A feminizmussal csak az a baj, hogy még létezik. Amikor indult, szerintem érthető követelései voltak. Pl. hogy ugyanazért a munkáért a nők is ugyanannyi fizetést kapjanak, mint a férfiak, meg, hogy legyen választójoguk stb. De ezeket mind elérték már, de a mozgalom mégis megmaradt, és egyre vadabb baromságokat kell kitalálniuk, hogy a saját létjogosultságukat igazolják. Mert azért páran ebből nagyon jól megélnek.
Hát nem tudom, tényleg nehéz elhinni, hogy még van ilyen normális országokban, de nem lehetetlen persze. De a mai feministák akkor sem ezzel foglalkoznak, hanem hülyeségekkel, hogy az is "nemi erőszak", ha egy férfi megbámulja egy nő seggét az utcán, meg ilyenek. xD
Annyira nem nehéz utánaolvasni:
http://www.mennyitkeresel.hu/nok_ferfiak_fizetes_kulonbseghttp://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/dobbenetes-a-kulonbseg-a-ferfiak-es-a-nok-fizetese-kozt-430830Én a negatív oldalára csak a közelmúltban döbbentem rá, amikor burkoltan ugyan, de minden lánnyal közlik, hogy esélyed sincs az olyan szakokra, mint az általános sebészet, érsebészet, meg úgy a sebészet összes ága kb. Azon persze nem lepődtem meg, hogy volt egy professzor, aki olyan indokokkal buktatta meg a lányokat, hogy "a nők nem valók ide, menjenek szülni", hülye vizsgáztatók mindenhol vannak. De nem hiába nem találkozol bizonyos szakterületeken nőkkel, mikor az orvosi egyetem 60%-át (ma már) nők teszik ki.
És van még elég sok ilyen szakma, lásd csak a szakácsokat.
Szimplán ezt rosszul reagálják le mind a nők, mind a férfiak. A férfiak egyik része azt gondolja, hogy mindenki mindenhol mennyire egyenlő (ami szinte meg is valósult alsóbb körökben, de azért olyan helyeken, ahol nagyobb pénzek forognak, ill. tényleg régóta az egyik nem által uralt szakmákban közel sincs így), a másik része meg azt, hogy a feminizmus egyet jelent lemondani a lovagiasságról meg vitézségről. Mindkettő hibás, a nők párszor belinkelt idióta véleményét meg már meg sem említem.
Ráadásul nem feltétlenül rossz a munkamegosztás ilyen szinten, nem hiszem például, hogy óvónői szerepre nagy eséllyel pályázhatna egy férfi, bár ki tudja. De azért tényleg vannak olyan szakmák, amiket mindkét fél tökéletesen el tudna látni, csak szimplán az egyik kiszorítja a másikat, az meg valóban igaz, hogy a nők kevesebbet keresnek.
De mára szerintem hülyeség feminizmusnak nevezni, inkább azt kéne hangsúlyozni, hogy mindkét nemet illessék meg azonos jogok, és nem csak az egyikről beszélni folyamatosan.