24 nov 26, 22:58:20 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 193 194 [195] 196 197 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 482778 alkalommal)
0 Felhasználó és 25 vendég van a témában
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #2910 Dátum: 14 dec 16, 23:50:26 »

Nem csak a májban van glikogén, hanem az izmainkban is (kb négy-ötször annyi). Ha kiürülnek, az izom fehérjéit fogja lebontani a szervezet energiává.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2911 Dátum: 14 dec 17, 00:07:38 »

1) Az izom kis koncentrációban tartalmazza a glikogént
2) A máj a glikogén anyagcsere központja, ami más szerveknek is képes energiát szolgáltatni a glikogénből
3) Kétféle izom létezik, a vörös és a fehér izom
4) A fehér izom energiáját főleg glikogénből nyeri glikolízissel anaerob módon, az izomban tárolt glikogén azonban csak 1-2 percig tud energiát biztosítani
5) A glikolízis kimerülésével az energiaszolgáltatást az oxidatív foszforiláció veszi át aerob módon, ami addig működik, ameddig a tápanyag tart
6) Az ATP (energiaforrás) szükséges a kontrakcióhoz és a relaxációhoz, mikor ez elfogy, az izom begörcsöl, a személy értelemszerűen nem lenne képes tovább folytatni a munkát.

Naplózva

Stance
*

« Válasz #2912 Dátum: 14 dec 17, 10:35:07 »

Több helyen is utána olvastam, különböző adatokat találtam, de egyik sem írja, hogy a májban több glikogén lenne, mint az izmainkban.  A máj csak akkor bontja le a glükózraktárait, ha máshonnan elfogyott a szufla.
Az első hozzászólásomba kalóriadeficitről volt szó fokozott izommunkával. Ha a máj raktárai is elfogytak, a zsírból fog glükózt előállítani (és ketont), hogy ne essen a vércukorszint nullára (ezt írtad te is amennyire tudtam értelmezni). De ha sérült az izom, a raktárak üresek, fehérjére van szüksége a szervezetnek, amit izomkatabolizmussal kompenzál, abból tudja leggyorsabban fedezni a szükségletet. Mivel te is írtad, a szervezet nem hülye, feltételezem tud különbséget tenni a szívizom és simaizomszövet között, mert sejt szinten hatalmas különbségekkel rendelkeznek.
Ezért ajánlják az aerob edzést legjobb zsírégetőnek. Plusz nem kell kiürülniük a glükózraktárainknak ahhoz, hogy zsírt kezdjünk el égetni. 5 perc aerob után (tehát megszakítás nélkül, alacsony intenzítással) kb 70% glükóz és 30% zsírt égetünk.
Zsírt égetni kizárólag jó étrenddel és megtervezett mozgással lehet. Ha nem következne be izomkatabolizmus, ahogy te írod, akkor minden második ember fitt, élsportolói testzsírszázalékon lenne.

Most hallok először olyanról, hogy a vörös és fehér izmoknak másféleképpen működne az anyagcseréjük. Egy hosszútávfutásnál vagy sprintnél nyilván más tulajdonságok kerülnek előnybe és hátrányba az összehúzódásuk miatt, de ezt a mozgásforma határozza meg, mint azt is, hogy miből égeti a szervezet a szükséges energiát.

Szerk
Glükózraktárakat írtam glikogén helyett. xD
« Utoljára szerkesztve: 14 dec 17, 11:15:56 írta Stance » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2913 Dátum: 14 dec 17, 15:23:15 »

Idézet
egyik sem írja, hogy a májban több glikogén lenne, mint az izmainkban.

Ilyet én sem írtam. Azt írtam, hogy a máj tartalmazza a legnagyobb koncentrációban a glikogént, azaz a másfél kilós máj körülbelül 10%-át az teszi ki, így kb. 150 g-ot tartalmaz. Az izmok összesen hasonló mennyiségű glikogént tartalmaznak, 150-300 g-ot, de a teljes izomtömeget tekintve koncentráció szempontjából ez elenyésző mennyiség, és ez a pár száz gramm a több tíz kilós izomszövetben nagyjából egyenletesen oszlik el. Így egyértelmű, ha mozgatod a lábad, miközben ülsz egy széken és a törzsed nem mozog, csak a láb izmaiban tárolt kevés glikogén használódik fel, a törzs és kéz izmainak glikogénraktárai változatlanok maradnak, mivel az izomszövet elég irigy, nem ad senkinek a saját kajájából. Ezzel szemben a máj feladata, hogy mindenki számára tápanyagot biztosítson, ha kell. Így ha valahol egy izom felhasználja az összes glikogénjét, a vérből kezdi el felvenni a glükózt, hogy tápanyaghoz jusson. Emiatt a vér szigorúan 4-6 mmol/l-re belőtt vércukorszintje csökkenni fog, amit érzékel a máj, és elkezdi lebontani a szöveteiben tárolt glikogént, hogy azt a vérbe bocsátva továbbra is biztosítsa a megfelelő vércukorszintet. Ez, mint írtam, körülbelül 150 g glikogén, ami nagyon sok, körülbelül 5 órán keresztül tud energiát szolgáltatni aktív izommunka mellett (miközben persze zsír bontása is van).

Idézet
A máj csak akkor bontja le a glükózraktárait, ha máshonnan elfogyott a szufla.

Ami elég hamar elfogy.
Gond egyébként akkor van, ha valaki szénhidrát-szegény tápanyagot fogyaszt, és nem tölti fel a glikogénraktárakat. Zsír- és fehérjealapú étkezéssel ez sokkal lassabb folyamat. Ilyenkor nagyon romlik az állóképesség, pár sportoló tapasztalta is, amikor voltak ilyen étkezéses mániák. Nevet

Idézet
Az első hozzászólásomba kalóriadeficitről volt szó fokozott izommunkával. Ha a máj raktárai is elfogytak, a zsírból fog glükózt előállítani (és ketont), hogy ne essen a vércukorszint nullára (ezt írtad te is amennyire tudtam értelmezni). De ha sérült az izom, a raktárak üresek, fehérjére van szüksége a szervezetnek, amit izomkatabolizmussal kompenzál, abból tudja leggyorsabban fedezni a szükségletet.

Ez így van, azzal a különbséggel, hogy nem abból tudja leggyorsabban biztosítani az energiát. Gondolom ismered a fehérjék szerkezetét. Hosszú láncok, melyeket egymáshoz kacsolt aminosavak alkotnak. Maga a fehérje csak aminosav formájában alakulhat tovább, tehát le kell bontani, például lizoszómában (lassú folyamat, a savas pH hatására bomlik), vagy ubiquitin-proteoszómában, ami gyorsabb ugyan, de energiaigényes. Ezután egy fehérjéből keletkezik sok száz aminosav, ezeknek viszont nagy része (több mint a fele) ketogén aminosav, ami nem vehet részt a glükoneogenezisben (glükózképzésben), hanem zsírrá kell alakulnia. A másik fele glükogén, de ezeknek is különböző (közel sem gyors) reakciókon, például dekarboxilálási reakciókon kell végigmennie, hogy egyáltalán a glükoneogenezis szubsztrátja (egyik kiinduló anyaga - tehát még mindig nem glükóz!!!) keletkezzen. Aztán ha végre lesz is belőle nagy nehezen glükóz, annak meg be kell lépnie az oxidatív foszforilációba, hogy ATP keletkezzen. Ez közel sem gyors folyamat.

És akkor még meg sem említettem azt, hogy körülbelül az átlagos emberi szervezetben 39 000 kcal fehérje, míg 130 000 kcal zsír található. Mert a zsír mindig elsőrendűbb energiaforrás, mint a fehérje, és a szervezet arra is van beprogramozva a természet által, hogy minél több mindent megpróbáljon zsírban raktározni. Mert akinek sok az izma, de szinte alig van rajta zsír, az hosszú távon nem versenyképes olyan környezetben, ahol az ember kifejlődött. Én például rövidtávon előnyben lennék egy túlélő versenyben, de hosszú távon elég hamar elhullanék.
Olyan viszont nincs, bármennyire is számolgatjátok a testzsírszázalékot, hogy valakinek szinte nincs is zsírszövete! Annak kb. befellegzett, mert a zsírszövet egy fontos hőszigetelő, hormontermelő, szerveket kipárnázó szövet, aminek számos funkciója van, nem beszélve arról, hogy a zsírban oldódó vitaminokat is csak ebben lehet raktározni.

Idézet
Mivel te is írtad, a szervezet nem hülye, feltételezem tud különbséget tenni a szívizom és simaizomszövet között, mert sejt szinten hatalmas különbségekkel rendelkeznek.

Szívizom és harántcsíkolt vázizom.
Egyébként nincs sok különbség közte. Működésileg és felépítését tekintve is nagyon hasonló. Természetesen lehetne sorolni a különbségeket, de például a simaizom sokkal másabb. Nálunk például buktattak azért, ha csak azt mondtuk az izomra, hogy harántcsíkolt izom, mert harántcsíkolt a szív is, és a vázizom is. ikszdé
És nem is igazán tesz különbséget. Ha már bontja a fehérjéit, akkor bontja mindenhol. Értsd: súlyos energiadeficit esetén (például cachexia, keress rá), sorvad az egész szervezet. Az izmoktól kezdve a szíven át egyéb belső szervekig.
Ez azért van, mert a szervezet katabolikus és anabolikus egyensúlyát egy bonyolult hormonrendszer irányítja, amiben számos hormon, enzim és gén részt vesz (leptin, inzulin, glükagon, szomatosztatin, növekedési faktorok, thyroid-hormonok, több tucat enzim). Az inzulinnak és a glükagonnak pedig központi szerepe van, és jelenleg elég csak ezeket kiemelni. Úgy írnám le, hogy mindkét hormonnak egy célja van és számtalan eszköze. Az inzulin célja a vércukorszint csökkentése, és ehhez számtalan enzimet befolyásol: aktívvá teszi ezeket az enzimeket, amik aztán beindítják az anabolikus folyamatokat. Ezek egyrészt a zsír, a fehérje és a glükózháztartás enzimei. A glükagon ugyanezt teszi, csak ő katabolikus folyamatokat indít el, hogy növelje a vércukorszintet.

Azaz itt arról van szó, hogy katabolizmus (beleértve az izom, zsír katabolizmusát is!) mindig van a szervezetben, de az egyensúlyban áll az anabolikus folyamatokkal. Tehát szinte ugyanannyi épül be, amennyi lebomlik (fehérje esetén ezt a bevitt és ürített nitrogén mennyiségében határozzák meg, mint nitrogén egyensúly). Ha nem lenne folytonos fehérjelebontás, akkor érdekes lenne a vizelet is, révén az nagy részben a lebontott fehérjék végterméke (ammónia, urea).
Tehát itt nem az a lényeg, hogy a szervezet lebontja az izmokat, mert túl nagy energiát használnak és abból könnyebben le tudja küzdeni az energiahiányt, hanem arról, hogy energiadeficit esetén megdől az egyensúly az anabolikus-katabolikus folyamatok között, mert tartósan alacsony a vércukorszint. De hosszantartó energiahiány súlyos következményekkel járna, egy kicsit is túlsúlyos ember biztos, hogy nem szenved attól, hidd el.

Idézet
Zsírt égetni kizárólag jó étrenddel és megtervezett mozgással lehet.

Mint írtam, étkezés után pár órával már égeted is a zsírt. Szimplán későbbi étkezésekkel pótolod.

Idézet
Ha nem következne be izomkatabolizmus, ahogy te írod, akkor minden második ember fitt, élsportolói testzsírszázalékon lenne.

Ezt nem igazán sikerült értelmezni. Nevet

Idézet
Most hallok először olyanról, hogy a vörös és fehér izmoknak másféleképpen működne az anyagcseréjük.

Teljesen más az anyagcseréjük, ezt írtam is korábban. Alapvetően három típusú izom van: I., II.A és II.B. Ezek különböznek a miozin ATP-áz ativitásukban (az oxidatív I-esé alacsony), a Ca2+ pumpa aktivitásukban, a rostátmérőjükben (ezért nagyobbak a fehér izmok), a glikolitikus kapacitásukban és az oxidatív kapacitásukban is.

A fehér izmok nagy rostátmérőjűek (ezért olyan izmosak például a súlyemelők), a hirtelen, gyors mozgásra és nagy erőkifejtésre szakosodtak, tehát nagy a glikolitikus kapacitásuk, energiájukat a glikolízisből nyerik anaerob módon (mivel ez sokkal gyorsabb, de sokkal kevesebb energiát termel). Ezek hamar kimerülnek.

A vörös izmok tele vannak mioglobinnal (oxigént tárolnak), több bennük az ér, így jobb a vérellátásuk, és sok bennük a mitokondrium, ami az oxidatív foszforilációhoz kell, azaz az aerob energiatermeléshez, ami lassú ugyan, de sokkal több energiát képes termelni. Tehát a vörös izmok lassan húzódnak össze, kisebb erőt képesek kifejteni, de sokkal tovább képesek működni (távfutók pl.)

De jó volt regényt írni tanulás helyett. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 14 dec 17, 15:24:41 írta Saphira » Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2914 Dátum: 14 dec 17, 16:35:04 »

Ha már úgyis kisregényeket írsz és az előzőt is elolvastam, tudnál arról is írni, hogy elképzelhető-e az, hogy nem csak extrém körülmények között álljon le a felesleges növekedés?

Konkrétabb példa: Emberünk elmegy barlangászni, kis gebasz történik, de nem adja ám fel, s végül a barlangrendszer végén előbukkan frissen és üdén. Víz volt. Kaját nem is nagyon keresett, remélte, hogy mielőbb kijut, de így is vagy két hétbe telt. Az egyetlen ami mindenkinek feltűnt, hogy egy fikarcnyit sem változott. Nem nőtt a szakálla, a körme, semmi, mintha megállt volna az idő.

Megoldható ez mesterségesen is?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Luidzsy
Osztag Vezető
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #2915 Dátum: 14 dec 17, 21:22:57 »

Én úgy tudom a szőr növekedése hat hetente lelassul, nem szakirodalomból, vagy ilyesmi, így figyeltem meg magamon.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2916 Dátum: 15 jan 14, 09:47:09 »

Bár nem különösebben bírom a szétszívott agyú drogosokat, akik röhögcsélnek mindenen, de ez azért túlzás  Gondolkozik

http://444.hu/2015/01/14/beleszivott-egy-spangliba-majd-tovabbadta-ezert-birosag-ele-allitottak/
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2917 Dátum: 15 jan 16, 17:30:23 »

Miközben tanulgatok, megint hülyeségeken gondolkodom, és felvetődött bennem egy kérdés, ami inkább nézőpont kérdése, mintsem eldöntendő, de azért kíváncsi vagyok egyesek véleményére, és remélem írnak is az értelmesebbek. Nevet

Szóval itt volt ez a párizsi incidens. Valójában a kérdés egyáltalán nem kapcsolódik ehhez, de részben emiatt merült fel, mert sok helyen látom, ahogy értetlenkedve kérdezik, hogy hogy lehet valaki olyan hülye, hogy egy vallásért 'öngyilkos/gyilkos' lesz. És én itt most el is szeretnék kanyarodni a sokszor félrevezetett, őrült vagy buta terroristáktól, és inkább olyan személyekre terelni a szót, akik tényleg anélkül hozzák meg az áldozatukat, hogy bárki befolyásolná őket. Olyanok, mint egykét önfelgyújtó szerzetes, Jézus, Dugovics Titusz (ha létezett, ha nem), Jean d'Arc és egyebek. Akik a vallás, kultúra, eszmények és értékek oltárán hoznak áldozatot.

A kérdés csak annyi, hogy ti mit gondoltok ezekről. Mi tesz "jobbat" az eszméknek? Ha élsz vagy meghalsz értük? És vannak olyan eszmények vagy értékek, amiért esetleg ti is hoznátok áldozatot, vagy ez már szinte teljesen kiveszett a nyugati világból (mert nekem eléggé úgy tűnik)? Nevet
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2918 Dátum: 15 jan 16, 18:50:34 »

Meghalni olyasmiért, vagy olyasmi ellen érdemes, aminek léte, vagy hiánya akkora fájdalmat okozna, hogy jobb a halál. Ez innentől személyes meggyőződés kérdése, az eszméhez nincs köze.
Most olyan esetekről beszéltem, amikor tényleg a legjobb személyes döntés a mártirkodás.
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 16, 18:51:09 írta gman » Naplózva
Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #2919 Dátum: 15 jan 16, 19:36:23 »

Az is érdekes kérdés hogy a francia katonák naponta hány embert ölnek meg az említett területeken feleslegesen. Persze, aki egy ilyen karikatúráért erre képes az nem normális és marhára nem érdekel a vallása. Közönséges gyilkos. Az hogy milyen áldozatra lennék képes úgyis csak az adott helyzetben derülne ki. Lehet feláldoznám magam egy idegen életéért, lehet hogy úgy be lennék szarva az adott helyzetben hogy egy szerettemért sem tudnám feláldozni magam.
Naplózva

Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2920 Dátum: 15 jan 16, 23:07:14 »

Dugovics Titusz nem tudta máshogy megakadályozni hogy a török kitűzze a zászlót, ezért áldozta fel magát. A terroristák meg csak fanatizmusból. A zászlókitűzés akkor fontosnak számított a morál miatt meg jelkép stb, egyszeri eset valami jelentős dolog miatt, terrorista akcióból meg nem ez az első eset. A nem iszlámoknak meg persze fura hogy egy Mohamed karikatúráért -tulajdonképpen semmiért- már dzsihádot kell indítani.

Viszont engem az idegesít hogy most meg Nigériát siratja az internet népe, hogy jaj szegények, 2000 halott, mocskos Európa meg le se szarja mert meghalt 12 francia. Mintha számítana valamit, néhány nap alatt szülnek majd kétszer annyit.
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2921 Dátum: 15 jan 16, 23:29:40 »

Valójában nem erre akartam rákérdezni, mondtam is, hogy kanyarodjunk el a terroristatámadástól.

A kérdés amiatt merült fel, mert sokszor, sokáig úgy gondolkodtam, hogyha például nagy változást akarsz elérni egy társadalomban, akkor élned kell azért a társadalomért, és belülről kell építened. De mondhatnék vallást is: ha azt akarod, hogy egy vallás fejlődjön, akkor élned kell és tenned kell érte. Mégis, a történelem sokkal inkább azt mutatja, hogy az olyan eszmék, amikért az emberek nem hoztak áldozatot, egy idő után "kiszelektálódtak" a közösségből. Mert hiába mondom én, hogy nekem fontosak bizonyos eszmék, ha nem hozok értük áldozatot, egy idő múlva eltűnnek.

Vegyük például a kereszténységet. Gyors terjedésének egyik oka pont az agresszió volt ellene, mert az emberek látták, hogy Rómában a kereszténység miatt halálraítéltek még utolsó pillanataikban is kiállnak hitükért, és ez valahogy ámulattal töltötte el őket, valamilyen szinten tiszteletet és jószándékot ébresztett velük szemben.
Ugyanakkor ott van a zoroasztrizmus, ami az iszlám hódítása miatt tűnt el nagyrészt. Az iszlám ekkor nem hódított vallási téren erőszakosan, voltak jogai a zoroasztriánusoknak is, de például plusz adót kellett fizetniük. Nyilván az akkori lakosság egy része megőrizte a saját vallását, és a saját vallásának élt, de a következő nemzedékek ezt egyre kevésbé látták fontosnak, egyre többen tértek át a több jogot biztosító iszlámra. Míg - valószínűleg -, ha emberek áldozták volna fel magukat a vallásukért, sokkal többen maradnak zoroasztriánusok, mert ezeknek az embereknek az áldozata valahogy "felértékeli" az adott eszmét és magasabb szintekre emeli.

Erre Jézus is jó példa, aki valószínűleg csak egy őrültnek lett volna bélyegezve, ha nem hal meg a hitéért. Ellenpéldaként meg ott van Mohamed, aki élve épített fel egy vallást.

Szóval, hogy értelmesebbre formáljam a kérdést: ha olvastok egy regényt, amiben a főszereplő a jó útra akarja téríteni a követőit, mikor tisztelnétek jobban? Ha mindezt az életéhez ragaszkodva próbálná meg, vagy ha meghalna érte?

Valahogy nekem úgy tűnik, a korán meghaló hősöknek nagyobb ráhatása volt az eszmények és vallások alakulására, bár ugye minden a szerző halála után értékelődik fel.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #2922 Dátum: 15 jan 16, 23:39:59 »

Jómagam értékesebbnek tartom, ha valaki él azért, hogy változásra ösztönözzön, ámbár tény, hogy ha valaki valamilyen jelentősebb, figyelemfelkeltő áldozatot hoz a cél érdekében, avagy áldozattá válik sokkal inkább a figyelem középpontjába tud kerülni.

Nelson Mandela esetében pl. a bebörtönzése volt az igazán figyelemfelkeltő, amely nélkül lehet sokkal kevésbé figyeltek volna fel a Dél-afrikai feketék helyzetére.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2923 Dátum: 15 jan 22, 15:40:48 »

Hát nem tudom...  Gondolkozik

http://444.hu/2015/01/22/orizetbe-vettek-egy-16-eves-gimnazistat-mert-atrajzolta-a-charlie-hebdo-cimlapjat/

De a top komment alatti hozzászóláson (amit john mcclane írt) felröhögtem, tuti pokolra kerülök. Nevet
Naplózva

Stance
*

« Válasz #2924 Dátum: 15 jan 23, 14:44:07 »

Én nem hiszem, hogy befolyásolná ez az áldozathozás, hogy valami fent marad e vagy nem, vagy ez lenne a döntő ok. Ezt inkább a történelemre értem. Ott van pl Gautama Buddha. Nem halt hősi halált és nem is nevezném áldozathozásnak a remeteséget, még is több ezer év után is ő a legismertebb buddha a mostani világunkban.
A mostani világban lehetetlen lenne, hogy valakinek úgy fennmaradjon a neve, mint pl Buddhának. (Kivéve akkor, ha a mai hírértéknek megfelelő dolog történik vele, pl nyilvánosan kivégzik, így a legtöbb emberhez eljut az üzenete, tanításai, könyvei, stb) Ennek több oka is van. Tömérdek információ - ami jórészt érdektelen -, megváltozott értékrend, sok 'kamu varázsló'. Bár Jézus szerintem ma 25 évet sem élne, vagy csak cellák közt. Azt pedig nem értem, hogy miért írtad, hogy pont jó példa és miért nevezték volna őrültnek. Jézus nem öngyilkos lett, hanem kivégezték. Ezt nem nevezném áldozathozatalnak. Hatalmas befolyása volt a világra, pont ez okozta a vesztét de pl az is bizonyítja, hogy más országokból jöttek el hallgatni a tanításait. Ha tovább élt volna, szerintem ugyanúgy fennmaradt volna a neve ugyanúgy, mint ma.
Felmerült bennem a kérdés, hogy az öngyilkos terroristák és az önfelgyújtó szerzetesek között vajon van e különbség azon a szinten, hogy csak az elme játéka az egész. Mert egy szerzetes ha tisztába van az élet mivoltával, tényleg megvilágosodott, akkor tudja, hogy nincs halál és nincs veszteni valója valójában. De lehet, hogy csak a saját eszméjének aspektusaiból állja meg a helyét az öngyilkosság, akárcsak a terroristáknál, csak nem látják, mert benne élnek.
Hogy valami eszméért áldoznék e fel bármit? A magyarságért. Azért, mert ez egy olyan dolog, ami nagyon közel áll a léthez, az emberséghez, az élethez, pont ezért elég butaság is eszmének nevezni.
Ezeket a 444, hvg, zsindex és hasonló lapokat fel kéne gyújtani amúgy.

« Utoljára szerkesztve: 15 jan 23, 14:45:47 írta Stance » Naplózva

Oldalak: 1 ... 193 194 [195] 196 197 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins