Mester, ez esetben legalább egy tanácsot adnék, aztán vagy élsz vele vagy nem: kategorizálj.
Gyűjts be minden szinkronhangot és oszd csoportokra.
Ergó: háttérhang, effekt hang, effekt háttér, főhang.
Mindegyikre találj ki egy beállítást (mondjuk dB szempontból), és miután megtisztítottad a hangot (amennyire lehetséges), akkor vágd fel a szinkront és alkalmazd rajtuk. Mentsd a beállítást, és akkor csak 1szer kell vele szórakozni, és egységes lesz onnantól kezdve.
Gyaksziban: felveszed a szinkronsávokat. Már megtisztítottad. Összevágod, lineárisan az idővel. Szétkapod, meghagyod a főhangokat, amik között nincs ám jel (ez az amit kivágtál: silence van a helyén). Amiket kivágsz, kezeld külön fájlként. Uszíts rájuk effektet ha kell, csinosítsd ki kedved szerint, satöbbi. Kategóriák szerint szintezed. S innentől kezdve már csak puzzle.
Hidd el, rendkívül időtakarékos módszer, és (jobb) minőséget lehet vele produkálni.
Az Audacity erre tökéletesen megfelel, max még a Cool Edit Pro-t tudom ajánlani, jó kis progi az is, de az Auda is tökéletesen elég erre a munkára.
Mondanám még azt, hogy az EQ-val össze lehet hozni nagyjából ugyanolyan minőségre a külön miksikkel felvett hangokat, de lehet, h ez már eddig is túl sok volt:) A lényeg ennél az lenne, hogy EQ-val addig szórakozol a ratyibb minőségű felvételekkel míg elfogadható nem lesz (tehát az adott esetbeni legjobb), majd összehasonlítod az általad felvettekkel. Ha olybá nagy a difi, akkor rákanyarítasz egy kis fehér- vagy barnahangot (attól függően, hogy hogy érzed) a saját felvételeidre (csínján!), majd kiEQzod azt is. Így szinte (majdnem) észrevehetetlen lesz a különbség. Inkább legyen egységesen kevésbé jó, minthogy valami nagyon jó legyen benne valami meg nagyon rossz - hang szempontjából legalábbis.
Tudom, hogy kicsit sokat írtam, és nem biztos, hogy akarsz-e - vagy érdemesnek tartod-e - ennyit vesződni vele (elvégre ez azért nem egy Leicester Square-en premierezett Hollywoodi csoda - már bocsi:D ), de ha megmozgatta a fantáziádat és érdemesnek találod szórakozni vele: hajrá.
Am csak hogy legyen egy kis fricska a végére: Hidd el, amúgy a plebsznek így is jó mert tudatosan nem tűnnek fel nekik ezek. :DDD
Bong!
Shaku