24 nov 30, 11:46:22 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 79
  Nyomtatás  
Szerző Téma: IQ gyűjtő (szabályok az első hsz-ben)  (Megtekintve 218752 alkalommal)
0 Felhasználó és 84 vendég van a témában
Harag
Elit Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #915 Dátum: 09 nov 16, 20:09:00 »

És csak így natúrba, hadd válogassan a milliónyi színek között?
Akkor elég kegyetlen tábornok Nevet
Esetleg kaptak még valami infót?
Vagy beszélhetnek egymással?
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 20:09:38 írta Harag » Naplózva

Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb!
Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
Nikkie
VIP

« Válasz #916 Dátum: 09 nov 16, 20:12:34 »

Sorry, azt kihagytam, hogy annyit tudnak, h 2 db kék és 2 db piros sapka közül lehet vmelyik a fejükön. smirksweat

Tilos megszólalni és megmozdulni is. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 20:13:22 írta Nikkie » Naplózva
vivien.san
Kezdő Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

ich bin KennTachi <3

« Válasz #917 Dátum: 09 nov 16, 22:39:25 »

Küldtem egy megfejtést PÜ-ben ha jól olvastam ott kell >.< Ja és ebben a játékban bárki részt vehet ugye ?  Nevet
Naplózva

♥♥
Do you know where hell is? Inside your head !
Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3
Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
Hiei
Vendég
« Válasz #918 Dátum: 09 nov 16, 23:19:44 »

Érdekes feladvány már felidegesített.

A véleményem egyenlőre ez:
Az utolsónak és az elsőnek* van 50-50 esélye, hogy tudja milyen van fején szal szerintem nem tudhatja egyik se biztosra... de még gondolkodom rajta. Ez így túl egyszerű lenne:D.
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 23:20:44 írta Hiei » Naplózva
Nikkie
VIP

« Válasz #919 Dátum: 09 nov 17, 07:17:02 »

Nyugi. Nevet

A helyes megfejtő vivien.san. Győztes Gratula Neki. Mosolyog

Még nem írom be a megoldást, hadd gondolkodjon rajta Hiei. Pojén
Amúgy mindegyiknek 50-50% esélye van, mert vagy piros, vagy kék van a fején. Nevet Attól, h ő lát 1 embert maga előtt, akinek látja a sapkája színét, attól még ugyanúgy 2esélyes marad a dolog a saját részéről. Mosolyog
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Gépállat

« Válasz #920 Dátum: 09 nov 17, 19:34:37 »

Ez egyszerűen nem igaz. Akkor ha lát egyet, akkor 2/3 az esélye annak, hogy neki a másik van és csak 1/3, hogy ugyanaz.
Naplózva

Gondolkodni ér!      Jön még kutyára rasengan!      NHFK Tag      Gépállat                        
Nikkie
VIP

« Válasz #921 Dátum: 09 nov 17, 20:15:14 »

Nem. Ugyanúgy 50%. Mosolyog

Az első nem lát senkit, tehát vagy piros sapka van a fején, vagy kék. Tehát az esély mindegyikre 50%.
A második szintén nem lát senkit. Neki is vagy kék, vagy piros van a fején, tehát 50% az esélye annak, h eltalálja.
A harmadik, bár látja, h az előtte állón kék sapka van, attól még ugyanúgy 50% az esélye annak, h eltalálja a fején lévő sapka színét, csak 1 sapkát kilőtt. De a szín szerint fele-fele esélye van, tehát ugyanannyi, mint a többieknek.
A negyedik ember hiába látja, h az előtte állókon 1 piros ill. 1 kék satyi van, tudja h az ő fején vagy piros, v kék satyi van. Tehát fifty-fifty az ő esélye is.
Az tök m1, h már csak 2 sapkából "tud választani", az esélye akk is 50%. Vagy jól tippeli meg a színt, vagy nem.

Persze meglehet, h egyvalakinek nem kell tippelnie. Nevet

____

Ha vkit nagyon érdekel a megoldás, mert úgy érzi, eleget törte rajta a buksiját, akkor áthúzva beírhatom, csak szóljatok. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 17, 20:16:58 írta Nikkie » Naplózva
Matetsu.
Kezdő Jounin
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

1 :)

« Válasz #922 Dátum: 09 nov 17, 20:33:01 »

:O NEkem beselyönxDD Érzékeli a gépem, hogy nekem nem szabad ienekkel foglalkoznomxD Viccet félretéve csak nekem nemjönbe?
Naplózva

\\\"Ha nem értem hogy mit mondasz, szimplán mosolygok és remélem nem egy kérdés volt.\"\\
Nikkie
VIP

« Válasz #923 Dátum: 09 nov 17, 20:42:26 »

Nem, már nekem sem jött be.
Itt az új link:

http://imagerz.com/QENHCktvAwICUgkcQwVR

Javítom az eredeti hsz-ben is. kacsint
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Gépállat

« Válasz #924 Dátum: 09 nov 17, 21:19:42 »

Nikkie! Ennyi erővel annak is 50% a valószínűsége, hogy elrepül-e egy döglött tehén a monitorom előtt, vagy nem.

Az első nem lát semmit, tehát 50%,hogy eltalálja, eddig ok. A második sem lát semmit, szintén 50%.

A harmadik lát egyet, legyen kék, tehát a maradék 3 ember fején 2 piros és 1 kék van. Ez alapján a harmadiknak 66,66% esélye van arra, hogy a fején piros sapka van, és annak hogy kék csak 33.33%.

A negyedik két sapkát lát. Itt két lehetőség van, vagy két egyformát lát, vagy két különbözőt. Ha két különbözőt, akkor szopás, mert marad egy piros és egy kék, ergo megint 50% esélye van eltalálni. Ha azonban két egyformát lát, akkor egyértelműen meg tudja mondani, hogy neki a másik van a fején. Mivel a negyedik által látott sapkák eloszlása binomiális (piros-piros és kék-kék párosításból csak egy lesz, piros-kék párosításból meg kettő), valamint a kedvező események száma megegyezik a kedvezőtlenek számával ezért annak a valószínűsége, hogy két egyformát kap 50%. Ezt összevonva azzal, hogy a két különbözőnél is van még 50% esélye a jó válaszra a következőt kapjuk:

0,5*1+0,5*0,5=0,5+0,25=0,75

Tehát a negyedik ember 75%-os valószínűséggel tudja megmondani a jó választ.
Naplózva

Matetsu.
Kezdő Jounin
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

1 :)

« Válasz #925 Dátum: 09 nov 17, 21:34:31 »

Uhh Zoll-sama én ezen behaltam xDD
Naplózva

\\\"Ha nem értem hogy mit mondasz, szimplán mosolygok és remélem nem egy kérdés volt.\"\\
Nikkie
VIP

« Válasz #926 Dátum: 09 nov 17, 21:48:13 »

De a feladat szempontjából teljesen mindegy, mert annyira be vannak f*sva az emberek, hogy nem mernek százalék alapján bekiabálni egy színt. >.<# Csak akkor, ha 100%-osan biztosak benne.

De hogy tudná a 4. ember 75%-os valószínűséggel megmondani, mikor azt látja, hogy egy kék és egy piros sapka már foglalt. Nem tudja, h az elsőn milyen színű a sapka. Nem kellene feltétlenül piros-kék-piros-kék sorrendben lenniük a sapkáknak. A 4.-nél akkor is csak 50 az a 75. >.<# Képzeld magad a 4. ember helyébe. Persze, megfordulhat a fejedben, hogy ha az előtted lévőn piros a satyi, az azelőttin meg kék, akk rajtad is kék van, mert úgy lenne szép a sorrend, de ugyanakkor mégis csak ott a piros is. >.<#
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Gépállat

« Válasz #927 Dátum: 09 nov 17, 22:58:19 »

Az előbb írtam le. A 75%-ban benne van az is, ha netán két egyforma van előtte. Ha két különbözőt lát, akkor 50% esélye van a jó válaszra, de annak, hogy két különbözőt lát, annak is 50% a valószínűsége, ezért ez az összes esetek 25%-ban vezet jó megoldásra(0,5*0,5=0,25). Ha pedig két egyformát lát aminek 50% a valószínűsége, akkor egyértelmű, hogy rajta nem az a szín van amit lát, tehát 100%, hogy megmenekül. És 50+25 továbbra is 75% és ez azt jelenti, hogy ha akármilyen is a sorrend, 75% esélye van a túlélésre.

Ha nem százalék alapján, akkor mi alapján mondanak színeket? Ha az életem múlik rajta inkább gondolkodom, mint tippelek.

Ne adjunk fel valószínűség számításos feladványt, ha nem vagyunk benne otthon.
Naplózva

vivien.san
Kezdő Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

ich bin KennTachi <3

« Válasz #928 Dátum: 09 nov 17, 23:07:11 »

Hát én nem számoltam hozzá semmit sem csak egyszerű nyers logika  Nevet
Naplózva

♥♥
Do you know where hell is? Inside your head !
Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3
Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Gépállat

« Válasz #929 Dátum: 09 nov 17, 23:09:04 »

Akkor esetleg megosztod a helyesnek vélt megoldást?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 79
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins