Én inkább arra lennék kíváncsi hogy Caster hogy tudta megidézni Assassint.
Ha valamit nem tudtok kérdezzétek az élő Fate/ lexikont vagyis engem
Az a helyzet, hogy nem kötelező ereklyét használni a hőshöz, idézhetsz úgy is, hogy semmilyen katalizátort nem használsz, ebben az esetben a grál a személyiségedet használja standard katalizátorként, vagyis egy olyan hőst kapsz, aki a te személyiségedhez a legközelebb ál valamilyen formában. Ennek megvan az az előnye, hogy a Servant akit megidézel tutira jóban lesz veled, és jó csapatot fogtok alkotni, de az a hátránya, hogy nem tudod, hogy kit kapsz és, hogy milyen erős lesz vagy hogy melyik kasztba fog tartozni (persze csak abba tartozhat amiket még nem idéztek meg elötte, szóval pl nem lehet 2 Saber vagy Archer). Erre a fajta idézési módszerre példa a "stay night" Ridere, akit ugye Sakura idéz meg csak Shinjinek adja, mert ő nem akar harcolni. Rider majdnem olyan jellem mint Sakura, kedves és segítőkész, de van egy sötét oldala és "kicsit" perverz.
Ezért van az, hogy a mesterek katalizátorokat használnak, mert akkor legalább azt befolyásolni tudják, hogy az adott személy akit idéznek ki legyen (mert a szolgák erejét az is befolyásolja, hogy milyen híresek a korban amibe idézik őket, így egy híres neves hős előnyökkel jár, egy no name valaki pedig hátrányokkal), az viszont mindenképpen véletlenszerű, hogy milyen kasztba tartozik. Persze ezzel is lehet trükközni, hiszen egy karddal elég jó eséllyel Sabert fogsz idézni, egy nyíllal pedig nagy valószínűséggel Archert, de vannak szolgák akik több kasztba is tartozhatnak (pl: Heracles(Stay night Berserker) aki Casteren és Assassinon kívül bármi lehet), ezért a kaszt beosztás sosem 100%. Illetve van az a lehetőség, hogy az idézéshez Berserk vagy Assassination sorokat adsz, ezzel be lehet folyásolni, hogy Berserkert vagy Assassint kapj (mindig azt kapsz ilyen esetben), azt viszont nem lehet, hogy a 19 Hassan-i Sabbah közül melyiket kapod(Minden Assassin standard esetben valamelyik a 19 Hassan közül). Az egyetlen kaszt aminek a paraméterei teljesen választhatók az Berserker, mert az ereklyével és a + sorral be lehet lőni a hőst és a kasztot is(más kérdés, hogy a mester lesz-e elég erős, hogy kordában tartsa a szörnyet amit teremtett).
Uryu Ryunosuke esetében is ő maga volt a katalizátor(illetve ott bekavart egy kicsit a kisfiú is akit életben hagyott), a Stay night Assassinjához pedig az a tény, hogy Caster nem mester hanem szolga, ezért egy hamis mester egy hamis Assassint kapott aki nem tartozik a 19 Hassassin közé. Rin esetében pedig valóban a nyaklánc volt a katalizátor bár ő eredetileg nem akart semmit használni az idézéshez, mert 50-50 esélye volt Archer és Saber közt (hiszen addigra a többi Servant már jelen volt) de úgy gondolta, hogy mivel ő erős, Sabert fog kapni, csak épp nála volt a medál ugye.
Az pedig, hogy Caster HOGY tudta megidézni Assassin, a válasz az, hogy sehogy, mert akit idézett az egy hamis Assassin, az ok amiért képes volt rá pedig az, hogy ő is mágus és a szabály így szól: "Minden mágusnak joga van részt venni ha képes megidézni egy szolgát", ő pedig mágus, az más kérdés, hogy csalás. A büntetése pedig az, hogy egy olyan Servantot kapott aki nem léphet ki az idézés helyéről, és nincs Hougu-ja (nemes illúziója)
Na hát kicsit hosszú lett a post de remélem jól megmagyaráztam az eddig felvetült kérdéseket
Edit:De hogy saját dolgot is írjak. Egy ideje már tervezem és a holnapi nap hozzá is kezdek egy nem teljesen "Fanfic"-nek szánt Fate témájú fic-hez ami a 3. Heaven's Feel-t fogja feldolgozni, hasonlóan, ahogy a Zero a 4. et dolgozza föl. Nagyon alaposan utána néztem az infóknak a 3. háborút illetően ezért garantálhatom, hogy teljes mértékig hű lesz a sztori a 3. háborúról meglévő információkhoz. Röviden, ami hivatalosan megtörtént az itt is meg fog. (A Zero egyébként ugyan ezen az alapon íródott). Ezek mellett viszont, volt pár alapelv amit felállítottam magamnak a dologgal kapcsolatban, le is írnák ide párat:
Először is, egy kis fejtörő volt a cím, de végül "Fate/Before" mellett döntöttem.
-1. Lancer nő lesz és ezúttal
nem fogja megölni magát -2. Lesz Magyar eredetű Servant.
-3. A sztorihoz hűen Saber elég speciális Servant lesz, a hős maga pedig külön poén....
-4. Saber ezúttal nem Arturia lesz
-5. Lesz Egyiptomi eredetű hős(Servant), nem is értem, hogy nem volt eddig.
-6. Lesz egy nagyon vicces kis közvetlen kapcsolat a többi Fate/ résszel.
-7. A sztorihoz hűen Avenger is szerepelni fog, vagyis ezúttal nem 7 hanem 8 csapat lesz.
-8. A "bíró" ezúttal is Kotomine Risei-lesz, Kirei apja, aki a sztori idején még csak 20 éves. (Hivatalosan is ő volt)
Asszem ennyi infó elég is lesz. Ha megfelelő állapotban lesz a dolog akkor majd kirakom ide és elolvashatjátok, remélem tetszeni fog. Várhatóan elég hosszú lesz, de nem fogom fölöslegesen nyújtani.