Köszi Chakra.
Ööö, felhívom a kedves olvasók figyelmét, hogy most következő hozzászólásom spoilertartalmú, így mangát nem olvasó személyeknek megtekintése nem ajánlott.
Mindemellett pedig pusztán találgatás az egész, szóval túl komolyan sem kell venni, mert valószínű, hogy Kishi ez esetben is másképp képzeli el a történetet.
Szóval eddig teljesen abban a meggyőződésben éltem, hogy Naruto nem fogja megölni Sasukét. Ez számomra nyilvánvaló volt, elvégre olyasvalakiről - aki mestere gyilkosát is megkímélte volna, és aki mindent megtett, illetve megtesz barátja megmentéséért - nem tudtam ezt elképzelni. Mostanság azonban eléggé elbizonytalanodtam e kérdésben. Sőt, teljesen megváltozott a véleményem róla.
Ugye az eheti fejezetben - Itachinak és közvetetten Kisamének hála - volt néhány elhintett utalás a halálról és annak jelentőségéről. E szavairól jutott eszembe az a jelenet, amikor halála előtt meglátogatta Narutot és ajándékozott neki egy szárnyast.
Eddig nem nagyon értettem az akkori párbeszédüket, főleg Itachi viselkedését. Akkoriban azt hittem, Itachi csak arra kéri Narutot, mentse meg valahogy Sasukét. Visszaolvasva azonban eléggé nyilvánvalóvá váltak azon célozgatásai, hogy másképp nem tudja megvédeni a falut, csak ha megöli.
És az 508. fejezettel szerintem elég sokat utaltak mind Sasukére, mind Narutora – habár nem nyíltan. Itachi eléggé következetes jellem volt, magyarán akkor kiejtett szavai nyilván utalnak a jelenre. Talán Kisamének ez volt a szerepe. Halálával mutat rá arra, mit kell és mit fog Naruto tenni Sasuke megállítása érdekében.
Persze a most leírt dolgok, mind csak feltételezések, ráadásul az enyémek. Magyarán elég kicsi a valószínűsége, hogy így fog történni, de azért leírom.
Itachi egykori találkozásukkor valóban arra próbálta rávenni Narutot, hogy ölje meg Sasukét.
Feltette a kérdést Narutonak; tud-e választani Sasuke és Konoha között, s mikor azt válaszolta rá, hogy mindkettőt megmenti, Itachi csak annyit mondott, hogy Naruto túl gyerekesen viselkedik, egy álomvilágban él, és egyszer nehéz döntéseket kell majd hoznia. Például, hogy megölje-e a legjobb barátját, vagy sem.
A mostani fejezet csak megerősített ebben. Saját szavaival élve: „halála pillanatáig az ember valójában nem ismeri önmagát.” Épp ezért kell meghalnia Sasukének is. Azért, hogy rájöjjön ki is ő valójában, s végre leessen (és jó nagyot koppanjon) neki, hogy az út – amin jár - rossz, és valószínűleg a halálához vezet. Na meg persze tisztázhatná végre, hogy mit is jelent számára a „hetes csapat” és a barátság.
Naruto azt mondta, látta mit kell tennie. (Hogy a bárd álljon a fejébe, amiért nekünk nem mondta el.
) De megemlítette, hogy nem úgy fognak rá emlékezni, mint aki végzett Sasukével, de nem is lesz az áldozata. Amikor pedig békapapi magához hívatta, azzal is közölte, hogy látott mindent; tudja, mit kell tennie; és felkészült rá.
Tehát én mindezekből két lehetőséget tudok leszűrni:
Naruto valóban megöli Sasukét, aki halála pillanatában rádöbben, valójában mik is fontosak számára az életben.
Vagy Sasuke feláldozza magát, és halála pillanatában rádöbben, valójában… stb. (Mert szerintem nem Madara, hanem Kabuto lesz a végső ellenség, de ez már máshová tartozik.
)
Figyelembe véve a mostani történéseket az első lehetőség valószínűbb. Sokkal valószínűbb. A másodikat inkább csak a képzeletem szülte.
De, hogy ne csak az antitábor örüljön, azért azt sem hiszem, hogy Itachi ilyen szívtelen bátyó volt, és mindennek tudatában sem eszelt ki semmit. Hiszen már annyi mindent tett az öccséért, és soha nem akarta volna, hogy meghaljon. Ezek után halála értelmét vesztené. S nemcsak az övé. Elvégre mi értelme úgy megölni Sasukét is, ha mindez hiába történik? Semmi.
Itt akadtam el az egésszel. És azt hiszem, ilyen állapotban is maradok, amíg Kishi nem dob nekünk valami értelmes, húsos cafatot, amin rágódhatunk.
Persze vannak elképzeléseim a dolgot illetően. De ezek már olyan szinten találgatások, hogy semmi hitelességük sincs.
Például lehetségesnek tartom, hogy Itachi valójában nem képességet, hanem életerejének egy részét adta Narutonak, amivel feltámaszthatná Sasukét, éppúgy, ahogy Chiyo tette Gaara esetében. A dolog a szememben ott bukik meg, hogy Kishi nem szokott ilyen „béna” dolgokat fűzni a történetbe. Főleg úgy, hogy nagyon sok ember nem szereti a feltámasztós dolgokat, és általában ilyenkor sír mindenki, hogy: „de sokkal szebb lett volna az egész, ha végleg meghal”. És persze részben el kell ismernem igazukat.
Persze ők akkor is sírtak, amikor egész Konoha feltámadt - ami szintén egy elborult ötlet volt - tehát minden lehetséges…
Ugyanakkor ez magyarázatot adna arra, hogy Itachi miért volt olyan legyengült a Sasuke elleni harcban, elvégre így már csak erejének töredékével harcolt volna. Azonban Tobi már elárulta, hogy igazából Itachi beteg volt, így az egész - amit írtam - megbukott, kivéve abban az esetben, ha Tobi hazudott Itachi betegségével kapcsolatban - ahogy azt már megtette a 16 évvel ezelőtti Kyuubi támadás kapcsán - vagy ezt is csak elfelejtette megemlíteni Sasukének.
Bárhogy is, most valahogy úgy érzem, hogy Sasuke mégis meghal. Hmm. (Ez a Deidarás féle végszó kellett ide.
)
Á, de akkor is. Azok után, hogy Nagatot sem ölte meg, hogy végezhetne a saját barátjával?
Ez olyan abszurd elképzelés, hogy már nekem fáj…
Remélem nem nagyon off. ^^"