Dobtam a hotos kockával, így Fortunának engedelmeskedve ideírom legújabb elméletem.
A 6. elem a Mokuton, vagyis a fa.
Miután Naruto "kiszívta" a Kyuubi csakráját ő lett Rikudo Sennin, vagyis inkább Rikudo Sennin módba váltott. Véleményem szerint a Rijkudo Sennin mód a Senjutsu és a Bijuu csakra keveredéséből áll, ezt abbol gondolom, hogy Naruto Sennin módban volt, mikor magába szívta a Kyuubi csakráját.
Ez alapján van egy olyan feltételezésem hogy azta Rin'negános emberkét azután kezdték Rikudo Sennin ként emlegetni, miután magába zárta a Juubit és megtanulta irányítani.
A másik pedig hogy maga senjutsu technika is tőle ered és ő tanitotta meg a békáknak, vagy esetleg ő volt az első aki szerződést kötött velük.
A másik, amikkel Naruto bezárta a rókucit azok olyanok mint egy Shinto szentély bejárata, ami ha jól tudom fából szokott lenni.
Feltételezem hogy fa elem legalábbis spirituális szinten a senjutsu.csakra és a bijuu-csakra keveredéséből hozható létre.
Viszont ahoz hogy fizikálisan is megjelenjen szükség van a Föld és Víz elemek egyesítésére is.
Amikor megismerjük Rikudo Sennin történetének egy szeletét. Elhangzik, hogy a fiatalabb fivér a Senninek testével született.
Valamint hogy a későbbi Senju klán őse.
Úgy vélem, hogy a fiatalabb testvér vérében, vagyis csakrájában magát a magát a senjutsu csakrát, vagyis pontosabban anak a Juubi csakrájával felturbózott változatát a Rikudo Sennin csakrát örökölte.
Vagyis a saját csakrájának már eleve a részét képezte a Rikudo Senjutsu-csakra. Persze nem olyan szinten mintha Senninkánt leszipolyozza egy Bijuu csakráját.
Ez alapján merem feltételezni, hogy Hashirama (1. Hokage) ezen csakra megöröklése révén tudta kontrollálni a bijuukat.
S most néhány sorral előbbi állításom nak ellentmondok egy kicsit.
Miszerint a Fa elem a Rikudo Sennin-csakra által hozható létre, de alapvetően csak spirituális szinten, s fizikaihoz kell a Víz és Fold keverése is.
Nos inkűbb úgy vélem, hogy magával a tkiszta Rikudo Sennin-csakrával akár fizikálisan is látre lehet hoznia fa elemeket.
Viszont Hashirama önmagában nem volt Rikudo Sennin, hanem ezt a fajta csakrát mint vérörökségeként hordozta, persze már eléggé felhígult formában, s ahoz, hogy fizikálisan is létre tudjo jönni a fa elem, az ő esetében már szükség volt a víz és föld egyesítésére is, ami megadja hozzá a szilárd formát.
S lehet nemtudom mennyire lüvük bakkot, de szerintem maga a Senju név a Senjutsu szóból ered. Tudom a két szó leírásában egy közös kanji sincsen, de ha azt nézzük, hogy a hangalakjuk szinte megegyezik, és, hogy a Senju klán a Senninek testével született fiatalabbik testvér leszármazottjai, már adhat okot a feltételezésre.
Valamint azt a dolgot nézzük hogy a Muton mint vérvonal azért volt Senju Hashirama birtokában, mert anno egy Rin'negános őse Rikudo Senniné vált, azt kel mondjam, hogy Naruto a Kekkei Genkait nem örökség útján szerzi, hanem ép ellenkezőleg benne születik meg. Vagy ha úgy vesszük ép most született meg benne. (Manga chapter 499)
Azt hogy a Rikudo Sennin-csakrának köze van a fa elemhez abból is gondolom, hogy a fa ugymond a természet egyik szimbóluma, valamint a Rikudo Sennin-csakrának a részét képező Senjutsu csakra a természet energiáiból fakad.
ui: ha mégis inkább a vérvonalhoz kellett volna akkor bocsi.