24 nov 25, 02:23:38 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Elfen Lied  (Megtekintve 55265 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
vash21
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #195 Dátum: 09 ápr 10, 17:35:29 »

Nekem kifejezetten tetszett! Nem az ecchi, meg a vér miatt...
Van némi mondanivalója is, de nem ez az anime célja, hanem az érzelemkeltés. Ez pedig nagyon jól sikerült! Szerintem az volt a lényege, hogy empátiát ébresszen a nézőben a különcökkel, kirekesztettekkel szemben. Ehhez kellettek az elborult részek.
Amúgy pedig megnézel egy híradót és ez megy a valóságban is (láthatatlan kezeket leszámítva)...
Naplózva

Geeez...
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #196 Dátum: 09 ápr 10, 17:45:12 »

A manga valóban nem élt túl sokáig, három évig ment, aztán a mangaka befejezte. A vége érdekes az biztos, de szerintem jó. Nekem tetszett. Minden Mangának kell valami olyasmi amivel kitűnhet a tömegből. Az Elfen Liednek sajnos ez így sikerült.
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Harag
Elit Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #197 Dátum: 09 ápr 10, 19:02:20 »

Arról nem is beszélve, hogy kellenek ilyenek is. Ez legalább nem rugaszkodott el annyira(dicloniusokat leszámítva) a valóságtól. Nem lehet minden anime teli csupa boldog dologgal. Ez az anime/manga az emberiség szürnyűségeire hivatott felhíni a figyelmet.  szerintem
Naplózva

Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb!
Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
Haton
Chuunin
*

Haton

« Válasz #198 Dátum: 09 ápr 10, 20:03:06 »

Valóságos manga?

Akkor nem olvasott itt még senki "Monster"-t?
Na az valóban valóságos, pedig ott semilyen diclo vector super telekinetic marhaság nincs, csak a véres megrázó igazság az emberekről, az ideológiájukról, és az érzelmeikről egy nagyszerű történettel, mely akár a valóságban is megtörténhetne - de talán egyszer már megis történhetett.
Naplózva

Kedvenceim: Pein, Itachi, Kakashi, Jiraiya, Shikamaru, Yamato, Sai, Hinata, Naruto és Choji. Nem ebben a sorrendben persze, de mindegyiket másért szeretem.

Sasuke-t is szerettem, csak hát sajnos \"elk**vult\" a karaktere.
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #199 Dátum: 09 ápr 10, 23:46:58 »

Haton: "Ez legalább nem rugaszkodott el annyira(dicloniusokat leszámítva) a valóságtól" -Harag egy szóval sem említette hogy valóságos lenne, éppen azt mondta hogy majdnem valóságos.  kacsint

És egyébként ha az emberek érzelmeit, ideológiájukat, múltjukat nézzük, akkor valóságos is. Az Elfen Lied valós problémákra hívja föl a figyelmet, amik sajnos jelen vannak a jelenlegi világunkban is. 
Naplózva

Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #200 Dátum: 09 ápr 11, 14:21:36 »

Mint például azok a pedók, akik megerőszakolnak fiatal lányokat nemigaz?
Vagy, hogy más embereket kiközösítünk, vagy/és kegyetlenek vagyunk velük, csak mert mások mint mi. Vagy például:
Egy becsületes néger ember a legtöbb fehér ember szemében "csak egy néger". NEm muszály csak a dicloniusokat nézni az egész animében.
Naplózva

Dave90
ANBU Osztag Vezető
*

Vas Országa Vas Országa

Nara jounnin

« Válasz #201 Dátum: 09 ápr 11, 14:36:34 »

meg előzőleg említetted hogy férfertőzés...
már nem azért lehet hogy itt megvetendő dolog de Japánban sőt egész keletázsiában ezt egyáltalán nem tartják olyan bűnnek mint errefelé. és mintmár nagyonsokan megjegyezték animék/mangák nem az európaiaknak készültek.

az hogy japánban elbukott csak amiatt van hogy már lerángott csont az amit az anime/manga kia akar fejezni. az hogy ezt iylenszintű vérengzéssel párosítsák meg olyan dolog ,hogy akkor inkább megnéznek/elolvasnak egy ilyen vérengzős anime/mangát minthogy egy olyan történet emllet lássák ezt amit már unnak.

vagyis az oka a bukásának hogy későn került be a "piacra". ennyi.
az meg hogy egy másik anime szereplőihez hasonlítod a szereplőket sztem felesleges nem ugyan az az ember a szerző szal értelmetlen hasonlítgatni :S az meg hogy nem tetszenek az meg más dolog. nekem se tetszik sok midnen mégse szidom le ennyire.
« Utoljára szerkesztve: 09 ápr 11, 14:37:33 írta Dave90 » Naplózva
Haton
Chuunin
*

Haton

« Válasz #202 Dátum: 09 ápr 11, 17:13:32 »

De Bleach érdekes módon befutott, pedig az se 1990-es évek beli, és ott is sok lopott dolog van, mégis felülmúlhatatlan.

Naplózva

Kedvenceim: Pein, Itachi, Kakashi, Jiraiya, Shikamaru, Yamato, Sai, Hinata, Naruto és Choji. Nem ebben a sorrendben persze, de mindegyiket másért szeretem.

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #203 Dátum: 09 ápr 11, 17:42:29 »

Azért azt tegyük hozzá a Bleach nem éppen a gondolkodni és elmélkedni vágyóknak készült, és talán ezért vonzódnak hozzá annyian. Nem a logikai csavarásairól ismert. Az Elfen Lied témája lejárt témának számított, de az olyan Shounen fightokra mint a Bleach, nagyobb a kereslet és az érdeklődés, mert a 13 éves gyerek is megnézheti és megértheti.
Naplózva

Morimoto-kun
Jounin
*

« Válasz #204 Dátum: 09 ápr 11, 17:47:23 »

A Bleach felülmúlhatatlan lenne? Nem anynira gondolnám..... Véleméynem szerint ha már Shounen és Shounen-fight anime akkor mondjuk One Piece....és nem hinném,hogy oly komoly témákat boncolgatna a Bleach(a One Piece leeht,hogy azért mert több rész készült már belőle,de elég sok drámai szitúációt tud előidézni,és azért ez komoylabb mint egy Bleach....)
Ja és még 1 ha anynira a realitást részesíted előnyben......azt aztán a Bleach-bne megtalálod......  Hümm-hümm
« Utoljára szerkesztve: 09 ápr 11, 20:16:05 írta Morimoto-kun » Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #205 Dátum: 09 ápr 11, 20:10:59 »

Ki mondta, hogy a bleach felülmúlhatatlan?
És ki mondta, hogy a realitást keressük benne?
Mit keres itt a Bleach?
Naplózva

Morimoto-kun
Jounin
*

« Válasz #206 Dátum: 09 ápr 11, 20:14:25 »

De Bleach érdekes módon befutott, pedig az se 1990-es évek beli, és ott is sok lopott dolog van, mégis felülmúlhatatlan.
Első kérdésedre ezzle adnám meg a választ.
Második kérdésedre pedig azzal,hogy az imént Haton azt monodotta,hogy az Elfen Lied a Monsternél azért rosszabb mert kevesebb benne a realitás
Harmadik kérdésedre pedig az én hülyeségemben keresendő a válasz,lévén,hogy OFF-oltma,elnézést ezúton is.
(Félreértés ne essék nem utálom én a Bleachet.....sőt az Elfen Liedet se anynira szeretem,de az előzeket úgy éreztem el kell mondanom.)
« Utoljára szerkesztve: 09 ápr 11, 20:16:59 írta Morimoto-kun » Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #207 Dátum: 09 ápr 11, 22:27:33 »

Gome, Gome!
Asszem nekem se ártana egy kicsit visszaolvasnom!  Nyelvesít
Ezesetben Hatonnak annyit, hogyha annyira vágyik a realitásra, akkor nem kötelező fiktív történetekkel untatnia magát, mennyen rendőrnek!  Nevet
Naplózva

Haton
Chuunin
*

Haton

« Válasz #208 Dátum: 09 ápr 12, 18:44:25 »

Második kérdésedre pedig azzal,hogy az imént Haton azt monodotta,hogy az Elfen Lied a Monsternél azért rosszabb mert kevesebb benne a realitás

Egy szóval nem mondtam, hogy rosszabb-nak hiszem, csak azt, hogy ha valaki valóságos dolgot szeretni nézni/olvasni, akkor az vagy egy történelem könyvet vegyen a kezében, vagy pedig olvassa el a "Monster"-t.

Szerintem akinek ez bejön - s képes legalább az első 3-4 fejezetett elolvasni valamiben is (mondjuk az Elfenlied első fejezete simán 3 fejezett hosszú), akkor az olvassa el a "Monster"-t. (főleg ha Death Note fan).

(Kis hírdetés: "Monster" - bővebben a "Monster" topic-ban).
Naplózva

Mangekyo88
Újonc
*

« Válasz #209 Dátum: 09 ápr 13, 05:58:46 »

Ne agódj, értjük. Nevet
Nem tetszett a manga változatt, nem annyira szereted. Megértem. Pontosan
Annyira imádom, hogy a többi Elfenlied-es, mint Harag meg Morimoto-kun (bár ő szerintem csak félre értette) minden
áron védelmezi a kedvencét. De hogy lesüjedjen valaki olyan méylre, mint Harag. Ne agódj, természetesen Haton-t is
feljelentettem a "Bleach" miatt, a te durva topic támadásod mellett, amit a "Monster"-ben csináltál.

Én szeretem az Elfenlied-et, és én bevallom, hogy az ég világon semmi mondani valója nincs, meg hogy össze vissza lopkodott mindent. És igen, a rajongó tábora világméretűen csak 20000 fő (itthon kb 300 fanja van). És valóban nem nyert egyetélen díjat vagy elismerést sem, mint a Naruto vagy Monster.

Én azért szerettem az Elfenlied-et, mert betegesen szédült mű! Az olyan betegeknek, mint én, Harag, meg Morimoto-kun. Nyelvesít

Bár tény, hogy Yuka-t tényleg kirakhatták volna, annyira idegesítő, hogy folyton keménykedik, meg folyton bömböl mint egy óvodás. Kiüt Leüt Gyáááá

U.I.: Harag, ha nem olvastad el a Monster-nek legalább az első 20 fejezetét, vagy nézted meg az anime első 15 részét, akkor te ne csinálj ilyen hülyeségeket, mint csináltál, mert mint közölte Haton, ő el is olvasta és végig is nézte az anime-t. És ha lehet, akkor privát levelezésben oldjátok meg ezt, oké?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins