Ahogy te nem ismered ezt a fajtát,
A-chan, úgy én nem ismerem a basset-et.
És ugyan tudom, mit írnak a könyvek és a cikkek a
bejglikről, én csak azt mondhatom el, amit megtapasztaltam velük. És ez alapján őket ítélem meg a legszelídebb és legbarátságosabb fajtának.
Igen, igazad van.
Én eddig csak picike bejglivel találkoztam, a felnőtt kutyákat csak látásból, meg persze a különböző médiumokból ismerem. (Mondjuk, télen, amikor lementünk a töltésre, egy beagle azzal szórakozott, hogy ellopta egy szánkózó kislány párnáját, és vagy tíz gyerek kergette, de nem tudták megfogni. Tök mókás volt.
Egy baszett ennél lustább, róluk nem tudom elképzelni, hogy ilyet csináljanak.
)
Mit csináltok Ti ezekkel a macskákkal? Úgy értem, hol kaphatják el a cicák nálatok a betegségeket? Nem esznek meg valami hülyeséget? Rendszeresen oltjátok őket? Elég érdekes, a mi macskánk egyszer se volt beteg, de lassan 3 éves...
Vannak olyan "fertőzött" környékek (az állatorvos nevezte így), ahol az eleve nem odaszületett kiscicák (akik az azon a környéken élő anyjuktól nem kapták meg az antitesteket) nem maradnak meg. Én is ilyen helyen lakok. Akárhányszor messzebbről hoztunk cicát, elpusztult, hiába vittük el az orvoshoz, amikor megbetegedett. Elértek egy bizonyos kort, megbetegedtek és elpusztultak. A mostani cicáim a szomszédból kerültek hozzánk vagy már nálunk születtek, és semmi bajuk. (Az autóúttal nem lehet mit kezdeni, egy macskát nem lehet megkötni, max becsukni, de az sem tökéletes megoldás. Ahogy STM is mondta, a macskák nem kutyák, hogy benyűgözhesd őket…)
Az állatorvos mondta, hogy ha máshonnan akarunk cicát szerezni, akkor szóljunk, és ő majd bead neki egy spéci vakcinát, ami talán megvédi a betegségtől, de meg van az esélye, hogy belepusztul. Szóval, biztos, ami biztos, az ilyen helyen lakóknak jobb, ha a környékről szereznek macskát...
Szerintem egy vadállat sem való házi kedvencnek. Hiába szelídítik meg, akkor sem lesz olyan "boldog", mint szabadon. Tudom, hogy közhelyes, de így van.
Aki meg tigrist vagy oroszlánt akar tartani, költözzön ki Amerikába. Ott már lassan egy kölyöktigris olcsóbb, mint egy kiskutya. Azért szép, hogy Szibériában már alig vannak tigrisek, Amerika kertvárosaiban meg egyre több... Gratulálok az embereknek.
Ami meg az oltásokat illeti, Nikucci a te kutyujaid fajtiszták, a Brooklyn-negyediek meg erősen kétlem. Ők sokkal ellenállóbbak, mert közülük tényleg csak a legerősebbek maradnak életben. (ez eléggé kioktatásnak hangzik, de nem annak szántam
)
Amúgy de, a pandák öltek is már, nem csak cuki-muki bambuszevők.
Nem kell, hogy húsevő legyen ahhoz, hogy letépje a fejed.
(és azt se felejtsétek el, hogy régen a ők is rendes ragadozók voltak ^-^)
A majmokat én sem szeretem, túlságosan emlékeztetnek az emberekre. Aki majmot akar, annak egyszerűbb beszerezni egy gyereket, már bocsi. A gyerekek is hasonló értelmi szinten vannak, mint egy okosabb csimpánz, és pont, mire ráunnál a „majmodra”, az „felnő” és már nem is lesz majom. (hú, ez de gonoszra sikerült. :'D)