Szerintem a valódi shinigami lét elsődleges feltétele az, hogy valaki
MÁR ANNAK SZÜLETIK (pl. Byakuya), illetve
LÉLEKKÉNT (Rukongai-i lakosként) nagyobb erővel bír, így akár:
1. magától is shinigamivá fejlődhet ha olyan hatalmas lélekenergiája van (magától szerez zanpakutout mindenféle asauchi nélkül, ilyen pl. Toshirou és Zaraki),
2. az akadémián erősödhet meg és szerezhet zanpakutout,
DE már ezelőtt is
a shinigami lét gyökerei megvannak bennük, hiszen
van lélekenergiájuk, csak nem olyan jelentős (pl. Rukia és Renji, de a legtöbb ismert karakter is ez a kategória).
Aztán van a
másik véglet, ez pedig Ichigo, aki
MÁR ÉLETÉBEN érzékenyebben reagál a "nem evilági dolgokra" (ez persze önmagában nem olyan nagy dolog, mivel ott van pl. Tatsuki is, aki szintén nagyobb lélekenergiával rendelkezik, vagy Ishida, Orihime, stb, stb...),
DE Ichigo még életében, vagyis
EMBERKÉNT vált shinigamivá, azaz míg az első és második kategóriába beillők
CSAK HALÁLUK UTÁN (Rukongaiba kerülésük után), vagy
SS-BA SZÜLETÉSÜK UTÁN váltak csak azzá, addig Eperke
ezt teljesen
felborítva emberként lett shinigami, ami azt eredményezi, hogy így semmiképp sem lehet valódi shinigami, max. ha meghalna, és ő is lélek lenne, mint a többiek.
A véleményem az, hogy pl. (maradjuk Tatsukinál) Tatsuki meghalna, akkor ő teljes értékű shinigamivá válhatna,
MIVEL:
1. akkor már ő is csak lélek
2. a már életében is nagyobb lélekenergiája megmaradna, így lehetővé tenné a shinigamivá válás folyamatát.
Azaz Ichigo is akkor lenne "valódi", ha halála után járta volna végig azt az utat, amit az összes többi shinigami (segítséggel: akadémia, vagy anélkül). Az, hogy ő már emberként is az, az eléggé "természet ellenes". xD LoL
Hát ez így nem tudom, hogy mennyire sikerült érthetőre, ha nagy hülyeséget írtam, akkor nyugodtan le lehet szólni, de ez csak is a saját véleményem. Az meg persze csak plusz az egészhez, hogy Ichigoban minden bigyó megvan
, így még inkább necces a dolog.