Ichigo Enma
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #90 Dátum: 07 okt 13, 08:57:26 » |
|
Azért maradtak a japán kötési stílusnál mert a mangaka nem engedte hogy átigazítsák a magyar stílusra, Nekem most perpill csak bajom van a manga fannal > itt a fórumon is szúrja a szememet de már kezdem megszokni hogy eggyesek (ide beleértve a mangafan-os naru mangát) Sasukét Szaszukénak írják Sakurát Szakurának és ami fejbevágott a Mondo ujjságban hogy a jutsut dzsucu-nak írták :lovoldoz: Írják oda a kiejtést mellé zárójelben vagy nem tom de ez ideg tépés..számomra, hiába próbálom kerülni akkor is mindig belebotlok egy ilyen marhaságba. :leüt: Amikor voltam kint pár évvel ezelőtt az RSG világbajnokságon a Jappó csaj a nevemet simán Csengének írta és nem írta át valami másnak ;D ezt csak azért mondom mert utálom hogy fonetikusan írják le a neveket eggyesek. Nekem legalábbis nagyon szúrja a szememet. Én pl ezért nem veszem meg a naru mangákat mert ezzel már elrontotta a manga "ízét".
|
|
|
Naplózva
|
UTÁLJA, GYŰLÖLI SAKURVÁT DE TÉNYLEG!! GAC - Gödöllői Anime Clubb tag S.E.Sz alapító (Sakura Ellenes Szervezet) Ichigo Clan alapító N.E.Sz alapító Ichigo Enma/Vuk 2007 - őszi animecon - Sailor Moon S - Healer 2008 tavaszi animecon - Naruto- boxeres Naruto - NGE - Ayanami Rei (harciruha) 2008 -Őszi AnimeCon - - Di Gi Charet - Puchiko -Titok
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #91 Dátum: 07 okt 18, 13:45:27 » |
|
Nos, tudtaommal nem azért maradtak az eredeti kötésnél, mert a mangaka nem engedte, hanem azért mert ha tükrözik (nem tom, hogy erre gondolsz-e... :-X) Akkor minden dolog, ami eredetileg jobb, vagy bal oldalon volt, akkor az az ellenkező oldalra kerülne. A foetikus átírást pedig már kibeszélték egyszer, de azért írták magyar kiejtés szerint, mert mi mgyarok vagyunk, nem pedig japánok vagy angolok. Ezért itt a magyar helyesírás érvényes, szóval helyesen írták, mégha ez fura is egy kicsit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #92 Dátum: 07 okt 18, 13:50:55 » |
|
az oké h a magyar helyesírás érvényes, csak akkor legalább mindent úgy írjanak. pl az animestars vagy mondo vagy akármien újságokban is összevissza írják. sasuke az szaszuke, de az inuyasha bezzeg inuyasha marad. legalább legyen egységes vagy valami. ha az egyiket úgy írják, ahogy, akkor a másikat is igazítsák ahoz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #93 Dátum: 07 okt 18, 13:55:26 » |
|
Az inuyashát azért írják úgy, mert az az anime címe, és azt nem lehet fonetikusan átírni. Úgyahogy a Narutot sem írták át.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #94 Dátum: 07 okt 18, 13:57:53 » |
|
jó de a narutot mégis h írták volna át?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #95 Dátum: 07 okt 18, 14:38:32 » |
|
Pl. Nar út ó És az animék címei tényleg kivételek, mert azok "törvény védve" (copyright).
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #96 Dátum: 07 okt 19, 16:14:45 » |
|
-.-" jó, és akkor ha a narutot át lehetne írni úgy, akkor mért nem szákurá meg szászúke? am nem csak az inuyashát írják úgy, hanem ezer más dolgot is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #97 Dátum: 07 okt 19, 19:51:11 » |
|
Jajj még nem kommenteltem az új mangát. Jajj jajj mi lesz velem? ... Semmi. Röviden és tömören: Tetszett! Szuper a fordítás! Senkinek nem ajánlott az olvasása olyan közlekedési eszközön amelyen sokan utaznak... hangos röhögést válthat ki Egyedül a nyomda hibát tudom felróni, de ez nem a kiadó hibája. Ja.. meg van egy-két elgépelés, de közel sem annyi mint az elsőben. Szóval: haladás! És remélem ez egyre csak jobb lesz. :ninjaboldog:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #98 Dátum: 07 okt 19, 19:56:24 » |
|
-.-" jó, és akkor ha a narutot át lehetne írni úgy, akkor mért nem szákurá meg szászúke? am nem csak az inuyashát írják úgy, hanem ezer más dolgot is.
Pont azt magyarázom, hogy a címek kivételek. Azokat nem szabad átírni, a szerzői jogok miatt, azokat úgy kell hagyni ahogy a japánok kitalálták.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #99 Dátum: 07 okt 20, 14:01:06 » |
|
oké mindegy, nem értitek mire akarok kilyukadni, inkább hagyjuk, mert eltértünk a tárgytól.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #100 Dátum: 07 okt 20, 14:21:39 » |
|
Fejtsd ki nyugodtan, szerintem elég értelmes emberek vannak itt, hogy megértsük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #101 Dátum: 07 okt 20, 14:34:44 » |
|
jó csak már lassan elvesztem a fonalat xD maradjon példa az inuyasha. a címet nem írják át mert szerzői jogok stb, stb. viszont a többi nevet sem írják át. a narutot nem írják át mert szerzői jogok stb, stb. viszont a többi nevet átírják. na, ezt tök eccerűen megfogalmaztam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
th
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Táncoló levélárnyék
|
|
« Válasz #102 Dátum: 07 okt 20, 15:21:08 » |
|
kicsit átfogalmaznád mert én nemértem a problémár ird le plédával pls úgyértem h konrét nevekkel vagy hogy
|
|
|
Naplózva
|
Gues Who's back? Fogadott testvéreim Cart, Ss1d, VB, Tapion-sama, Slay és Pandy A Fórum nemhivatalos megmondó embere "Mamamamamaaaa" Azújnevem: "th rizs-kun" by Arvael Lányom: Đestri
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #103 Dátum: 07 okt 20, 15:27:51 » |
|
Pedig egyszerű: Az Inuyashában nincsenek átírva/magyarosítva a nevek. A Narutoban viszont igen. Ez a nagy harci helyzet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
FireCat
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
JátszMacska
|
|
« Válasz #104 Dátum: 07 okt 20, 16:02:52 » |
|
Most azon vitatkozunk hogy az inuval kivételeznek...? Amikor a magyar inuyashához eljutottunk akkor még jobban éltünk mint négy éve, most viszont esett a színvonal, szerintem nem is kéne ennél jobbat várnunk.
|
|
|
Naplózva
|
mossuk le hipóval. marjon le a csontig.
|
|
|
|