Most néztem meg a videoplayer-en a 2. részt. Meg kell valjam csalodtam, mégpedig pozitív irányban. A Bleach szinkrónja után nem sokat vártam el a Narutotol. Nem azt mondom hogy tökéletes, de szerintem bőven a "megszokható" kategórián belül van. Nekem valahogy bejött hogy kicsit szlengesebbre, közvetlenebre fogták a párbeszédeket. Az eddig látott hangszínekkel is teljesen kiegyezem, bár én nem láttam a jetixes verziót, így csak a japán hangokkal tudom össze vetni. Természetesen engem is zavartak az "ááá" hangok helyén lévő "aaa" hangok, de ezt még simán meg lehet szokni, legalább is szerintem. Ami az ominozus "chatorát" illeti, azt azért nem szabad elfelejteni hogy ez eredetileg japánban egy szóvicnek indult, és ilyet magyarra legfeljebb csak komoly átköltéssel lehetne "jól" fordítani. PL: nem chatora hanem mondjuk "makra"
,de ez már az én elmebeteg agyszűleményem. Nekem Naruto szinkron hangja is nagyon bejött, valami Ichigo szintű szinkronhangra gondoltam amitől a hányinger kerülgetett, de mikor meghallotam nagy kő eset le a szívemről. Olyan érzés volt mint átvenni az éretségi bizzit még annó
(ilyen megkönyebülős
) Abban egyetértek hogy itt a sorozat elején Naruto kb. 12 éves és tényleg elég mély hang egy 12 éves karakterhez, de engem egyáltalán nem zavart, talán a shippuden miatt, mert ott már lassan veri a 16-17. életévét amivel már egész szépen össze lehet egyeztetni egy mélyebb szinkron hangot. A technikák magyara fordítása semm zavart tulságosan, a Bleach-hez viszónyítva több mint korrekt. Ahól hallgathatam a "holdhercegnő"-t... ecetera...ecetera. Összeségében szerintem egy egész jó szinkront kaptunk, melynek ugyan vannak gyermekbetegségei, de legalább nincsenek sz*rvashibái.
Bár ez utobbi ismét relatív tényező.
Remélem azért nem gázoltam sok ember lelkébe a fentebb leírtakkal...bocsi azoktol akiknek esetleg tetszet a bleach szinkron
Egy szó mint száz lehetne rosszabb is, sokkal rosszabb. Ha tartják ezt a szinvonalat mind fordítás, mind hangszinek tekintetében akkor szerintem nem lesz okunk panaszra.
U.I. Bocsi rémes helyesírásom miatt, papíróm van róla hogy nem tudok írni