Én tegnap fejeztem be a School Days-t és hát....ehh és uhh.
Asszem az Elfen Lied és a Saishuuheiki Kanojo óta nem láttam ilyen megrázó és beteg animét. (Bár igaz a Saishuuheiki Kanojo nem igazán nevezhető betegnek de a maga módján az is az szerintem)
Az egész történet első láttásra egy átlagos "school life" cuccnak néz ki egészen a közepéig mert aztán az anime fogja magát és átvált egy fajta psycho-drámába, és ami a végét illeti NA az rakja fel az íre a pontot és egyben az is emeli ki az átlagos "school life" animék közül, legalábbis nálam biztosan. Mert tényleg amik az utolsó részben történtek olyat még ilyen fajta animébe nem is láttam főleg olyanba ami elég vidámnak és viccesnek indul, és lehet hogy most hülyének néztek de az uccsó rész lett végül a kedvencem, és egyátalán nem azért mert én ilyen dolgokra élvezkednék csak egyszerűen az a szadista hangulat amit az a rész megteremtett az valami elképesztő volt (plusz még a zene ami alatta ment az is hozzá tett a hangulathoz), pedig én már sok ehez hasonló jeleneteket láttam animékbe de ez még engem is sokkolt.(főleg miután láttam a cenzúrázatlan verzíót). Bár megkell mondjam kb a 6.résztől elég nagy erőfeszítést kellet vegyek hogy végig nézzem, egyszerűen totál írritáltak a szereplők főleg Makoto aki felkerült nálam a "Legutáltabb anime szereplők" listára, néha tényleg úgy éreztem hogy péppé tudnám verni az agyát a fejében (bár nem volt ő olyan rossz ember és szerintem nem érdemelte meg a végén amit kapott csak sajnos nem a feje irányította hanem a hormonok ezáltal könnyen elcsábult és kb a féliskolát tuti hogy megizélte bár azt nem értettem hogy a csajok mit láttak benne mert hát tényleg elég sz*ralak volt, hmm na mindegy ennyit erről), a csajokra külön nem térnék ki mert akkor már tényleg regény hosszúságú lenne ez a post
csak annyit hogy ők se voltak jobbak Makotonál, egyedül csak Katsurát tudtam sajnálni az egész animébe, mert ahogy bántak vele, nem csodáltam, hogy megzizzent a végére.
Én a School Days-t nem nevezném se jónak se rossznak, ezt láttni kell és aztán mindenkinek magának kell levonnia a következtetéseket. Tényleg nem mindennapi animéről van szó. Bár olyanoknak tényleg nem ajánlom akik egy vicces és romantikus animét akarnak láttni mert ez határozottan nem az, gyenge idegzetűeknek meg főleg nem ajánlom.
Ja és bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett.