Azt hiszem ez egy elég szines lista lesz
--mindegyik mellé írok kis kommnetet is kedvcsinálónak vagy magyarázatnak
Előre leszögezném, hogy van egy sztori ami nem is Anime nem is manga eredetileg (bár már van belőle mind a kettő) amit szerintem soha egyetlen egy manga vagy anime vagy film sem fog még csak meg sem közelíteni karakterek és történet terén és ez a Fate/stay night visual novel, de emellett a....
Kedvenc Anime-im
1. Fullmetal Alchemist Brotherhood (abszolút 1. szinte panelenként követi a mangát)
2. Code geass R1+R2 (Odabaszós sztori és nem mangán alapul hannem ebből csináltak mangát)
3. Death Note (csak azért 3. mert manga az alapja)
4. Katekyou Hitman Reborn! (a cenzúrák ellenére hű a mangához)
5. Naruto Shipuuden (bár kevesebb filler lenne benne)
6. Yu yu Hakusho (az 1. anime amit láttam és aminek jobb a magyar szinkronja mint a Japán)
6. Bleach (holtversenyben, ezek közt nem tudok dönteni)
7. Yu gi oh 5d's (meglepően komoly és jó a sztorija)
8. Inuyahsa+final act (Ugyan a final act ot még nem láttam de tudom mi a vége)
9. Fate/stay night (Fate fan vagyok, de az anime elég középszerű lett de eazér ide bőven befér még így is, a fim remélem jó lesz)
10. Dragonball GT (Az elej kicsit lapos de utána állat)
Kedvenc mangáim
1. The Lucifer and The biscuit Hammer/Hoshi no Samidare (Ez szerintem egy must read ha szereted a mangákat)
2. Ichigo 100% (iszinyúan tanúságos a sok hülyeség mellett, és az első manga amin elsírtam magam/a végén/
)
2. Shaman King (holtversenyben, a bődületesen szar Anime mellett a Manga Zseniális és tök más)
3. Mahou Sensei Negima (iszonyú vicces és jók a harcok meg az ellenfelek)
3,5. Fullmetal alchemist (egy picit jobban szeretem a negimát de ez a nagy kedvenceim egyike)
4. Air gear (ugyan mostanság kicsit átment Sci-fibe de szerintem nagyon jó)
5. Katekyou Hitman Reborn! (sirvaröhögős és egyszerűen jó)
6. 1/2 Prince (ha játszottatok már MMoRPG vel le fogtok esni a székről a röhögéstől)
7. Naruto és Bleach (egyformán szeretem őket bár a Bleach kezd ellaposodni)
8. Gamble Fish (ezt nehéz leírni, olvassatok el belőle 3 fejezetet és rájöttök)
9. Kimi ni Todoroke (ez amolyan iskolai életes manga szerintem nagyon szuper, és néha nagyon vicces)
10. Hayate no Gotoku (még csak az elején vagyok de annyira abszurd és random, hogy nem lehet nem szeretni)
--megjegyezném, hogy a manga listám nagyon szűkös, még a 10edik semm áll túl távolt az 1. től ha azt vesszük, hogy milyen jónak tartom
--Ahogy láttam a Hoshi no Samidare-t nem sokan ismeritek innen, szerintem mindenki adjon egy esélyt annak a mangának aki szeret olvasni, nem igazán tudom leírni, hogy miért jó, a rajzolása nem csúcsszuper (mint az air gear-é ami már betgesesn gyönyörű) és a sztorira sem mondhatnám, hogy a végtelenségig bonyolult és összetett, ellenben nagyon mély a karakterábrázolás és az egyszerűsége ellenére nagyon odabasz a sztorija.