Azért eléggé látszik, hogy Kishimoto férfi... A japán családmodell szerint ugyanis, ha a nő férjhez megy, onnantól kezdve meg van pecsételve a sorsa. A férfi addig foglalkozik vele, amíg a nő teherbe nem esik, de utána életbe lép az emancipáció, amit a japánok sikeresen a visszájára tudtak fordítani. Miután a nő terhes lett, nemigen adnak neki munkát, arra bazíroznak, hogy maradjon otthon, neveljen gyereket, főzzön, mosson, legyen csodálatos feleség. Azonban az más kérdés, hogy a férfi alig-alig ér egyáltalán a nőhöz, bevett szokásuk, hogy utána szeretőt tartanak. (Google a barátunk, ha valakit érdekel a téma.) Ide vezethető vissza a mangákban, animékben látott családmodell is (apa dolgozik, anya otthon van és nem csinál semmit a háztartáson, nevelésen kívül, gyerekek tanulnak). Szóval...
...valahogy nem lepett meg Sakura reakciója. Ha a való életet nézzük, melyik nő az, aki tizenkét éven át szinte nem is találkozik a férjével, akihez hűséges, és így nincs, aki átölelje esténként, akivel beszélhetne, akivel nevelhetné a gyereket, és mindezt még bírja is? Értem, a Naruto világában eléggé idealizáltak az ilyesmik, de ha mögé nézünk, egyszerűen röhejes lett volna, ha Sakura Sasuke nyakába ugrik - nem csak mint felnőtt, mint anyuka, mint érettebb személy, hanem mint nő is. Szerintem hosszútávon a mellőzést senki sem bírná...
Mint nő mondom neked, hogy ezzel egyetértek, viszont két dolog van amellett, hogy Sakura örülhet Sasukenak, attól függetlenül, hogy nyilván nem fog a keblére omolni.
: 1, ott van az a bizonyos dolog, ami a nők sajátossága: a szeretet. (itt a megtartott, feltétel nélküli, önfeláldozó szeretetre gondolok
) 2, Sakura és Sasuke elválásának körülményeiről nem sokat tudhatunk, de a homlokpöccintés, és a Sakura hiden story után azért kötve hiszem, hogy Sakura neheztelne Sasukera, akármennyire is küzd a gyerekneveléssel stb. Sasuke eleve sokat volt távol konohától, eléggé megedződött Sakura az évek során, pláne ha azt is alapul vesszük hogy Sasuke hogy viselkedett vele régen.
(náluk másképpen ment, Sasuke bizonyított, és azért mégis csak összejött egy gyerek.
)
https://www.youtube.com/watch?v=z7x3K4a3-PUA ninja világában, vagy a háború világában akár, a nők elég hamar alkalmazkodtak ahhoz, hogy egyedül megállják a helyüket, és mikor a férfi hazatért, örültek neki. Az, hogy Sakura nem borult a nyakába, nem a neheztelés miatt volt, hanem mert itt egy csata kellős közepén voltak, és még Sarada problémája is ott volt, amivel Sakura szembesült még konohában, - hiszen hivatalosan a lánya után ment és nem Sasuke után - plusz, persze, felnőtt nőként sem fog nyilván ugra-bugrálni.
.
De még ha hűvös is volt Sasuke, (lehet csak nem akart még nagyobb bonyodalmat...: "éppen hazafelé tartok, mikor egy sharinganos fickó nekem jön, aztán itt egy másik sharinganos fazon, aki a jó ég tudja kicsoda.., a kardomba dőlt a legjobb haverom, a lányom hirtelen felbukkan és magyarázatot követel, előtte persze kis híján felkaszabolom, aztán más akarja felkaszabolni, és még az asszony is betoppan. Ba...a meg, mi jöhet még aznapra váratlan dolog"?
) a következő képsorban eléggé kompenzál, mikor Sakurát elismeri (és ez egy férfitól király érzés
) és még bocsánatot is kér. http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/706/17
Ezek mellett, ha az én uram menne el egy küldetésre, hogy megmentse a következő generációt, valószínűleg én azt érezném, hogy az a minimum, hogy a kölkünkre vigyázok, és mindent megteszek, és várok rá.
Nem tudhatni, mennyi volt ebből az áldozat a számára is, és azért mégis a mi érdekünkben ment el, hogy megvédjen minket, és megelőzzön egy másik háborút, vagy mészárlást.
A lényeg, egyet értek veled, hogy Sakura nem borulna a nyakába,csak az okaink másak.
A mellőzöttséget lehet nem bírná, de ott a gyerek, és azért a férj céljából, és küldetésének okából lehet merítkeznie Sakurának.
Én így gondolom, ezért számomra logikus a manga kimenetele.
Egyébként Sakura pont hogy nem ül otthon, mert mint orvosi ninja eléggé szükség van rá.
Ja, és Chika: