24 nov 24, 03:42:50 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Senjutsu - Remete forma  (Megtekintve 64647 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
Mayo
Akadémiai tanuló
*
Nem elérhető Nem elérhető

Uchiha Madara Fan

« Válasz #120 Dátum: 09 ápr 26, 18:12:51 »

Mármint úgy gondoltam leírhattam volna bővebben is, de hogy ugye ha nem hagy hátra klónt aki gyűjti akkor hagyhat hátra elég sokat amik persze senjutsuban vannak(ha jól emlékszem azért nem tudott sokat csinálni mert ugye 2 vel közben folyamatosan gyűjtötte), azok még ha klónok is elszórakoztatják az ellent 1 darabig, vagyis arrébb megy koncentrál persze nem mozdul stb., és míg az ellen elvan a rakásnyi senjutsban lévő klónnal visszatér és ha elfogytak csinál belőlük még 1 rakásra valót. Remélem így már érthetőbb h mit akartam kérdezni.
most még bonyolultabb, főleg a sok "rakás" szó ismétlésével ikszdé
Naplózva

NHFK ^ TAG/FAN !

-

-
Bontakun
Akadémiai tanár
*

Bonta

« Válasz #121 Dátum: 09 ápr 26, 19:26:34 »

Mármint úgy gondoltam leírhattam volna bővebben is, de hogy ugye ha nem hagy hátra klónt aki gyűjti akkor hagyhat hátra elég sokat amik persze senjutsuban vannak(ha jól emlékszem azért nem tudott sokat csinálni mert ugye 2 vel közben folyamatosan gyűjtötte), azok még ha klónok is elszórakoztatják az ellent 1 darabig, vagyis arrébb megy, koncentrál persze nem mozdul stb., és míg az ellen elvan a rakásnyi senjutsban lévő klónnal visszatér és ha(feltéve ha) elfogytak csinál belőlük még 1 szénásszekérre valót. Remélem így már érthetőbb h mit akartam kérdezni.
Javítottam, de csak 2x szerepelt.

Megvolt magyarázva, hogy ha jól emlékszem max 2 klónt tud csinálni akik gyűjtik a természeti energiát, mert nem tum elmondták vmi oka vanXD Eltévednének vagy kővé változnának már nem tudom.
« Utoljára szerkesztve: 09 ápr 26, 19:28:06 írta Bontakun » Naplózva

Ba Lee
Chuunin
*

« Válasz #122 Dátum: 09 ápr 26, 20:42:11 »

Na jó ez az uccsó próbálkozásom. Mosolyog
nem a klónok gyűjtik hanem ő maga, az eredeti megy arrébb (ül le és gyűjti), és így jóval több klónt hagyhat ott a harcban amik azért senjutsu formában elég durvák még ha klónok is. És addig remélhetőleg kitartanak míg visszatér az eredeti és utána természetes újra és újra meg lehetne csinálni. És ha viszzatért az eredeti a helyére és mondjuk megfogyatkoztak a klónok újra lehet őket csinálni.
Csak ennyi, egyszerűen nem tudom ennél jobban leírni.
Naplózva

Nem tudtam, nem mondták.
Thanatos
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

A Halál Istene

« Válasz #123 Dátum: 09 ápr 26, 20:58:12 »

Ba Lee: ezzel amódszerrel az a baj, hogy a mostani módszer az sokkal biztosabb, mivel a klónokat otthagyhatja egy Peinháta mögötti helyen, és csak akkor idézi be őket ha szügséges. A te verziód is lehetséges lenne, de szerintem csak akkor csinálná így ha már kifogyott a hátrahagyott klónokból. Ha alapból úgy próbálná meg a harcot, akkor az ellenségnek nem lenne nagy feladat kizökkenteni egy pillanatra és akkor kezdheti előről, szóval nem praktikus.
Naplózva

A halál az egyetlen biztos pont az életben.
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #124 Dátum: 10 jún 17, 00:00:34 »

Dobtam a hotos kockával, így Fortunának engedelmeskedve ideírom legújabb elméletem.

A 6. elem a Mokuton, vagyis a fa.

Miután Naruto "kiszívta" a Kyuubi csakráját ő lett Rikudo Sennin, vagyis inkább Rikudo Sennin módba váltott. Véleményem szerint a Rijkudo Sennin mód a Senjutsu és a Bijuu csakra keveredéséből áll, ezt abbol gondolom, hogy Naruto Sennin módban volt, mikor magába szívta a Kyuubi csakráját.

Ez alapján van egy olyan feltételezésem hogy azta Rin'negános emberkét azután kezdték Rikudo Sennin ként emlegetni, miután magába zárta a Juubit és megtanulta irányítani.

A másik pedig hogy maga senjutsu technika is tőle ered és ő tanitotta meg a békáknak, vagy esetleg ő volt az első aki szerződést kötött velük.

A másik, amikkel Naruto bezárta a rókucit azok olyanok mint egy Shinto szentély bejárata, ami ha jól tudom fából szokott lenni.
Feltételezem hogy fa elem legalábbis spirituális szinten a senjutsu.csakra és a bijuu-csakra keveredéséből hozható létre.
Viszont ahoz hogy fizikálisan is megjelenjen szükség van a Föld és Víz elemek egyesítésére is.

Amikor megismerjük Rikudo Sennin történetének egy szeletét. Elhangzik, hogy a fiatalabb fivér a Senninek testével született.
Valamint hogy a későbbi Senju klán őse.

Úgy vélem, hogy a fiatalabb testvér vérében, vagyis csakrájában magát a magát a senjutsu csakrát, vagyis pontosabban anak a Juubi csakrájával felturbózott változatát a Rikudo Sennin csakrát örökölte.
Vagyis a saját csakrájának már eleve a részét képezte a Rikudo Senjutsu-csakra. Persze nem olyan szinten mintha Senninkánt leszipolyozza egy Bijuu csakráját.
Ez alapján merem feltételezni, hogy Hashirama (1. Hokage) ezen csakra megöröklése révén tudta kontrollálni a bijuukat.

S most néhány sorral előbbi állításom nak ellentmondok egy kicsit.
Miszerint a Fa elem a Rikudo Sennin-csakra által hozható létre, de alapvetően csak spirituális szinten, s fizikaihoz kell a Víz és Fold keverése is.
Nos inkűbb úgy vélem, hogy magával a tkiszta Rikudo Sennin-csakrával akár fizikálisan is látre lehet hoznia fa elemeket.
Viszont Hashirama önmagában nem volt Rikudo Sennin, hanem ezt a fajta csakrát mint vérörökségeként hordozta, persze már eléggé felhígult formában, s ahoz, hogy fizikálisan is létre tudjo jönni a fa elem, az ő esetében már szükség volt a víz és  föld egyesítésére is, ami megadja hozzá a szilárd formát.

S lehet nemtudom mennyire lüvük bakkot, de szerintem maga a Senju név a Senjutsu szóból ered. Tudom a két szó leírásában egy közös kanji sincsen, de ha azt nézzük, hogy a hangalakjuk szinte megegyezik, és, hogy a Senju klán a Senninek testével született fiatalabbik testvér leszármazottjai, már adhat okot a feltételezésre.

Valamint azt a dolgot nézzük hogy a Muton mint vérvonal azért volt Senju Hashirama birtokában, mert anno egy Rin'negános őse Rikudo Senniné vált, azt kel mondjam, hogy Naruto a Kekkei Genkait nem örökség útján szerzi, hanem ép ellenkezőleg benne születik meg. Vagy ha úgy vesszük ép most született meg benne. (Manga chapter 499)

Azt hogy a Rikudo Sennin-csakrának köze van a fa elemhez abból is gondolom, hogy a fa ugymond a természet egyik szimbóluma, valamint a Rikudo Sennin-csakrának a részét képező Senjutsu csakra a természet energiáiból fakad.

ui: ha mégis inkább a vérvonalhoz kellett volna akkor bocsi.  Nyelvesít
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 17, 00:31:10 írta Shiro » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #125 Dátum: 10 jún 17, 00:29:14 »

Nos.. kétlem, hoyg szóról szóra igazad lenen, de összeségében tetszik az elméleted, és meg lennék lepve, ha Kishi nem igazolná legalább egy részét.
A bijuukontrol és a senjutsu iylen formában történő összekötése roppant érdekes.

A névvel kapcsolatabn viszotn szerintem egyértelműen tévedsz, vagyis a levegőbe ebszélsz. Miért ne hívhatták volna Rikodou Senninnek a sennint már annak elötte is? Végülis, azért nevezted csak így ezt az állapotod, és a "Rikodou Sennin chakrát", mert a senninéhez hasonló állapotról és a (feltételezhetően) benne is meglévő chakráról van szó. Ha iylesmi létezett volna is elötte (ami eddigi tudomásunk szerint nem volt így) akkor sem hívták így/keleltt így hívniuk, hoyg a sennint is elkezdjék így hívni.
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 17, 00:30:24 írta STM » Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #126 Dátum: 10 jún 17, 00:54:23 »

Arra úgy gondoltam, hogy a benne lévő bijuu uralma alá hajtása után kezdék Rikudo Senninként emleget, mint pl
a kirájt is csak a koronázás után nevezzük királynak, mivel előtte a hercegként említjük.

Habár ha belegondolok igazad lehet, mert az alapján csaptam hozzá a Rikudo előtagot is bijuu csakrával megturbózott sennin módra, mivel Rikudo Sennint is egy ilyen külsővel ismerhettük meg.
S akkor lehet nem is emiatt nevezték Rikudo Senninek, hanem inkább ő utána nevezték el ezt az állapotot, Rikudo Senninek. (vagy legalábbis a Kyuubi)

A másik meg magamat is kijavítva helyesebb lenne a Rikudo Sennin-csakra hejett inkább Rikudo Senjutsu-csakrát mondani, és az ebben az állapotban leledő egyént pedig mint Rikudo Sennin ként emlegetni. persze csak addig amíg nem kapunk rá jobb elnevezést Kishitől. xD
« Utoljára szerkesztve: 10 jún 17, 00:55:02 írta Shiro » Naplózva

Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #127 Dátum: 10 jún 18, 19:12:23 »

Hát... ez már nekem is meredek, Shiro-san. Nevet

A nevek, ebben az esetben, szerintem semmit sem jelentenek.
Egy kis elemzés, azoknak, akiknek a japán írásjelek kínaiak Nevet : http://img717.imageshack.us/img717/6499/senju.png
A két "sen" teljesen máshogy van írva és a jelentésük is különböző. Csupán a hangalakjuk azonos.
Továbbá a "Senju" két értelmes szó összetétele (ezer, kéz), míg a "sennin" magában jelenti a "remetét". És a "senjutsu" pedig a "sennin" 'sen'-ét lopja el és teszi a "jutsu" elé (hasonlóan a ninjutsu-hoz - [nin]ja [jutsu]). ^^

És Naruto szemei körül a http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/499/14 -on már nem látszanak a Remete Forma jelei. ^^

Ahhoz, hogy Rikosou sennin találta-e fel a Remete Formát és ő tanította-e meg a varangyoknak, vagy ő lett volna az első, aki békával kötött idézési szerződést, nem tudok hozzászólni. Nincs semmi infónk, de nem hiszem. ^^"

Viszont abban lehet valami, hogy Naruto chakrája és a rókából kihúzott chakra keveredésének hatására vette fel a "Rikodou sennin"-formát. ^^
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Ali-G
Chuunin
*

Akatsuki Akatsuki

MenőőMen

« Válasz #128 Dátum: 10 jún 18, 19:36:35 »

Érdekes elmélet Shiro-kun. Kicsit úgy érzem, olyan ez mikor megjelent Madara-senpai, és beszélt a Juubi-ról, akkor is ment a találgatás ezerrel.

Nekem az a rész tetszik, az elméletedben, amelyben Rikodou-sennin-chakráról írsz.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 30, 09:29:48 írta Ali-G » Naplózva
Meroko
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

Itachi fan

« Válasz #129 Dátum: 10 jún 18, 19:45:38 »

azt kel mondjam, hogy Naruto a Kekkei Genkait nem örökség útján szerzi, hanem ép ellenkezőleg benne születik meg. Vagy ha úgy vesszük ép most született meg benne. (Manga chapter 499)

Nekem nagyon tetszik ez az elmélet. Viszont én sem hiszem, hogy ő tanította volna meg a békáknak vagy béka lett volna az állata. Mert akkor már tulságosan is hasonlított volna Narutora, ami az ő oldalára döntené a mérleget, pedig épp az a lényeg, hogy ő meg Szöcsi, vagyis a két leszármazott nagyjából egyenrangú. (Ha nem vesszük, hogy a fiatalabb tesót akarta utódjának, de az csak a szándék)
Naplózva
Morause
Vendég
« Válasz #130 Dátum: 10 júl 04, 20:09:57 »

Ez egy rendkívül merész ötlet Shiro. De amit Chakra linkelt képet, jobban szemügyre vettem, ugyebár az 500. fejezetben most volt arról szó hogy naruto, uzumaki klánja pecsét technikákra van szakosodva és hogy még néhol nyers, ebből alakult a shishui fujin jutsu.Én arra tippelek hogy a pecsét technikának van vmilyen kapcsolata ezzel az átalakulással (csak nézzétek meg hogy mennyire kiegészült az egész lepecsételő rendszer narutó testén) mivel, a kilencfarkú része volt a juubinak, a juubi meg a Sennin-ek, és hát ugyebár Shishui Fujin az uzumaki kláné, az uzumakik meg távoli rokonok a senju-val azoknak meg őse a rikodou fiatalabb fia aszhem.
Én azt gondolom, akkor az uzumaki klán pecsét technikáji alapjában véve rikodou pecsét jutsujának vmi szánalmas próbálkozásai, és rikodou annó hogy erősebbé tegye a pecsétet, a juubi chakráját használta fel, így gondolom feltételezni hogy a kyuubi chakrája mivel a juubi egy része vmilyen módon aktívált, esetleg felfejlesztett vmit a pecsétben ami Rikodou-hoz hasonló szintre emelte fel, igaz még ez annak csak töredéke (de nem tudjuk mekkora töredék is), de már elég ahoz hogy olyan technikákra kerüljön fény amit esetleg maga a sennin is használt és nem volt köze a rin'negan-hoz

ui.: szerintem a pecsét jutsu és a kyuubi kontrollált chakrája az ami ilyen 'Rikodou Senin' módba váltotta narutót!

Át lett írva az egész mert kicsit értelmetlennek hangzott!!!
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 07, 13:05:32 írta Morause » Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #131 Dátum: 10 júl 30, 09:05:02 »

Szerintetek a senjutsu csakrának részét képező természeti energiáknak lehet elemi tulajdonságok?
És erre alapozva a senjutsu csakrának is lehet elemi tulajdonsága? Mármint ami eltér a használó saját elemétől?

Az egész abból jutott eszembe, hogy a természeti energiákat maga természet szolgáltatja ami pedig az elemekből épül fel.
Naplózva

seeway
Gennin
*

« Válasz #132 Dátum: 10 júl 30, 09:15:34 »

Szerintem a a senjutsu csakra ugyan olyan csakra mint ami mindenkibe benne van. (jó nem pont olyan mert erősebb) Szóval annyi a különbség hogy ezt nem saját teste termeli hanem a környezetből tudja összeszedni, eből jut eszembe akkor ha valaki tud csatlakozni a békával (ami gyűjti a senjutsu csakrát) akkor annak végtelen csakrája van? Vissza térve Shirora, szerintem alapból nincs ilyen hogy a csakra valamilyen elemű, a használojától függ hogy milyenné alakítja...
Naplózva

...
...
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #133 Dátum: 10 aug 01, 13:01:51 »

A senjutsu chakra sem végtelen, mivel a saját chakra (testi+szellemi erő) és a természeti energia keveréke. Vagyis ha a saját chakra kimerül, akkor nincs tovább senjutsu sem, mivel a természeti energia magában nem használható (enyhe megkövülést okoz ^^").

Eleme szerintem nincs, mivel az "egész" természet energiáit használja fel, nem csak egy konkrét elemét. Viszont pont ezért lehetséges, hogy minden elemet ki lehet hozni belőle. Nevet
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Vízesés Falu Rejtett Vízesés Falu

Troll barlangász

« Válasz #134 Dátum: 10 aug 01, 21:36:24 »

Vélemény szerint ha valaki tud elemi manipulált csakát használni akkor akár úgy is keverheti a csakráját természeti erővel és az olyan elemű senjutsu lesz. Elvégre ez egy speckó tuning ninjutsuhoz, genjutsuhoz és taijutsuhoz semmi más.

432es manga 14. oldala ott a békamama szél elemű senjutsut használ. Vagy nem?

Naplózva

A tűz árnyéka világítja meg a falut.
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins