Erre a hozzászólásra a válaszom:
Naruto-nak egy egyedi képessége sincs. Más jutsuit fejlesztgeti, más tanulási taktikáját követi és így ver el nála jóval erősebb karaktereket. Arról már nem is beszélve, hogy az idegesítő életfilozófiája miatt már nem egy valóban tehetséges és erős karakter "benyalt" neki.
Nagato: már égnek áll a hajam, mikor valaki azt mondja, hogy Naruto egyedül leverte Peint, ezért ennyivel meg annyival erősebb, mint bárki más. Naruto-nak kész információkat adtak Pein erejéről, valamint szétszaggatták az egész falut, mire megérkezett a "hősünk". Aztán Nagato elmondta élete fájdalmát, de Naruto 2 szóval megváltoztatott egy velejéig gonosz embert. Ez a pálfordulás nekem nagyon nem tetszett, nem is értettem konkrétan miért is volt.
Uchiha Itachi: Naruto a fejéhez vágta, hogy ilyen meg olyan rossz testvére volt Sasukének, halvány gőze se volt róla, hogy mi zajlott ott, és hogy mi lenne Tobi ifjú padawan-jával, ha Itachi nem szereti őt. Erre Itachi dühbe gurult és tök jogosan legyújtotta Naruto-t az Amaterasuval -> ez lett volna a számomra érthető megoldás, de nem, még adott is neki egy varjút, aki Shisui szemét birtokolja. Később még vagy kismilliószor megmentette Naruto életét Itachi, szóval a jogos düh helyett mint a legjobb spanját, úgy kezelte.
Hatake Kakashi: a shinobi, aki nélkül sem a Sage Mode, sem Rasenshuriken nem lenne használható Naruto-nak. Ellenben ő magát nem is tudom mikor edzette utoljára, mert folyamatosan vagy Naruto-t segíti, vagy a csapata marhaságai miatt rohangál ide-oda.
Kurama: maga a romlottság, a gonoszság, a gyűlölet, az utálat, de Naruto még EZT IS MEGVÁLTOZTATJA... szörnyű, ahogy egy ilyen karakter Naruto háziállatkája lesz...
Ezzel röviden azt akartam felvázolni, hogy mennyire függ a többiektől. Sorolhattam volna még pár nevet, de ez még nem feltétlen ellene szól.
Most rátérek a jellemére:
Minden 3. szó ami elhagyja a száját, az Sasuke neve. Elhiszem, hogy szerelmes belé, meg minden, de nem tudná felfogni, hogy Sasuke már áttért a rossz oldalra, ő már maga a gonoszság, nem lehet megváltoztatni. Bár mint már korábban rengetegszer megmutatta, őt is vissza fogja hozni a jó oldalra.
Folyton a Hokage címről dumál, már néha úgy érzem, hogy tök feleslegesen. Luffy a One Piece-ből minden ellenfelének elmondja, hogy ő lesz a kalózkirály, viszont Naruto már a bokrokat is letámadja a saját céljával. Ez hihetetlenül irritáló.
Talán nincs is olyan dolog, amire egyedül jött volna rá. Cseszhetné a 800 m
3 chakráját, ha a kage bunshin no jutsu-n kívül semmit sem tudna. Az első szembe jövő Sakura agyonvágná egy komoly harc során.
Röviden ennyi lenne.