek is lelövök ezzel valamit, de azért SPOILER VESZÉLY:
A nyaklánc miatt tudta megidézni, amivel megmentette Shirout. Ugyebár Shirou=Archer, tehát az a nyaklánc egy hozzá kapcsolódó ereklye.

Én inkább arra lennék kíváncsi hogy Caster hogy tudta megidézni Assassint. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 09, 16:06:15 írta Soul » Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Shiro
Moderátor

« Válasz #123 Dátum: 11 okt 09, 16:13:36 »

Akkor ezek szerint nem számít, hogy csupán később lett az erekjéje.

Talán Assassin esetében maga a hely volt az ereklye. Lehet ennek utánna kéne nézni a Musashi- Koujiro legendákban.

Nem is tudtam, hogy van ilyen : ikszdé
http://www.youtube.com/watch?v=tehdLxKfys4

A Carnival Phantasm c. ovasorozatból van a jelenet, ami ha jól nézem akkor egy Fate/stay night - Shingetsutan Tsukihime - Metly Blood crossover.

Az egész egy kész őrűltség, Berserker tenisz cuccban. Archer és Lancher kártyacsatát vívnak, és mindez egyTV-s vetélekdő keretében.
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 09, 16:24:55 írta Shiro » Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

« Válasz #124 Dátum: 11 okt 09, 16:39:28 »

És akkor még nem láttad Shirou és Shiki lehetetlen randitervét. ikszdé Marha jó sorozat, szét szakadtam magam rajta.  Pojén
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #125 Dátum: 11 okt 09, 21:29:36 »

Én inkább arra lennék kíváncsi hogy Caster hogy tudta megidézni Assassint. Nevet

Ha valamit nem tudtok kérdezzétek az élő Fate/ lexikont vagyis engem Nevet

Az a helyzet, hogy nem kötelező ereklyét használni a hőshöz, idézhetsz úgy is, hogy semmilyen katalizátort nem használsz, ebben az esetben a grál a személyiségedet használja standard katalizátorként, vagyis egy olyan hőst kapsz, aki a te személyiségedhez a legközelebb ál valamilyen formában. Ennek megvan az az előnye, hogy a Servant akit megidézel tutira jóban lesz veled, és jó csapatot fogtok alkotni, de az a hátránya, hogy nem tudod, hogy kit kapsz és, hogy milyen erős lesz vagy hogy melyik kasztba fog tartozni (persze csak abba tartozhat amiket még nem idéztek meg elötte, szóval pl nem lehet 2 Saber vagy Archer). Erre a fajta idézési módszerre példa a "stay night" Ridere, akit ugye Sakura idéz meg csak Shinjinek adja, mert ő nem akar harcolni. Rider majdnem olyan jellem mint Sakura, kedves és segítőkész, de van egy sötét oldala és "kicsit" perverz.

Ezért van az, hogy a mesterek katalizátorokat használnak, mert akkor legalább azt befolyásolni tudják, hogy az adott személy akit idéznek ki legyen (mert a szolgák erejét az is befolyásolja, hogy milyen híresek a korban amibe idézik őket, így egy híres neves hős előnyökkel jár, egy no name valaki pedig hátrányokkal), az viszont mindenképpen véletlenszerű, hogy milyen kasztba tartozik. Persze ezzel is lehet trükközni, hiszen egy karddal elég jó eséllyel Sabert fogsz idézni, egy nyíllal pedig nagy valószínűséggel Archert, de vannak szolgák akik több kasztba is tartozhatnak (pl: Heracles(Stay night Berserker) aki Casteren és Assassinon kívül bármi lehet), ezért a kaszt beosztás sosem 100%. Illetve van az a lehetőség, hogy az idézéshez Berserk vagy Assassination sorokat adsz, ezzel be lehet folyásolni, hogy Berserkert vagy Assassint kapj (mindig azt kapsz ilyen esetben), azt viszont nem lehet, hogy a 19 Hassan-i Sabbah közül melyiket kapod(Minden Assassin standard esetben valamelyik a 19 Hassan közül). Az egyetlen kaszt aminek a paraméterei teljesen választhatók az Berserker, mert az ereklyével és a + sorral be lehet lőni a hőst és a kasztot is(más kérdés, hogy a mester lesz-e elég erős, hogy kordában tartsa a szörnyet amit teremtett).

Uryu Ryunosuke esetében is ő maga volt a katalizátor(illetve ott bekavart egy kicsit a kisfiú is akit életben hagyott), a Stay night Assassinjához pedig az a tény, hogy Caster nem mester hanem szolga, ezért egy hamis mester egy hamis Assassint kapott aki nem tartozik a 19 Hassassin közé. Rin esetében pedig valóban a nyaklánc volt a katalizátor bár ő eredetileg nem akart semmit használni az idézéshez, mert 50-50 esélye volt Archer és Saber közt (hiszen addigra a többi Servant már jelen volt) de úgy gondolta, hogy mivel ő erős, Sabert fog kapni, csak épp nála volt a medál ugye.

Az pedig, hogy Caster HOGY tudta megidézni Assassin, a válasz az, hogy sehogy, mert akit idézett az egy hamis Assassin, az ok amiért képes volt rá pedig az, hogy ő is mágus és a szabály így szól: "Minden mágusnak joga van részt venni ha képes megidézni egy szolgát", ő pedig mágus, az más kérdés, hogy csalás. A büntetése pedig az, hogy egy olyan Servantot kapott aki nem léphet ki az idézés helyéről, és nincs Hougu-ja (nemes illúziója)

Na hát kicsit hosszú lett a post de remélem jól megmagyaráztam az eddig felvetült kérdéseket Nevet

Edit:

De hogy saját dolgot is írjak. Egy ideje már tervezem és a holnapi nap hozzá is kezdek egy nem teljesen "Fanfic"-nek szánt Fate témájú fic-hez ami a 3. Heaven's Feel-t fogja feldolgozni, hasonlóan, ahogy a Zero a 4. et dolgozza föl. Nagyon alaposan utána néztem az infóknak a 3. háborút illetően ezért garantálhatom, hogy teljes mértékig hű lesz a sztori a 3. háborúról meglévő információkhoz. Röviden, ami hivatalosan megtörtént az itt is meg fog. (A Zero egyébként ugyan ezen az alapon íródott). Ezek mellett viszont, volt pár alapelv amit felállítottam magamnak a dologgal kapcsolatban, le is írnák ide párat:

Először is, egy kis fejtörő volt a cím, de végül "Fate/Before" mellett döntöttem.

-1. Lancer nő lesz és ezúttal nem fogja megölni magát Nevet
-2. Lesz Magyar eredetű Servant.
-3. A sztorihoz hűen Saber elég speciális Servant lesz, a hős maga pedig külön poén....
-4. Saber ezúttal nem Arturia lesz
-5. Lesz Egyiptomi eredetű hős(Servant), nem is értem, hogy nem volt eddig.
-6. Lesz egy nagyon vicces kis közvetlen kapcsolat a többi Fate/ résszel.
-7. A sztorihoz hűen Avenger is szerepelni fog, vagyis ezúttal nem 7 hanem 8 csapat lesz.
-8. A "bíró" ezúttal is Kotomine Risei-lesz, Kirei apja, aki a sztori idején még csak 20 éves. (Hivatalosan is ő volt)

Asszem ennyi infó elég is lesz. Ha megfelelő állapotban lesz a dolog akkor majd kirakom ide és elolvashatjátok, remélem tetszeni fog. Várhatóan elég hosszú lesz, de nem fogom fölöslegesen nyújtani.
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 09, 22:54:07 írta Exkirion » Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #126 Dátum: 11 okt 09, 23:15:28 »

Ha mondjuk már foglalt majdnem minden hely, és csak a Caster maradt, de te ereklyék alapján Háraclést idézed meg akkor mit kapsz? ikszdé

Jé most nézem, hogy Arthuriáé az egyetlen Anti-Fortress Noblre Phantasm (azt tudtam, hogy Gillé az Anti-World)

Egyébként van valami különbség az Anti-Army és az Anti-Fortress között? Azon kívül, hogy hány ellenfelet képesek kiteríteni.
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #127 Dátum: 11 okt 09, 23:35:15 »

Igen ez egy érdekes kérdés, ahogy én tudom, ilyen esetben egy olyan hőst kapsz aki a lehető legjobban kapcsolódik az ereklyéhez, és illik a kasztba is, sajnos arra ötletem sincs, hogy Heracles esetében ez ki lehet, mivel az ő katalizátora a neki dedikált templom egyik köve volt. Extrém esetben elképzelhető, hogy a grál teljesen figyelmen kívül hagyja az ereklyét, de erre nem mernék megesküdni.

-Igen van külömbség, az anti-army az nem igazán használható pl: várfalak, vagy más épületek/striktúrák ellen, az anti fortress pedig könnyedén ledönt akár egy várat is. Jó példa erre Rider Bood fort andromedája, ami ugye elszipkázta a vért a suliban lévőktől, de magának az épületnek nem ártott, ellenben az excalibur, nos az visz mindent ami az útjába kerül, és az anti fortress típusúak gyakran nagyobb hatótávúak is.

Na igen, egyetlen ismert Anti-World Hougu van, "Ea(Enuma Elish), a teremtés csillaga, ami széthasítja a mennyeket és a földet". nem tudom, hogy olvastad-e a Hollow ataraxiát, abban konkrétan be van mutatva mire is képes, és hát, nem szivesen lennék az útjában. A stay night-ban bemutatott ereje, az ilyen laza kis lóbálás Nevet
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 09, 23:37:34 írta Exkirion » Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

« Válasz #128 Dátum: 11 okt 16, 11:55:01 »

Na, végre megnéztem a Fate/Zero első részét... Eredetileg úgy terveztem hogy kiolvasom a light novelt és utána nézem meg, de nem bírtam ki. Nevet Úgy döntöttem hogy párhuzamosan olvasom a LN-t és nézem az animét, úgy tűnik lesz elég időm hogy a LN-el épp egy kicsit előrébb tartsak.  Kúl Arra mindenképp jó ez a módszer hogy össze tudjam hasonlítani a kettőt, és mint lenni szokott, az eredeti jobb és részletesebb.  Mosolyog Ettől függetlenül meg kell hagyni, eddig közel sincsenek benne akkora változtatások vagy minőségbeli romlások mint a Fate/Stay Nightba vagy az UBW filmbe, eddig úgy tűnik ez az adaptáció végre önállóan is megállja a helyét.
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #129 Dátum: 11 okt 19, 17:53:42 »

Most nézem, hogy az A+ os Riding Skill kevés egysárkány megüléséhez, akkor ahhoz mennyi kellene? A+++, vagy EX
vagy ahhoz már sz A feletti S osztály kellene?
Sent Győrgy az lehetne Dragon Rider, ha a Rider kasztba idézik?

A Riding Skill egy alap érték, vagy ha Rider kasztba kerül, akkor az emel rajta? (Mondjuk Riderből (Medusa) ítélve gondolom igen.)

---

Azt a részt, hogy bármely korból lehet idézni hősi lelkeket, és annak nem feltétlen kell valós személynek lennie, lehet pl mitológiai alak is (pl Heracles, Medusa, )

Na most pl a mitológia alakot lehet úgy értelmezni, hogy kitalált (fiktív) hős?

Ilyen módon pl Darth Vader megidézhetőlenne? Tudom, egy kicsit durva példa, főleg ha Rider kasztba tesszük.

vagy pl néhány gyengébben túlzott karakter: Batman-Rider, Hulk-Berserker, Green Lanter-Caster

Valamint ha jól tudom, a Noble Phanatsmnak a hőshöz kapcsolódó legendák alapján van az ereje. Akkor most pl Chuck Norris esetében lenne egy elég ütős Noble Phantasm? (Tudom fiktív legendák)
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 19, 17:54:13 írta Shiro » Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

« Válasz #130 Dátum: 11 okt 19, 19:19:00 »

Jó kérdések, ezekre nagyrészt én is kíváncsi lennék, amíg meg nem érkezik a Fate/Enciklopédia addig leírom az elképzeléseimet Kúl :

-Szerintem maga a rider class nem növeli a riding értékét, hanem épp fordítva, a riding skill kell ahhoz hogy riderként megidézhető legyen.
-Ezen már én is gondolkodtam, de ha belegondolsz a hősi lelkeket a hősök trónjáról idézik meg, tehát ahhoz valakinek el kell érnie a nagy tetteket hogy hősi lélek legyen belőle. Ergo szerintem csak valóban létező személyt lehet megidézni.
-Ha jól emlékszem akkor valóban növeli a NP erejét a hírnév, de nem számít olyan sokat. Én úgy tudom elképzelni hogy 1-2 szintet befolyásolhat az erején.
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #131 Dátum: 11 okt 19, 19:56:46 »

Most nézem, hogy az A+ os Riding Skill kevés egysárkány megüléséhez, akkor ahhoz mennyi kellene? A+++, vagy EX
vagy ahhoz már sz A feletti S osztály kellene?
Sent Győrgy az lehetne Dragon Rider, ha a Rider kasztba idézik?

A Riding Skill egy alap érték, vagy ha Rider kasztba kerül, akkor az emel rajta? (Mondjuk Riderből (Medusa) ítélve gondolom igen.)

---

Azt a részt, hogy bármely korból lehet idézni hősi lelkeket, és annak nem feltétlen kell valós személynek lennie, lehet pl mitológiai alak is (pl Heracles, Medusa, )

Na most pl a mitológia alakot lehet úgy értelmezni, hogy kitalált (fiktív) hős?

Ilyen módon pl Darth Vader megidézhetőlenne? Tudom, egy kicsit durva példa, főleg ha Rider kasztba tesszük.

vagy pl néhány gyengébben túlzott karakter: Batman-Rider, Hulk-Berserker, Green Lanter-Caster

Valamint ha jól tudom, a Noble Phanatsmnak a hőshöz kapcsolódó legendák alapján van az ereje. Akkor most pl Chuck Norris esetében lenne egy elég ütős Noble Phantasm? (Tudom fiktív legendák)

A riding skill-t az ugye kap olyan hős is aki nem Rider, pl: Sabernek is elég magas, gondolom arra mondtad, hogy még nem elég egy sárkány megüléséhez. És amúgy valóban, ahhoz, hogy Rider-nek idézhető legyen egy személy 2 dologra van szükség
1. Valamilyen dologra amit a hős megülhet, ami álltalában egy Hougu és nem feltétlenül egy fizikai dolog, lehet valami egészen absztrakt is.
2. Bizonyos mértékű Riding skillre az élete során, elvileg ennek a mértéke nem változik amikor servant lesz, viszont kiterjed olyan dolgokra is amiket esetleg korábban nem tudott vezetni pl: Autó, repülő, űrhajó stb

A Rider kaszt egyébként irónikus módon nem a Riding skilljéről híres hanem, arról, hogy álltalában nekik vannak a legerősebb Hougu-jaik.
Mellesleg szent György egy létező servant a Fate/ világban és valóban Rider kasztú Servant, de nem idéz sárkányt, hanem ő maga változik sárkánnyá, a lovagolható Houguja egy fehér ló, amit a boszorkány adott neki a legendájából, bár semmi különös ereje nincs azon kívül, hogy aki rajta lovagol sebezhetetlen lesz, illetve bármilyen fatális sebet 1x kivéd.
Itt a kép Györgyről: http://images.wikia.com/typemoon/images/9/93/George_i.png

"Na most pl a mitológia alakot lehet úgy értelmezni, hogy kitalált (fiktív) hős?"

Bizonyos fokig, de csak akkor ha az adott személy a köztudatban már úgy él mint aki valóban létezett vagy épp nincs bizonyíték róla, hogy nem létezett de feltételezhető, hogy nem, erre pár példa:
-Robin Hood -- Archer kasztú szolga a Fate/extra játékban.
-Sasaki Kojiro -- A fate/stay night assassinja, aki maga mondja, hogy ő valójában nem kojiro csak halála után kinevezték annak, azt nem tudni, hogy kojiro tényleg élt-e.

De olyan karakterek mint pl: Batman stb nem lehetnek szolgák, mert egyértelműen fiktív hősök.

Nem csak a houguknak hanem maguknak a hősöknek is beleszámít az erejébe, hogy mennyire híresek (bár nem radikálisan, de egy kevésbé ismert hős gyengébb lesz egy ismernél ha eredetileg ugyanolyan erősek) és a legendáik alapján valóban lehetnek olyan "nemes illúzió"ik amik esetleg valójában nem is voltak az adott személynek. A bökkenő az, hogy maga a Servant sem tudja, hogy mi igaz és mi nem, mert a hősi lelkek egyszerre álnak az alapjukul szolgáló legendákból és a valós személyből (bál legnagyobb részt a valós személy a domináns, ezért van az, hogy pl: Saber nő és nem férfi mint a legendájában stb).

Amúgy az erő osztáylozás így van:
E-
E
E+
E++

Valamint ugyan ezek egészen A++ ig utána EX, ami fölött nincs jobb.

Van még kérdés? Nevet
« Utoljára szerkesztve: 11 okt 19, 20:49:15 írta Exkirion » Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #132 Dátum: 11 okt 23, 21:06:47 »

Sanyiii?! Ez mekkora volt már tőle a végén ikszdé

Az Ivisible Wind egyszerűen gyönyörű. *_* S milyen részletesen kidolgozott csata, Öröm volt úgy nézni animében egy párbajt, hogy a résztvevők nem a poweruppjaikkal operálnak, hanem a fegyverforgatási képességeikkel. Tényleg kevés az ilyen, részemről ez a 3. amit megismertem.

Egy pillanatig azt hittem, hogy Saber a Strike Air-t fogja használni. (Másodjára, meg Excalibur sugár). De aztán beugrott, hogy a nitro miatt vette le a páncélját.
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #133 Dátum: 11 okt 23, 23:55:31 »

Nemnem, a páncélját azért veszi le mert fölös súly, hiszen a Gae Darg úgyis átmegy rajta mivel manából van, és anélkül gyorsabban tud mozogni, csak épp nem számított rá, hogy a másik lándzsa Gae Buhide is egy Hougu, mégpedig a veszélyesebb.
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #134 Dátum: 11 okt 24, 05:40:36 »

Miért nem? Hiszen a kevesebb súly azt is jelenti, hogy gyorsabb vagy nem? Aszem mond is valami olyasmit, hogy: "Ha többé nem tudok védekezni a pengéd ellen, csak annyi tehetek, hogy elsőként váglak le."
Naplózva

Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins