Shiro, még egy régebbi hsz-edre: A Code Breaker heti manga, nem havi és nagyon is megéri olvasgatni:D
Na mostanában elég sok animét néztem, szal a köz érdekében leírom a benyomásaim:
Code Geass R2:
Igazából ide nem tudok újat írni, akit érdekel nézzen be a témájába, ott már agyondícsérték százan százféle módon, teljesen jogosan. 10-es skálnán kb. 15-20as anime. Legjobb lezárás amit valaha láttam könyvben/filmben/animében, akárhol.
Mahou Shoujo Madoka★Magica:
Már a címe is 'ijesztő' az átlagembernek, plusz ha az ember még meg is látja a tündi-bündi karakterdesign-t, akkor lehet bele se kezd az egészbe, ahogy én tettem volna valószínűleg. De igazuk volt azoknak akik azzal ajánlották, hogy egy komolyan pszichológai anime, és bár a végén Madoka döntésével nem értettem egyet, a lezárás is teljesen megállja a helyét. Gondolkodtam, hogy 10-et vagy 9-et adjak rá, mert én nagyon szigorúan pontozok, de azán arra jutottam, hogy már csak azért is megérdemli a maximumot, mert egy ilyen köntösbe volt képes egy ilyen tartalmat bújtatni. Olyan, mint egy rózsaszín mázás süti, amibe ha beleharapsz, széperzseli a torkod a mexikói chili. Kyubey karaktere a leginkább ilyen, először cuki, de aztán a hideg kiráz az élettelen kis gombszemeitől.
No.6:
Meglepő pozítívum volt az egyik főhős, Shion karaktere, aki bár ránézésre az életképtelenségen túl naív, Orihime férfi változatainak sorát gyarapítja, a körülményekhez képest igenis talpraesett és intelligens sejttársulás, Nezumi is teljesen korrekt. Maga az alapszori nem különösebben kreatív, de azért ki volt dolgozva annyira, hogy ne maradjon az emberben hiányérzet a végére. A lezárás mondjuk eléggé idegesített, de nem is vártam túl sokat ettől az animétől. Az enyhe BL persze főleg lányoknak ajánlom, de szerintem ilyen kis mérétkben még a fiúkat se nagyon zavarná. 11 részt mindneképpen megér, élvezhető darab és akár egy délutután alatt meg is nézheti az ember. 7/10
Inu x Boku SS:
Első pillantásra egy átlag, lány-fanservice animének tűnik, de a megnézés után állíthatom.... hogy tényleg az, egy részében legalábbis. Legnagyobb pozítívuma, hogy már az első epizódtól nagyon határozottan(és jól) parodizálja a kétdimenziós sablonkaraktereket, pl.: a tsunderét, a főhősnő bishi fiúját, a mindentudó cselszövőt, az aberráltat, a 'megvédem-a-nőt' -mánis gyenge srácot, a kawaii de igazából ilyesztő kiscsajt, stb. Ha jól számolom, az összes szereplő egy ilyen paródia, ezért a maguk módján elég egyediek és viccesek. Persze van egy 'komolyabb' vonal is, a nyílvánvaló szerelmi szál. Jó szórakozás ez az anime, aki a sok vérengzés és dráma után egy kis kikapcsolódásra vágyik, annak tökéletes. 7/10 ez is, jó anime.
Dogs: Bullets & Carnage:
Ez a 'Dogs', vagy máshol 'Stray Dogs Howling in the Dark' nevű, 6 fejezetes manga alapján készült, 4 részes OVA, ami a 'Dogs: Bullets & Carnage' című, még futó seinenmanga előzménye. Magyarul itt is variálták a címekkel, mint az FMA esetében. Egy rész 15 perc, és alapvetően egy-egy karakter mutat be mindegyik, de rövid jelenetekre a többi főszereplő is feltűnik. Sajnos kicsit cenzúrázva van, még ha nem is komolyan. MAL-on nem pontoztam, de olyan 7 körül van ez is (most úgy tűnhet mindenre ezt adok, de mostanában tényleg jókat láttam), mindneképp érdemes megnézni.
Guilty Cronw:
Na ez pont nem volt jó. Fájdalmas sablokarakterek és sablonsztori, ami egy eredeti fordulatot nem tudott felmutatani. Az egyetlen, amire tényleg nem tudok beszólni az a grafika, majdnem akkora eyecandy mint az idei [K]-Project. Ami még úgy ahogy elvitte(egy ideig) a hátán, az Gai karaktere, volt benne pár egyedib vonás(pl. az álcázás lvl. fuckinglikeaboss, ha feltett egy szemüveget és összefogta a haját, már a kutya sem ismerte meg), de belőle se hoztak ki végül felennyit sem, mint amit oszáytársnőm kisebbik húga kitalált volna az első oszályos olvasásórán ücsörögve. Akit később úgy ahogy bírtam, még az a Darly vagy ki volt, tetszett ami az utolsó részben történt vele, de őt meg alig láttuk. A férfi főszereplőt kifejezetten utáltam a 15-16. résztől kezdve, a csaj csak idegesítően átlagos volt, a lezárást meg kitalálta aki már láttott animét életében. Igazából egy kegyelemhatot adtam rá, de csak mert minden hibája ellenére nézette magát, ennyit sem érdemelne. Annak mondjuk tetszet, akinek benne van az első 10-20 animéjébe, de ez már nem az én véleményem:D