24 nov 22, 23:20:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 132
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Anime Ajánló  (Megtekintve 391720 alkalommal)
0 Felhasználó és 58 vendég van a témában
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #870 Dátum: 12 márc 01, 00:54:57 »

A Code Geass után is nézhetnél, nekem az egyik kedvenc animéim közé tartozik.
Naplózva

Sosi16
Chuunin
*

« Válasz #871 Dátum: 12 márc 03, 20:40:44 »

Öööö hát közelebbről shounenre gondoltam. tudom ez is tág így, de lényegében bármi jöhet ami ez a kategória. Code Geass-t már láttam, rohadt jó anime.
Naplózva
Putir
Vendég
« Válasz #872 Dátum: 12 márc 03, 20:42:25 »

Legjobb. *.* (mindig is akartam ezt a szmájlit használni. xD)

Akkor Hunter x Hunter nagyon jó kis shounen anime ahogy Sam D. Av is írta a Beelzebub is az azt hiszem.

Akkor még egy párat írok azért Sekirei van benne talán egy kicsi shounen ,de inkább mellek. Nevet

History's Strongest Disciple Kenichi is elég jó.
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 03, 20:44:47 írta Putir » Naplózva
Sosi16
Chuunin
*

« Válasz #873 Dátum: 12 márc 03, 20:58:02 »

hmm meglessük őket, köszi!
Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #874 Dátum: 12 márc 05, 19:57:23 »

Mistich: (inkább ide írtam, mint odaát Nevet )
 - Kamisama Dolls (elsőre idiótának vagy esetlennek tűnik az anime, de nem ok nélkül van a besorolásnál a 17+ és a Senien)
 - History's Strongest Disciple Kenichi (nagyon jó shounen, hasonlít a Hajime no Ippo-ra)
 - Great Teacher Onizuka (régebbi darab, de ez a no. 1 ha humoros és magát nézető animéről van szó)
 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2 évad
 - Mawaru Penguindrum (ennyire WTF animével még nem találkoztam, az uccsó 5 percig fogalmam sem volt a lényegéről)
 - Isekai no Seikishi Monogatari (nagyon jó történet és humor körítve kevés ecchivel és mechával)
 - nekem nem tetszett, de sokaknak igen: Ergo Proxy

Egy kis beszámoló:
A múlt hónapban pótoltam hiányosságaimat 3, sokak szerint kötelező anime megnézésével. Utolsó volt a Kaiji és ez tetszett a legkevésbé. Szerintem nagyon elnyújtották, 12 rész elég lett volna, főleg úgy hogy a hajós játékot leszámítva a többi nem is igazán tetszett. A 2. "próbánál" nem is értettem, hogy mi volt a szerencsejáték, na meg a sok bőgő férfi. Az első fele tetszett, a másodikban is voltak jó pillanatok így 7/10-et adtam rá.

A középsőt most kihagynám, helyette inkább az elsőként megnézettről írok. Ez volt a Shiki. Nem szeretem a vámpíros animéket, sorozatokat vagy filmeket. Ezt az animét már 1,5 éve betettem a tervezettek közé, de mégsem néztem meg a korábban írt indok miatt és azért sem mert nagyon nem tetszett az ismertetőnél kirakott kép. Már az elején elég durván meglepett, az első 10-12 részt egyben néztem meg. Utána a történet kissé belassult, de csak azért mert átvette a főszerepet az emberek "érzelmi világa" és annak 180 fokos változása. Rengeteg vér volt benne és elég erőszakos, emiatt 14 év alattiak inkább ne nézzék (emiatt tuti fogják Mosolyog ). Összességében tetszett, szerintem kicsit elnyújtották, ezért 9/10.

A végére hagytam azt az animét, amelyet sokan dicsértek de szóba sem jöhetett nálam. Az ok egyszerű: 24 éves fejjel nem hiszem, hogy varázsló lolikat kellene néznem miközben megmentik a világot a boszorkáktól. Legalábbis ez volt az indok miután beleolvastam az ismertetőjébe és megnéztem néhány képet. A helyzet az, hogy ekkorát még nem csalódtam animében, azonban ez pozitív csalódás volt. Csak azért nem egybe daráltam le mert későn kezdtem el nézni. Szóval a lényeg, hogy besz*rás mennyire jó ez az anime!!! Itt is érdemes megnézni a besorolását és témákat: 17+ (!!!) és Magic, Psychological, Thriller. Az utóbbi kettő, de főleg a pszichológia olyan brutális mértékben van jelen, hogy ehhez hasonlóval még nem találkoztam. Az egész anime 1 kérdés körül forog: Mit kívánnál ha teljesülhetne 1 kívánságod? Természetesen valamit kell adni cserébe, de azt már nem írom le mert nem szeretnék spoilerezni. Sokáig hatása alatt voltam és ezzel szerintem azok is így vannak/voltak akik már látták. Hiába a varázslás és a boszorkák, annyira életszerű a probléma forrása és a gondolkodás, hogy az valami hihetetlen. Majdnem elfelejtettem a címét leírni ennek a remekműnek: Mahou Shoujo Madoka★Magica
Egyértelműen jár a 10/10 és már ott is van a kedvencek között!

Mistich, ha animéket keresel akkor ez legyen az első a megnézendők között^^^^
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 05, 19:59:39 írta CsukiIce » Naplózva

Mistich
ANBU Kapitány
*

« Válasz #875 Dátum: 12 márc 06, 16:48:59 »

A Mahou Shoujou Madoka-nak az ismertetőjét nézegettem már egy ideje, de nem nagyon mertem nekiállni a tiédhez hasonló okok miatt. Kíváncsi leszek rá milyen, a pszichológiai animéket mindig is szerettem.

A Kaiji-val kapcsolatban azzal egyetértek hogy a 2. arc-ot eléggé elnyújtották, meg a sok kis nyámnyila férfi is idegesítő benne, de nem ez a jellemző. Kaiji például tud vagány is lenni ha akar. A 2. próba meg ugye ilyen élet-halál "meccs" volt mindent vagy semmit téttel. (Az más kérdés hogy itt is kicsesztek velük, de alapból ugye a tét az életük, a nyeremény meg nemtudoménmennyi pénz.) A sok bőgő férfivel gondolom életszerűbbé akarták tenni az egész animét, csak sajnos sokszor átestek a ló túloldalára, és szimplán idegesítőek voltak.

Nekem a Kaiji-ban (ami mellesleg máig az egyik kedvenc animém) az első és a harmadik arc tetszett a legjobban, mindkettőben hihetetlen módon mutatják be Kaiji "lelki válságait" illetve ideiglenes sikereit. Plusz  - mint már mondtam Nevet - szeretem az ehhez hasonló keményebb pszichológiai cuccokat. Az egyetlen gondom a grafikával volt, de 4-5 rész után már elképzelni se tudnám másmilyennel. Nekem nagyon tetszett az egész, nálam simán 10/10-es anime. (Legalábbis az első szezon, a másodiknak a második részét NAGGYON elnyújtották...)

Amúgy köszi a többi ajánlást is, a Kenichi is mindenképp felkerül a mostanában nézendők közé. Nevet
Naplózva

CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #876 Dátum: 12 márc 06, 18:27:04 »

A hajós rész tényleg jó volt, ha sírtak is megvolt rá az okuk. Úgy kellett gondolkodnia Kaijinak, hogy az idő is sürgette és az ellenfelek is fogytak. Itt még ugye előjött a pszichológia is mert akikkel játszott, azok mindannyian a társadalom legaljáról jöttek. Egészen a 2. próbáig egybe daráltam és 9-10-et simán adtam volna rá. Szóval jött a gerendán mászkálás, amiben csak bátorságra volt szükség, semmi másra, ráadásul ezt a részt nagyon elnyújtották és túljátszották mert bőgött mindenki. Kb 5-re vitte le a pontszámot, egyszerűen 180 fokos fordulat volt az első 9-10 részhez képest. A kisfőnök elleni kártyajáték jó volt, de mégsem tetszett annyira mint a hajós, mert itt is volt ugye egy kis "probléma", amit nem tudott csak úgy megoldani, nem volt választási lehetősége.
Ha kihagyták volna a középső részt, akkor 9 pontot megérdemelt volna az anime, de így sajnos csak 7-et, pedig volt benne lehetőség bőven.

A grafika nekem tetszett, mondjuk azért volt olyan akit nagyon groteszkre csináltak meg.  ikszdé
Naplózva

Mistich
ANBU Kapitány
*

« Válasz #877 Dátum: 12 márc 17, 14:45:34 »

Amúgy van második évada is a Kaiji-nak ha érdekel, az első arc nagyon jó benne, de ha már az első évadot nyújtottnak érezted, az második évadot a 7-8. része után szerintem fejezd is majd be. Nevet Nagyon erőltetett lett a befejezése...

A grafikájához annyit tennék csak hozzá, hogy azért örülök neki, hogy egy női karakter sincs benne... Meglátnék ilyen grafikával egy női karaktert, félő impotens lennék utána. ikszdé

Az utóbbi pár animéről amit láttam, akkor én is írok rövidebb-hosszabb véleményt.

Kezdem a Tengen Toppa Gurren Lagann-nal. Nagyon jól indult az egész történet, szerethető karakterekkel, izgalmas alapsztorival, remek grafikával, tehát egy szóval tényleg minden a helyén volt. Aztán kb a 15.-16. rész után, kicsit hasonló érzésem támadt, mint CsukiIce-nak a Kaiji nézése közben. Erőltetettnek éreztem, történt benne valami, amit már az animések nem nagyon tudtak kijavítani, bár elismerem szükséges volt ez az esemény Shimon szempontjából. (Aki látta biztos tudja mire gondolok, másoknak nem szeretnék spoilerezni.) Miután legyőzték az első főellenséget, egyszerűen nem tudta az anime visszaadni a kezdeti hangulatát, nálam ez húzta le nagyon a végére. Az első 10 részére megadnám a 10/10-es értékelést, körülbelül a 16.-17. részig (már nem emlékszem pontosan) már csak 9/10-es az összpontszám, az utolsó arc pedig lehúzta egy elég gyenge 8-asra nálam. (A befejezés viszont nagyon jó lett, mondhatni tökéletes lezárása az animének.)

Utána láttam a Berserk-et, amelynek még mindig a hatása alatt vagyok. A történet a középkorban játszódik, egy háború idején, zsoldosokkal, katonákkal a főszerepben. Érdekes módon az anime az utolsó utáni résszel indít, melyet az anime kivégzése után mindenképp érdemes megnézni majd mégegyszer, hogy teljesen kerek legyen a történet. (Bár sajnos eléggé befejezetlen a darab, de ez nem is csoda, ha minden igaz még mindig megy a mangája.) Rengeteg, de tényleg rengeteg erőszakos, brutális jelenet van benne, az utolsó két részéhez viszonyítva például az Elfen Lied szinte gyerekmesének tűnik... Az első 23 részben egy démon is feltűnik, nem tudom ez kinek mennyire tetszik-nem tetszik, de gondoltam érdemes megemlíteni. Az utolsó kettő rész viszont teljesen elüt az addigi eseményektől/történettől, illetve az anime jellegétől, nekem annyira nem tetszett ez a változtatás, de ez ugye egyénfüggő... Összességében számomra egy 9/10-es anime, akinek bírja a gyomra a nagyon brutális jeleneteket azoknak nagyon ajánlom.

Ui.: aki látta a Claymore-t és tetszett neki, mindenképp nézze meg. (És ez fordítva is igaz, aki a Berserk-et látta, de a Claymore-t nem, annak meg azt ajánlom. Nevet)

És végül tegnapelőtt és tegnap végignéztem a Mahou Shoujo Madoka★Magica-t is. Nagyon nem szeretném most kifejteni a dolgot, CsukiIce megtette 1 hsz-szel előttem, és a végértékelést leszámítva teljesen egyetértek vele. Ez a Mahou Shoujo-s dolog, engem nagyon zavart az egész anime alatt, ez az alaptörténet megérdemelt volna valamivel komolyabb körítést. A pszichológiai és drámai részek  viszont tényleg nagyon ott voltak végig, ezeket figyelembe véve BŐVEN megérdemelné a 10/10 pontot (plusz a karakterek... az egyik csaj története olyan jól lett kidolgozva, hogy az valami hihetetlen... különösen egy 12 (vagy 13?) részes animétől...), csak ezek a fránya boszorkák meg varázsló lánykák ne lennének... Összesítve egy elég erős 9/10 nálam, de mindenképp szeretném kiemelni, hogy csak a fent említett dolgok húzták le egy kicsit.

És végül csak kifejtettem ezt is. ikszdé Na mindegy, lényeg, hogy aki nem látta nyugodtan nézze meg, semmit nem veszít vele.
Naplózva

CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #878 Dátum: 12 márc 17, 22:42:38 »

Akkor csak tetszett a Madoka. Királyos!  Punker  Nevet
Egyébként mikor megláttam az első boszorkát, csak lestem hogy most mi van?! Ilyen kreálmányokkal még nem találkoztam sehol. Az elején nem hittem volna, hogy ilyen komoly és hatásos történetet hoznak össze abból, hogy lehet 1 kívánságod. Várom is a movie-kat.

A Lagann-nal kapcsolatban nekem a vége volt az ami felhúzta a pontszámot, de az nagyon. A poénok is tetszettek és átjöttek addig a bizonyos esetig (Kamina).

Nem néztem utána a Berserk ismertetőjének, csak elkezdtem mert sokan ajánlották. Kb 2 hete néztem meg az 1. részt aztán abba is hagytam, de ezek szerint nagyon rosszul tettem. Folytatni fogom.

A Kaiji 2 helyett inkább az Akagit és a One Outs-ot tervezem megnézni a közeljövőben. Állítólag hasonlók, rajzolás alapján tuti, de remélem ilyen orral tényleg nem rajzolnak nőket.

Milyen animék vannak most neked kinézve?
Naplózva

Dawe
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

Kamui Senketsu!

« Válasz #879 Dátum: 12 márc 18, 00:42:39 »

Aki még nem látta, annak csak annyit mondok: Elfen lied. Nevet Kiváló történet, ami viszont negatívum, az néhol kissé túl sok vér, ill. csak 13 részes, ha jól emlékszem.(Vagy 12)
Naplózva

Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #880 Dátum: 12 márc 18, 01:08:21 »

CsukiIce, mindenképpen folytasd a Berserket. Ugyan úgy voltam ahogy Mistich, miután megnéztem évekkel ezelőtt, egyszer mindenképpen meg kell nézni.
Egyébként igen, sajnos a vége elég befejezetlen, de csak mert a manga, icipici részét dolgozta föl.

Dawe szerintem az Elfen Lied nagyon nagy negatívuma, Nyu állandó hiszije és ahogy előadja a kis ártatlan hülyét... Najó még van pár negatívuma xD ... De Lucyt szerettem, meg szerintem nem gond benne a sok vér, csak nem 11éveseknek való. Nevet (bár én kb 11-13 évesen láttam xD  Kúl)
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 01:08:53 írta Minagi » Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #881 Dátum: 12 márc 18, 03:05:18 »

Mondjuk, egy ultra nagy kaliberű heccsáttól nem csoda hogy alkalmi gyépés lett.

S, hogy valami ajánló is legyen:
Baka to Test to Shoukanjuu
Natsume Yuujinchou
Naplózva

Mistich
ANBU Kapitány
*

« Válasz #882 Dátum: 12 márc 18, 17:03:55 »

Na igen, a boszorkák megrajzolása tényleg elég egyedi lett. Néhány harcnál azt se nagyon tudtam eldönteni, hogy konkrétan melyik "izé" is az ellenség. Nevet  A movie-kra én is kíváncsi leszek majd, remélem nem Madoka lesz bennük a főszereplő, (az anime végi 'formáját' remélem meghagyják olyannak mint a lezárásnál) hanem inkább Homura. Őt amúgy is sokkal jobban bírtam mint Madokát.

A One Outs-ot csak ajánlani tudom, tényleg sok mindenben hasonlít a Kaiji-ra, annyi gond van az animével hogy ez is lezáratlan sajnos... Egy második évadot nagyon megérdemelne. Az Akagi nálam nagyon régóta tervezettek között van, de ez is tipikusan olyan animének tűnik, melynél fontos hogy minden apróságot megérts (különösen a csalások, illetve az esetleges levezetéseknél, amik biztos vannak benne bőven). Amúgy tényleg nagyon sokmindenben hasonlítanak egymásra. Akagiban és Kaiji-ban is a főszereplőnek ugyanaz a szinkronja, ugyanolyan jellegű a grafikájuk, és még az animék jellege/témája is nagyon hasonlít. Nevet Ha valaki egyszer készít hozzá magyar feliratot, mindenképp megnézem majd.

Jelenleg elég sok mindent kinéztem magamnak, de nagy részével egyenlőre várnom kell. Szeretem ledarálni az animéket, de amiket leginkább meg szeretnék nézni, még nem jöttek ki végig. (Shana 3. évad, Zero no Tsukaima 4. évad, Bakuman 2. évad, Highschool DxD, Nisemonogatari és a Guilty Crown van különösen elől a várólistán.) Azért párat már kinéztem befejezettek közül is, a History Strongest Disciple Kenichi-t, Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin-t, Baccano-t, a Steins Gate-t (ezt különösen) és az Arakawa Under the Bridge-t. Meg egy részt láttam eddig a Ghost in the Shell-ből, ami nem tetszett, de az értékelések alapján lehet megérdemelne még 2-3 résznyi esélyt...
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #883 Dátum: 12 márc 18, 17:39:00 »

Ha még nem láttátok, akkor s Skp Beat-et nézzétek meg Nevet Iszonyú vicces Nevet
Én csak kíváncsiságból kezdtem bele tegnap, de nagyon bejövős Nevet. Ráadásul az igazgató úr, az animében szerintem tuti Magyar, legalább is nagyon úgy öltözködik és az egyi részben van egy ilyen rész:
http://kepfeltoltes.hu/120318/Master_swordsman_lol_www.kepfeltoltes.hu_.png

Birom amikor gondolnak ránk Nevet
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 17:41:27 írta Exkirion » Naplózva

Ritli
Naruto-Kun Csoport
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Sarlatán

« Válasz #884 Dátum: 12 márc 18, 18:45:19 »

Skip Beat tényleg nagyon jó, rengeteget lehet rajta röhögni. Nevet 2x láttam meg a mangájába is belekezdtem utána, de még nem sikerül befejezni. (lusta) Hümm-hümm

Az igazgató meg mindig más cosplayben virít. Biztos a hobbija. ikszdé
Naplózva

~ Ikertesó: Nikkie, Sevanna ~~ Szerető: Saei-chan ~
-Férj: Hiei-   -Gyermek: Minagi, hanii-   -Tanítvány: Flexee, Lille, A-chan-   -Vő: heo, drszabi-
-Pet: STM, drszabi (drCsigusz)-   -Unoka: Sabaku, Bogi, Rikan, Lina Lisana, Nn-chan-   -Szobalány: Éjfél-
Oldalak: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 132
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins