Senpai - Úgy legyen!
Kár, hogy mostanság senki nem jár erre...
Nem csak a manga miatt várom a novembert, azért is, mert akkor talán itt is beindul a társalgás!
Egyébként a december is jó lesz, már nagyon parázok a szinkrontól - főleg Allen miatt, mert neki elég nehéz lehet megfelelő hangot találni. Először egy kicsit furcsa volt, hogy a seiyuu-ja egy nő, de elég gyorsan megszoktam. A csaj hangja nagyon megy Allen-hez, állati jól csinálja! Az mondjuk katasztrófa lenne, ha magyarul is egy nőt választanának. (
OFF: Kurama is gáz volt, de szerintem ott a magyaroknak elsőre nem tűnt fel, hogy hímneműről volna szó, úgyhogy a japánhoz hasonlóan a magyar szinkronja is nő lett.
OFF vége) Allen azért elég egyértelműen fiú, úgyhogy ilyen baki kizárva, de nem lehet könnyű olyan férfihangot találni, ami illik egy ilyen karakterhez. Egy mélyebb, férfiasabb hang szerintem totál agyonvágná az egészet.
Sajnos attól félek, hogy mindenképpen csalódás lesz, mert az eredeti hangok hihetetlenül jól el lettek találva. Ráadásul akármilyen jó is az eredeti, a hanghordozás magyarul teljesen más kell legyen, ami kezdetben biztos fura lesz. Meg hát néhány karakter - számomra legalábbis - teljesen egybeforrt az eredeti hangjával. Az pl. utánozhatatlan amit Bak seiyuu-ja művelt, mikor
SPOILER: leestek a képek, és Allen meglátta őket - főleg mivel ha jól emlékszem, ott zavarában még némi kínait is belekevert, amitől a végén már teljesen értelmezhetetlenül motyogott. SPOILER vége Na meg ott van Kanda, aki olyan gonoszul tudja morogni, hogy "Moyashi!
", fura lesz, ha tökmagot, vagy mondjuk babszemet mond. Na mind1, majd kiderül, csak jó volna, ha már ott tartanánk!
Bocs, hogy kicsit hosszan tárgyaltam a témát, de eddig bárhol próbálkoztam, mindenhol behalt az egész, úgyhogy nem válaszolt senki.
Ha most is így járok, legalább "jól kibeszéltem magam"!