Harag
Elit Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #915 Dátum: 09 nov 16, 20:09:00 » |
|
És csak így natúrba, hadd válogassan a milliónyi színek között? Akkor elég kegyetlen tábornok Esetleg kaptak még valami infót? Vagy beszélhetnek egymással?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 20:09:38 írta Harag »
|
Naplózva
|
Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb! Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
|
|
|
Nikkie
|
|
« Válasz #916 Dátum: 09 nov 16, 20:12:34 » |
|
Sorry, azt kihagytam, hogy annyit tudnak, h 2 db kék és 2 db piros sapka közül lehet vmelyik a fejükön. Tilos megszólalni és megmozdulni is.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 20:13:22 írta Nikkie »
|
Naplózva
|
|
|
|
vivien.san
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
ich bin KennTachi <3
|
|
« Válasz #917 Dátum: 09 nov 16, 22:39:25 » |
|
Küldtem egy megfejtést PÜ-ben ha jól olvastam ott kell >.< Ja és ebben a játékban bárki részt vehet ugye ?
|
|
|
Naplózva
|
♥♥ Do you know where hell is? Inside your head ! Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3 Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
|
|
|
Hiei
Vendég
|
|
« Válasz #918 Dátum: 09 nov 16, 23:19:44 » |
|
Érdekes feladvány már felidegesített.
A véleményem egyenlőre ez:
Az utolsónak és az elsőnek* van 50-50 esélye, hogy tudja milyen van fején szal szerintem nem tudhatja egyik se biztosra... de még gondolkodom rajta. Ez így túl egyszerű lenne:D.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 16, 23:20:44 írta Hiei »
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikkie
|
|
« Válasz #919 Dátum: 09 nov 17, 07:17:02 » |
|
Nyugi. A helyes megfejtő vivien.san. Gratula Neki. Még nem írom be a megoldást, hadd gondolkodjon rajta Hiei. Amúgy mindegyiknek 50-50% esélye van, mert vagy piros, vagy kék van a fején. Attól, h ő lát 1 embert maga előtt, akinek látja a sapkája színét, attól még ugyanúgy 2esélyes marad a dolog a saját részéről.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #920 Dátum: 09 nov 17, 19:34:37 » |
|
Ez egyszerűen nem igaz. Akkor ha lát egyet, akkor 2/3 az esélye annak, hogy neki a másik van és csak 1/3, hogy ugyanaz.
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodni ér! Jön még kutyára rasengan! NHFK Tag Gépállat
|
|
|
Nikkie
|
|
« Válasz #921 Dátum: 09 nov 17, 20:15:14 » |
|
Nem. Ugyanúgy 50%. Az első nem lát senkit, tehát vagy piros sapka van a fején, vagy kék. Tehát az esély mindegyikre 50%. A második szintén nem lát senkit. Neki is vagy kék, vagy piros van a fején, tehát 50% az esélye annak, h eltalálja. A harmadik, bár látja, h az előtte állón kék sapka van, attól még ugyanúgy 50% az esélye annak, h eltalálja a fején lévő sapka színét, csak 1 sapkát kilőtt. De a szín szerint fele-fele esélye van, tehát ugyanannyi, mint a többieknek. A negyedik ember hiába látja, h az előtte állókon 1 piros ill. 1 kék satyi van, tudja h az ő fején vagy piros, v kék satyi van. Tehát fifty-fifty az ő esélye is. Az tök m1, h már csak 2 sapkából "tud választani", az esélye akk is 50%. Vagy jól tippeli meg a színt, vagy nem. Persze meglehet, h egyvalakinek nem kell tippelnie. ____ Ha vkit nagyon érdekel a megoldás, mert úgy érzi, eleget törte rajta a buksiját, akkor áthúzva beírhatom, csak szóljatok.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 17, 20:16:58 írta Nikkie »
|
Naplózva
|
|
|
|
Matetsu.
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
1 :)
|
|
« Válasz #922 Dátum: 09 nov 17, 20:33:01 » |
|
:O NEkem beselyönxDD Érzékeli a gépem, hogy nekem nem szabad ienekkel foglalkoznomxD Viccet félretéve csak nekem nemjönbe?
|
|
|
Naplózva
|
\\\"Ha nem értem hogy mit mondasz, szimplán mosolygok és remélem nem egy kérdés volt.\"\\
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #924 Dátum: 09 nov 17, 21:19:42 » |
|
Nikkie! Ennyi erővel annak is 50% a valószínűsége, hogy elrepül-e egy döglött tehén a monitorom előtt, vagy nem.
Az első nem lát semmit, tehát 50%,hogy eltalálja, eddig ok. A második sem lát semmit, szintén 50%.
A harmadik lát egyet, legyen kék, tehát a maradék 3 ember fején 2 piros és 1 kék van. Ez alapján a harmadiknak 66,66% esélye van arra, hogy a fején piros sapka van, és annak hogy kék csak 33.33%.
A negyedik két sapkát lát. Itt két lehetőség van, vagy két egyformát lát, vagy két különbözőt. Ha két különbözőt, akkor szopás, mert marad egy piros és egy kék, ergo megint 50% esélye van eltalálni. Ha azonban két egyformát lát, akkor egyértelműen meg tudja mondani, hogy neki a másik van a fején. Mivel a negyedik által látott sapkák eloszlása binomiális (piros-piros és kék-kék párosításból csak egy lesz, piros-kék párosításból meg kettő), valamint a kedvező események száma megegyezik a kedvezőtlenek számával ezért annak a valószínűsége, hogy két egyformát kap 50%. Ezt összevonva azzal, hogy a két különbözőnél is van még 50% esélye a jó válaszra a következőt kapjuk:
0,5*1+0,5*0,5=0,5+0,25=0,75
Tehát a negyedik ember 75%-os valószínűséggel tudja megmondani a jó választ.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Matetsu.
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
1 :)
|
|
« Válasz #925 Dátum: 09 nov 17, 21:34:31 » |
|
Uhh Zoll-sama én ezen behaltam xDD
|
|
|
Naplózva
|
\\\"Ha nem értem hogy mit mondasz, szimplán mosolygok és remélem nem egy kérdés volt.\"\\
|
|
|
Nikkie
|
|
« Válasz #926 Dátum: 09 nov 17, 21:48:13 » |
|
De a feladat szempontjából teljesen mindegy, mert annyira be vannak f*sva az emberek, hogy nem mernek százalék alapján bekiabálni egy színt. Csak akkor, ha 100%-osan biztosak benne. De hogy tudná a 4. ember 75%-os valószínűséggel megmondani, mikor azt látja, hogy egy kék és egy piros sapka már foglalt. Nem tudja, h az elsőn milyen színű a sapka. Nem kellene feltétlenül piros-kék-piros-kék sorrendben lenniük a sapkáknak. A 4.-nél akkor is csak 50 az a 75. Képzeld magad a 4. ember helyébe. Persze, megfordulhat a fejedben, hogy ha az előtted lévőn piros a satyi, az azelőttin meg kék, akk rajtad is kék van, mert úgy lenne szép a sorrend, de ugyanakkor mégis csak ott a piros is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #927 Dátum: 09 nov 17, 22:58:19 » |
|
Az előbb írtam le. A 75%-ban benne van az is, ha netán két egyforma van előtte. Ha két különbözőt lát, akkor 50% esélye van a jó válaszra, de annak, hogy két különbözőt lát, annak is 50% a valószínűsége, ezért ez az összes esetek 25%-ban vezet jó megoldásra(0,5*0,5=0,25). Ha pedig két egyformát lát aminek 50% a valószínűsége, akkor egyértelmű, hogy rajta nem az a szín van amit lát, tehát 100%, hogy megmenekül. És 50+25 továbbra is 75% és ez azt jelenti, hogy ha akármilyen is a sorrend, 75% esélye van a túlélésre.
Ha nem százalék alapján, akkor mi alapján mondanak színeket? Ha az életem múlik rajta inkább gondolkodom, mint tippelek.
Ne adjunk fel valószínűség számításos feladványt, ha nem vagyunk benne otthon.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vivien.san
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
ich bin KennTachi <3
|
|
« Válasz #928 Dátum: 09 nov 17, 23:07:11 » |
|
Hát én nem számoltam hozzá semmit sem csak egyszerű nyers logika
|
|
|
Naplózva
|
♥♥ Do you know where hell is? Inside your head ! Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3 Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #929 Dátum: 09 nov 17, 23:09:04 » |
|
Akkor esetleg megosztod a helyesnek vélt megoldást?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|