24 nov 24, 15:00:39 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A MangaFan kiadó jóvoltából magyarul megjelent Naruto Manga  (Megtekintve 95810 alkalommal)
0 Felhasználó és 24 vendég van a témában
Ichigo Enma
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #90 Dátum: 07 okt 13, 08:57:26 »

Azért maradtak a japán kötési stílusnál mert a mangaka nem engedte hogy átigazítsák a magyar stílusra,
Nekem most perpill csak bajom van a manga fannal  >Nevet itt a fórumon is szúrja a szememet de már kezdem megszokni hogy eggyesek (ide beleértve a mangafan-os naru mangát) Sasukét Szaszukénak írják Sakurát Szakurának és ami fejbevágott a Mondo ujjságban hogy a jutsut dzsucu-nak írták :lovoldoz:
Írják oda a kiejtést mellé zárójelben vagy nem tom de ez ideg tépés..számomra, hiába próbálom kerülni akkor is mindig belebotlok egy ilyen marhaságba. :leüt:

Amikor voltam kint pár évvel ezelőtt az RSG világbajnokságon a Jappó csaj a nevemet simán Csengének írta és nem írta át valami másnak  ;D ezt csak azért mondom mert utálom hogy fonetikusan írják le a neveket eggyesek. Nekem legalábbis nagyon szúrja a szememet. Én pl ezért nem veszem meg a naru mangákat mert ezzel már elrontotta a manga "ízét".
Naplózva

UTÁLJA, GYŰLÖLI SAKURVÁT DE TÉNYLEG!!  ikszdé

GAC - Gödöllői Anime Clubb tag
         S.E.Sz alapító (Sakura Ellenes Szervezet)
                        Ichigo Clan alapító
                          N.E.Sz alapító
                        Ichigo Enma/Vuk
2007 - őszi animecon 
          - Sailor Moon S - Healer
2008 tavaszi animecon
         - Naruto- boxeres Naruto
         - NGE - Ayanami Rei (harciruha)
2008 -Őszi AnimeCon -
         - Di Gi Charet - Puchiko
         -Titok
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #91 Dátum: 07 okt 18, 13:45:27 »

Nos, tudtaommal nem azért maradtak az eredeti kötésnél, mert a mangaka nem engedte, hanem azért mert ha tükrözik (nem tom, hogy erre gondolsz-e... :-X) Akkor minden dolog, ami eredetileg jobb, vagy bal oldalon volt, akkor az az ellenkező oldalra kerülne.

A foetikus átírást pedig már kibeszélték egyszer, de azért írták magyar kiejtés szerint, mert mi mgyarok vagyunk, nem pedig japánok vagy angolok. Ezért itt a magyar helyesírás érvényes, szóval helyesen írták, mégha ez fura is egy kicsit.  Nevet
Naplózva

Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #92 Dátum: 07 okt 18, 13:50:55 »

az oké h a magyar helyesírás érvényes, csak akkor legalább mindent úgy írjanak. pl az animestars vagy mondo vagy akármien újságokban is összevissza írják. sasuke az szaszuke, de az inuyasha bezzeg inuyasha marad. legalább legyen egységes vagy valami. ha az egyiket úgy írják, ahogy, akkor a másikat is igazítsák ahoz.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #93 Dátum: 07 okt 18, 13:55:26 »

Az inuyashát azért írják úgy, mert az az anime címe, és azt nem lehet fonetikusan átírni. Úgyahogy a Narutot sem írták át.  Nevet
Naplózva

Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #94 Dátum: 07 okt 18, 13:57:53 »

jó de a narutot mégis h írták volna át?
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #95 Dátum: 07 okt 18, 14:38:32 »

Pl. Narútó Nevet

És az animék címei tényleg kivételek, mert azok "törvény védve" (copyright). Mosolyog
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #96 Dátum: 07 okt 19, 16:14:45 »

-.-" jó, és akkor ha a narutot át lehetne írni úgy, akkor mért nem szákurá meg szászúke? am nem csak az inuyashát írják úgy, hanem ezer más dolgot is.
Naplózva
Cartnecker
Adminisztrátor

« Válasz #97 Dátum: 07 okt 19, 19:51:11 »

Jajj még nem kommenteltem az új mangát. Jajj jajj mi lesz velem? ... Semmi.
Röviden és tömören: Tetszett! Szuper a fordítás! Senkinek nem ajánlott az olvasása olyan közlekedési eszközön amelyen sokan utaznak... hangos röhögést válthat ki Nevet
Egyedül a nyomda hibát tudom felróni, de ez nem a kiadó hibája. Ja.. meg van egy-két elgépelés, de közel sem annyi mint az elsőben. Szóval: haladás! És remélem ez egyre csak jobb lesz.  :ninjaboldog:
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #98 Dátum: 07 okt 19, 19:56:24 »

-.-" jó, és akkor ha a narutot át lehetne írni úgy, akkor mért nem szákurá meg szászúke? am nem csak az inuyashát írják úgy, hanem ezer más dolgot is.

Pont azt magyarázom, hogy a címek kivételek. Azokat nem szabad átírni, a szerzői jogok miatt, azokat úgy kell hagyni ahogy a japánok kitalálták.
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #99 Dátum: 07 okt 20, 14:01:06 »

oké mindegy, nem értitek mire akarok kilyukadni, inkább hagyjuk, mert eltértünk a tárgytól.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #100 Dátum: 07 okt 20, 14:21:39 »

Fejtsd ki nyugodtan, szerintem elég értelmes emberek vannak itt, hogy megértsük. kacsint
Naplózva

Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #101 Dátum: 07 okt 20, 14:34:44 »

jó csak már lassan elvesztem a fonalat xD maradjon példa az inuyasha.
a címet nem írják át mert szerzői jogok stb, stb. viszont a többi nevet sem írják át.
a narutot nem írják át mert szerzői jogok stb, stb. viszont a többi nevet átírják.
na, ezt tök eccerűen megfogalmaztam.
Naplózva
th
Naruto-Kun Csoport
*

Táncoló levélárnyék

« Válasz #102 Dátum: 07 okt 20, 15:21:08 »

kicsit átfogalmaznád mert én nemértem a problémár ird le plédával pls úgyértem h konrét nevekkel vagy hogy
Naplózva

Gues Who's back?
Fogadott testvéreim Cart, Ss1d, VB, Tapion-sama, Slay és Pandy
A Fórum nemhivatalos megmondó embere
"Mamamamamaaaa"
Azújnevem: "th rizs-kun" by Arvael
Lányom: Đestri
Just Dance
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #103 Dátum: 07 okt 20, 15:27:51 »

Pedig egyszerű: Mosolyog
Az Inuyashában nincsenek átírva/magyarosítva a nevek.
A Narutoban viszont igen.
Ez a nagy harci helyzet. Nevet
Naplózva

FireCat
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

JátszMacska

« Válasz #104 Dátum: 07 okt 20, 16:02:52 »

Most azon vitatkozunk hogy az inuval kivételeznek...? Nevet Amikor a magyar inuyashához eljutottunk akkor még jobban éltünk mint négy éve, most viszont esett a színvonal, szerintem nem is kéne ennél jobbat várnunk.
Naplózva

mossuk le hipóval. marjon le a csontig.
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins