24 nov 23, 10:00:45 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 192 193 [194] 195 196 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 481104 alkalommal)
0 Felhasználó és 25 vendég van a témában
Luidzsy
Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #2895 Dátum: 14 dec 11, 12:13:59 »

Jajjj senpai ez k*rva nagy volt, Nevet kábé ahogy nekem meséltek arról az öregapámról ő is valami hasonló volt. Nevet

Igen, én is mondtam/írtam, hogy fontos mind a kettő, csak nem értettem, hogy egyeseknek nem itteni tapasztalatok alapján miért jó az, ha a szakmunkásokat lenézik?

Az hogy szériába belehúz-e 20-30 hát valószínűleg nem, és megint csak kiemelem véleményem szerint, az olyan munka/edzés ahol több ideig van kisebb súllyal terhelve a test többet ér, mint ha felpakolok, és szinte szakadásig edzek Nevet de mondom szerintem!! Nyelvesít
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2896 Dátum: 14 dec 16, 14:36:53 »

Normálisabb ember nem nézi le őket. De szakmunkások is mondják sokszor, hogy aki szellemi munkát végez, az biztos csak "ül egész nap az irodában a számítógép előtt és nem csinál semmit, bezzeg mennyit keres vele".

Idézet
Az hogy szériába belehúz-e 20-30 hát valószínűleg nem, és megint csak kiemelem véleményem szerint, az olyan munka/edzés ahol több ideig van kisebb súllyal terhelve a test többet ér, mint ha felpakolok, és szinte szakadásig edzek

Attól függ, mi a cél: építőmunkás-testalkat vagy 50-es kar?  Nevet
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #2897 Dátum: 14 dec 16, 14:46:58 »

Ezt pl. apum is megkapta az egyik unokatestvérétől, aki kőműves.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2898 Dátum: 14 dec 16, 14:50:09 »

Pedig igencsak vitatható kijelentés, ellentétben azzal, hogy ez a 4000. hozzászólásom.  Nevet

Azért nekem megköszönhetted volna külön, mrsaiyan. Nagyon sokat segítettem, hogy eljuss idáig.

A múltkor Saphira méltatlankodott, hogy kifelejtettem a felsorolásból, és bár igazából nem tudom, pontosan miben segített, de tessék:  ikszdé

Köszi
« Utoljára szerkesztve: 14 dec 16, 15:44:08 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #2899 Dátum: 14 dec 16, 19:45:06 »

Az hogy szériába belehúz-e 20-30 hát valószínűleg nem, és megint csak kiemelem véleményem szerint, az olyan munka/edzés ahol több ideig van kisebb súllyal terhelve a test többet ér, mint ha felpakolok, és szinte szakadásig edzek Nevet de mondom szerintem!! Nyelvesít

Attól, hogy odateszed minden mondatodba háromszor, hogy "szerintem", még ugyanannyira hülyeség lesz.
A "kisebb súly, sok munka" ha a kétkezű munkát tekintjük mondjuk egy átlag, magyar 12 órás munka viszonylatba, az eredmény állóképesség lesz egy csomó izomvesztéssel. Én szoktam számolgatni, hány kalóriát égetek egy nap pincérként, egy átlagos napon 4000 kcal alatt nemigen teljesítek. Pedig ez nem 'nehéz fizikai munka' kategóriába tartozik. A testünk túlélésre lett beprogramozva, ha a szükségesnél nagyobb izomtömeged van, azt fogja először elégetni a szervezet, nem pedig a zsírt, mert az izmot fent tartani nagy energiát igényel és nem elsődleges prioritása a szervezetnek. Te pedig soha nem fogsz enni munkásként 4000 kcalnál többet, főleg normális kajából, hacsak nincs táplálkozási ismereted és célod, hogy hízzál, izmot építs, mert erre nagyon oda kell figyelni. Az izom mérete nem minden esetben, de legtöbbször és szorosan összefügg az erővel.
Egy ilyen tagban erőnlét van, izomállóképesség, nem pedig olyan dolgok, amik mondjuk egy küzdősporthoz szükségesek. Egy gyúrósban sem persze, de a testépítés nem hiába sport, funkcióban sokkal közelebb áll hozzá az ereje miatt, sokkal jobban ismeri a testét, azzal dolgozik, jobb a koordinációja. Én inkább a munkással pofozkodnék.
Ebben is rengeteg általánosítás van, de nem több, mint a tiedben. Egyénfüggőek ezek a dolgok, mint kor, testalkat, pihenés, stb, meg mindenki mást képzel el a szeme előtt, mikor ezekről a dolgokról beszélünk, hogy "gyúrós", "munkás".
Csak agyfaszt tudok kapni, amikor lenézik a testépítőket. Én is tettem, mert nem értettem hozzá lófaszt se. Pedig én a saját testsúlyos edzés oldalhoz tartozom, a két oldal között pedig elég sok vita szokott lenni, bár ott is csak a tapasztalat hiánya miatt.
Plusz még hozzátenném, hogy a munkától soha a büdös életbe nem leszel fitt, a sporttól leszel az.

Megnézném melyik akár nem kokszos gyurmás állna oda a kőműves mellé egy 10 -12 órás műszakra mondjuk alapot ásni. Nevet

A koksz jelenti a "felfújt" izmot, amibe sokkal kevesebb befektetett munkától rengeteget fejlődsz. A nem kokszos sokkal tovább bírná.
De ez megint nem összevethető példa, mint ahogy Coelho is írta, másféle a megterhelés. Egy gyurmás, aki kizárólag súlyokkal eddz minden alkalommal, nagyon hamar kikészülne izomzatilag egy ugyanolyan nehézségű saját testsúlyos edzéstől, ami fordítva is igaz. Egy street workoutos, aki folyton kizárólag saját testsúllyal eddz majd lemegy terembe, másféle stimulációt biztosít az izmainak és hamarabb eléri a technikai bukást.
Bár a crossfites dolog megint csak rossz ellenpélda volt, ők teljes mértékben teljesítményre és funkcionalitásra (nem szeretem ezt a szót) edzenek, valószínűleg ők bírnák általánosságban a legjobban a fizikai melót.
« Utoljára szerkesztve: 14 dec 16, 19:46:18 írta Stance » Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2900 Dátum: 14 dec 16, 19:50:39 »

Érdekes, hogy pl. az úszóknak vagy a kosarasoknak valahogy ritkábban szólnak be, hogy "bezzeg az igazi fizikai melót nem bírnátok, hiába úsztok gyorsan/ugrotok magasra" Nevet
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2901 Dátum: 14 dec 16, 20:11:45 »

Az érzés, amikor már a Vita topicban is erről a hülyeségről van szó. Szomorú
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2902 Dátum: 14 dec 16, 20:21:19 »

Az edzésről? Csak motiválni akarunk, hogy te is csináld.  Nevet
Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #2903 Dátum: 14 dec 16, 20:38:13 »

Érdekes, hogy pl. az úszóknak vagy a kosarasoknak valahogy ritkábban szólnak be, hogy "bezzeg az igazi fizikai melót nem bírnátok, hiába úsztok gyorsan/ugrotok magasra" Nevet

Gondolom akik versenyre járnak testépítők is napi 8 órában, vagy többen végeznek edzéseket, hogy felkészítsék magukat a következő versenyre, de sportoló és sportoló között is van különbség. Nem tudom, hogy az úszok mennyire szálkásítanak, de a Bodysok igen, és túl kevés a zsír rajtuk. Van egy egészséges szint ami alá nem kéne menni, de ők amikor a versenyekre készülnek alá mennek főleg a nők, nyilván az ő életük minek ugatok bele, de az önsanyargatás csak hátra visz mindegy mit érsz el vele.
Naplózva

dehunter
ANBU Kapitány
*

« Válasz #2904 Dátum: 14 dec 16, 20:46:40 »

Napi 8órában edzéseket...aha...
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2905 Dátum: 14 dec 16, 21:31:14 »

Igazából ilyenkor beköltöznek a konditerembe és ott laknak hónapokon keresztül. Csak kokszolni merészkednek elő...  smirksweat

Idézet
Nem tudom, hogy az úszok mennyire szálkásítanak, de a Bodysok igen, és túl kevés a zsír rajtuk.

Profi versenyzők szálkásítanak csak le ilyen drasztikusan és ők is csak a verseny idejére. Nem is lehetne tartani egész évben ezt az extrém zsírmentes formát.

Idézet
az önsanyargatás csak hátra visz mindegy mit érsz el vele.

Mert amit az úszók és egyéb élsportolók művelnek a testükkel éveken keresztül, az nem önsanyargatás?
Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #2906 Dátum: 14 dec 16, 21:36:48 »

Nem mondtam, hogy nem az. Nevet
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2907 Dátum: 14 dec 16, 22:40:40 »

Idézet
A testünk túlélésre lett beprogramozva, ha a szükségesnél nagyobb izomtömeged van, azt fogja először elégetni a szervezet, nem pedig a zsírt, mert az izmot fent tartani nagy energiát igényel és nem elsődleges prioritása a szervezetnek

No, ne mondj ilyeneket, mert a végén annyira megbotránkozom, hogy nem olvasom végig a hozzászólásaidat.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2908 Dátum: 14 dec 16, 23:22:30 »

Mert ez nem igaz? Én is mindenhonnan ezt hallottam eddig.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2909 Dátum: 14 dec 16, 23:42:44 »

Nem, nem igaz. A szervezet nem hülye, és nem fogja az izmokat elégetni, mert "nagy az energiaigény". Először a szénhidrátokat égeted el (glikogénraktárak a májban), utána a zsírokat (tartós éhezés). Ha az izmokat bontod le, akkor már baj van, mert akkor nem igazán fog különbséget tenni a szervezet az elégetendő izmok szerkezete és funkciója között, azaz ugyanúgy lebontásra kerül a szívizom is, ami az éhezés által előidézett halál egyik oka.

Ha meg a szükségesnél nagyobb izomtömeged van (azaz például korábban edzettél, de ma már felhagytál ezzel), akkor az izmok atrophizálni fognak, és az atrophia egyik oka a számtalan közül a csökkent munkaterhelés (nem pedig a fokozott munkaterhelés!)
« Utoljára szerkesztve: 14 dec 16, 23:45:37 írta Saphira » Naplózva

Oldalak: 1 ... 192 193 [194] 195 196 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins