Hogy klasszikust idézzek, Tábita...
Nagy elmék, ha találkoznak.
Azért milyen mélyen beleéli magát az öreg. Nem sok zongorista van, aki egy darabot eljátszva képes mozgatni a száját, szemét, átélni amit játszik, ahelyett a fegyelmezett viselkedés helyett. Szerintem ez külön plusz.
Akkor már megérte bepötyögni.
XX, ismerős, ez egy angol banda nem?
(Rákeresett...) De az ám, méghozzá
indie, akkor már tudom, hogy honnan ismerős. A következő tettemért lefejezne ama kedves ember aki megismertette velem ezt a bandát, de úgysem tudja meg soha.
Szóval, én is mutatok két
The XX számot, méghozzá két remixet. Az első nagyon bejövős, a második meg olyan ülök a buszon és bólogatok rá, egy ködös délutánon megvan a hangulata, főleg, ha közben az ablakon lévő párába rajzolsz az ujjaddal.
The XX - Angels (Love Thy Brother Remix)The XX - Night Time (Synkro Remix)A
The Killers-től még mindig csak ezt a két számot ismerem.
The Killers - All These Things That I've Done (Igen, Nike reklám.
)
The Killers - Smile Like You Mean ItS akkor most jöjjön egy kis vegyes-vágott.
Először egy kis
Fun, a legtöbben talán a
We are young-ot ismeritek tőle, de megmondom őszintén nekem nem tetszik. Sőt, ha már we are young, akkor:
Mika - We are youngNo de, én most ezt a számot akartam megmutatni.
Fun - Some NightsAztán egy másik önálló szám.
Breathe Carolina - Hit and Run (Elvileg ez az original lyric video is egyben.)
Két kissé nyálasnak ható szám, de csak hangulat kérdése az egész.
Savage Garden - Truly madly deeplySavage Garden - To the moon and backÚjabb random szám.
Foo Fighters - Stacked actorsEzúttal pedig egy '96-os szám.
Babylon Zoo - SpacemanBuszozol haza a melóból, fáradtan, hajnalba nyúló túlóra után. Éppen sétálsz a komor emeletes házak között és pont felkel a Nap amikor megszólal egy lágy női hang a dalban... Na ez nem az a szám.
De azért egész közel van hozzá.
James Morrison feat Nelly Furtado - Broken StringsMég egy kis zene, ezúttal '77-ből.
Eddie Money - Two tickets to paradiseÍgy kell feldolgozni egy számot.
The Baseballs - Hot n ColdEzt a számot a TV-ből -ördögi masina, de néha hasznos- ismerem, viszont ez a verzió, a "rádió verzió" jobban tetszik. Íme.
Connect-R - Vara nu dormVolt szerencsém(?) élőben is meghallgatni, az emlékek miatt mindenképpen tetszik.
Chris Lake - SundownEgy újabb darabka "múlt", méghozzá '88-ból.
Black - Wonderful lifedeadmau5-t egyébként is tehetségesnek tartom, de ennek a számnak a hangulata, hú, szerintem nagyon el lett találva.
deadmau5 feat Chris James - The VeldtEgy kis érdekességre lettem figyelmes. Nevezetesen, hogy mennyire másképpen hangzik a két dal, holott szinte ugyanarról szól. hm, a műfajok bizony nagyon különböznek.
Fine young cannibals - Good thingBill Withers - Ain't no sunshineMondjuk nem kérdés, hogy a második szám klasszisokkal jobb.
Két kedvenc
Placebo számom.
Placebo - Ashtray heartPlacebo - Every you every meÉs most adtam fel, hogy irkáljak hozzájuk, szóval csak felsorolás, mindenféle sorrend nélkül.
Everlast - Little miss americaJamie Woon - Lady luckSpiller feat Sophie Ellis Bextor - GroovjetVaya con dios - Nah neh nahBilly Idol - SpeedLene Marlin - You weren't thereAlex Clare - Too closeU2 - Window in the skiesDaughtry - Outta my headSasha - I feel lonelyGabriella Cilmi - Sweet about meRick Astley - Never gonna give you upNever lose sight - Pride fighterThe Conells - 74 75Wet wet wet - Love is all aroundShaggy feat Natasha Watkins - UltimatumOceana - Endless summerJames Blunt - These are the wordsTényleg kétlem, hogy bárki meghallgatná, még nekem is sok lenne. Van benne minden. 40-50 éves időugrások, metal-tól a szintipop-pig. Meló közben hallgattuk ezeket, gépösszerakáshoz pont jók voltak.
Szerk.: Hm, ezt valamiért kihagytam, pedig ez tényleg jó szám.
Red - PiecesSzerk. 2.:
Valaki más is írhatna ide, mert így tényleg sok lesz.
Az egyik kedvenc számom,. Hm, még megbúvó gondolat sem voltam, nem, hogy apám, de még nagyapám fejében sem amikor kiadták. 1970, nem ma volt.
Leon Russel - Stranger in a strange land Hirtelen hasonlatként eszembe jutott, hogy a
Cowboy Bebop-nak van még hasonló hangulata, szt is szeretem.
Egy másik nagy kedvenc. '92-es szám.
The Beloved - Sweet harmony Az orgia szerű videó ne tévesszen meg senkit, csak annyit jelképez, hogy minden világi javat hátrahagyva egyenlőek vagyunk, mind.
Két feldolgozás jön most.
Ellie Goulding hangját egyébként is kellemesnek találom, de ezzel a coverrel belopta magát a fejembe.
Ellie Goulding & Erik Hassle - Be mineAz eredeti egyébként ez lenne:
Robyn - Be mine! Ez sem rossz, de valahogy hiányolom az érzelmeket, a nyomás és vívódás alatt megremegő hangot.
Alanis Morissette, gondolom nem kell bemutatni. Több műfajban is tevékenykedett már, most egy olyan számot hoztam tőle, ami nem az övé.
Mivel ez csak egy feldolgozás.
Alanis Morissette - CrazyBut we're never gonna survive unless. We get a little crazyErről amúgy eszembe jut egy filmbeli beszélgetés. Azt hiszem
A békés harcos útja című film az, amiben benne van.
-Maga megőrült!
-Egy élet munkája van benne.(Lehet, hogy pontatlan, ha az, akkor nyugodtan javítsatok ki.
)
És akkor az eredetit is belinkelem már.
Seal - Crazy '91, nem semmi év volt, én is akkor születtem.
S így utolsónak pedig egy olyan szám, amit bár rommá játszanak, de attól még jó.
Loreen - EuphoriaSzerk. 3.:
Még egy kis újragondolás.
Szinte biztos, hogy a kettő közül valamelyiket már én magam is belinkeltem ide. De kit érdekel?
The Script - The man who can't be movedThe Script - BreakevenSzerk. Hanyadik is? Negyedik:
Egy kis
Spoon. Ez egy amcsi rock banda, érdekes kis keverékeket játszanak már '93 óta, aki teheti az hallgasson bele pár számukba, megéri.
Spoon - The book I writeSpoon - The way we get byEgyelőre ezt a két számot hoztam. Én a
Stranger than fiction-ből ismerem őket, ugyanis ők követték el nagyjából az egész O.S.T.-t.
Megint egy kis régiség.
Wreckless Eric - Whole wide worldErről a számáról híres, igencsak érdekes kiejtésű angol zenészről van szó. A szám egyébként '77-es. A szám végig elég halk, szóval nyugodtan lehet tekerni a hangerőn.
Jöjjön még egy brit zenekar és legyen szintén rock.
Maximo Park - Going missingÉrdekes kis világfájdalom van az énekes hangjában. Szerintem mondjuk ez itt most kivételesen pluszként könyvelhető el.
Szerk. 5.:
Ha senki sem tesz be semmit, akkor rakok én.
Madeon-t, itt ismertem meg, hála
Mini-nek és a nővérének. Méghozzá ezzel a számmal
Madeon - Pop culture (live mashup)Madeon Finale (Netsky remix)It's made on! Akkor legyen megint egy klasszikus dal.
Tom Jones - She's a lady A dal '71-es.
Nem is tudom minek számolom már, de a hat a kedvenc számom, szóval kiírom.
Szerk. 6.:
A most következő előadót is itt ismertem meg, nevezeten nem más, mint *dobpergés és kürt/harsona szó*
Ed Sheeran. Mostanság (Egy hónapja.
) rászoktam, hogy az Universitas Miskolciensis felé és onnan vissza az apostolok lován haladva rádiót hallgatok.
Eme fantörpikus cselekménysorozat közben hallottam meg, ezen fiatalember ismerősen zengő-bongó, csengő hangját. Méghozzá egy, mint utóbb kiderült, szintén rommá játszott számban. S most, hogy ennyi felesleges szócséplés után elérkeztünk ama csodás linkhez, mely soron következik, íme hát néktek adám, s meg is kettőzöm vala.
Ed Sheeran - Small bumpEd Sheeran - Small bump (Acoustic) *kacsaa
*
Remélhetőleg még nem sok embernek kellett esetlegesen hasonló veszteséget elszenvednie, mint amiről a dal szól, ami szerintem nagyon szép. Mind lírai, mind hangzás szempontjából.
Egy másik "klasszikus" 2001-ben ilyen zenékre ment a bólogatás. (Méghogy Dubstep meg DnB, ugyan...
) Már ahol. Nekem például ment, mert tetszik a ritmusa.
Eve - Let me blow ya mind Meg valami
Gwen Stefani is danonászik benne. Gondolom pont egy olyan korszaka volt amikor nem arról énekelt, hogy a pasija dobta... Az élet nem habos torta. Micsoda szerencse, nem is szeretem a habos tortát.
Na, elalvás előtt még egy szám, de csak ha már megvolt a fogmosás. De szigorúan csak öblögetéssel. A maci is köpött, aztán bezárták abba a fránya szobába pár kellemes évtizedre, abba szép, csíkos "pizsamába", de mind tudjuk, hogy mi volt az valójában.
Miyuki - Dreamy Mind (feat. Jan Amit)Kis transzba ejtő, amolyan "nyugiii" zene. Talán
Chill out a megfelelő megnevezése.
Na még egy utolsót mára. Kis hazai, szintén a rádióban hallottam és szintén jó, bár géppel (Autotune, talán.
) nem lett volna szabad belenyúlni a leányzó hangjába, szerintem.
Balkan Fanatik feat. Hajdu Klára - Ha én szabad lennék Sajnos nem tudom, hogy tényleg így írják-e a nevüket, még utánanézek.
*Szabika, menjél aludni!*
Szerk 7.:
Látom ma sem könyörült rajtam senki sem. No nem baj. Never give up generation!
Ha már generation, akkor:
The Who - My generation Úgy rémlik valahova már belinkeltem, lehet az a Rock klub volt. Mindegy, ezt mindenkinek ismernie kell.
Legyen még egy előadó akit
Mini-chuanom miatt ismertem meg.
Gotye - Eyes wild open (George Lenton remix) Mert nem csak a
Somebody that I used to know szám létezik tőle, amiben mellesleg
Kimbra hangja jobb is...
Legyen megint egy magyar szám.
The Carbonfools - Hideaway Ahogy szórakoznak a potméterrel az nekem nagyon bejön, főleg a szám felének környékén, ahol minthacsak berobbanna, azonnali pupillatágulás.
Somewhere, over the rainbow, feels like home, that's what I dream, when I'm alone...A végére megint egy kis lazulós mi újság, mert az jóóó!
nExow - Don't cryS mivel ma sehol nem látom a Holdat, ami szomorú dolog. Így gondoltam talán mást is emlékeztet majd a fényére.
Ludwig van Beethoven - Moonlight sonata (Sonata quasi una fantasia, eredeti nevén.) Azért ilyen hosszú, mert mind a három tétel benne van, ha jól tudom.
Itt pedig újra megragadom az alkalmat, hogy belinkeljem ezt a számot. Számomra nem lehet elégszer hallani.
Beat Crusaders - Moon on the water (Angol szinkronos verzió) A BECK anime-ből van, ha valaki nem ismerné. Ha lenne ilyen az nézze meg, sőt a mangat is olvassa el!
(Csak a fanatikusság.)
Illetve visszatérek egy régi ígérettel. Jön majd több szám is. Eszembe jutott, hogy amikor a mangajat olvastam, akkor ezt a számot nagyon sokszor meghallgattam. Szerintem illik is hozzá. Főleg az Avalon fesztiválos fejezetekhez, oda nagyon passzol, kár, hogy az nincs benne az animeben. No mindegy, a zene most fontosabb.
Def Leppard - Now Mennyi kilométert lefutottam amíg ez a szám duruzsolt a fülemben. Mennyi gondolatom és reményem, mennyi szép emlékem... Szeretem ezt a számot, meg azt is aki eszembe jut róla.
Még egy szám tőlük.
Def Leppard - Two steps behindMeg, meg, hm, majd máskor.