Én mint szinte mindig a d. Gray Man-nél is úgy csináltam hogy először kiolvasom a mangát majd megnézem animében.
Most tartok a 2. évad végénél(50. rész fele) de nem vagyok elájulva túlzottan.
Ki is emelnék pár dolgot:
Ami szerintem negatívum elsősorban az a rengeteg filler. Már az első évadot is megtömték rendesen de a második az már nagyon durva ilyen téren, eddig kb. 3-4 olyan rész volt benne ami a mangában is jelen van.
Továbbá mikor meghalottam Allent...hát azhittem ott nyomom kixD Én a manga olvasása közben teljesen más hangot képzeltem el neki, természetesen nem a művésznővel van bajom hisz a munkája tökéletes, egyszerűen a hangja az ami szerintem nem megy Allenhez, én sokkal jobbnak tartottam volna vmi olyasmi hangot neki mint pl.: Sasukének van...evel nyílván nem sokan vannak így rajtam kívül de sztem sokkal vagányabb lenne íly módon
És sajna megszokni se nagyon tudom, mert mondjuk eleinte a Grófnak is meglepett a hangja mert neki is mást képzeltem de mostanra már meg más hangal nem tudnám elképzelni
Viszont Allenét szerintem sose fogom megszokni...nah mind1.
Amit még hiányolok azok a jó betétzenék, egyelőre eddig csak az tetszik amit akkor tolnak be mikor Lavi 2-es szintre lép, a többi nekem túl lapos, szürke.
Persze vannak pozitívumok is, az openingek-endingek nagyon jók, főleg a 3-4. op, habár ott még nem tartok de már youtube-n is beléjük szerettem
Külön jó pont hogy habár sok a filler de vannak nagyon jól kidolgozott filleres karik, mint pl. annak a Lustos Noah-nak az a servant kiscsaja meg az a másik kiscsaj akinek az a jövőbelátó gömb az Innocence. Az utóbbit még sokkal szivesebben is elnézném egy Exorcistnak mint azt a hülyegyerekt aki a mangában is van, a nevét nem tudom de ilyen kis görcs és az Innocencével tud irányítani Akumákat...nah tőle a falnak megyek.
Úgy összeségébe nem rossz anime ez de nekem mégis élvezetesebb volt a mangáját olvasni mint az animét nézni.