5.részA humorosnak ígérkező jelenetek nem ütöttek eléggé, legalábbis szerintem. Hestia részegségéből visszavettek, pedig vártam már, ahogy üvölti a "Szeretlek, Bell-kun!"-t és mindenki megbámulja, hogy ennek meg mi baja van. A Miach általi "hazatolás" is kimaradt. Ott volt még Démétér "mellfojtó támadása" Bellen. Miután kiszabadult, hiányzott a "Nem bántam meg semmit", amit egy rúgás követett Hestiától.
Bell legbelül biztos örült az "Ais párnának" a hiányos páncéllal, annak ellenére, hogy az "elgurulása" nem erről árulkodott.
Ha Bell őszintén elmondta volna Lilinek, hogy arra kérte őt meg az a kalandor, hogy árulja el Lilit, de nemet mondott, akkor úgy érzem, megkímélhette volna magát egy felesleges árulástól.
6.részEz bizony rendkívül meghatóra sikeredett, már-már túlságosan is meghatóra. Jól bírom az ilyen jelenteket, de a vége felé már bántotta a fülemet Lili sírása és ordítása, ezért lejjebb kellett vennem a hangerőt. Ettől függetlenül, Uchida Maaya nagyot alakított! ^^
7.részMegindult a verseny Bell kegyeiért. Hestia teljes mellbedobással támad, Lili pedig cicafülekkel kontráz. Amit egyikük sem sejt az az, hogy Bell a gyógyíthatatlan "sötétusz háremfőszereplőituszban" szenved. ^^"
Jókat kacagtam az Aisal való edzésen. Számolta valaki, hogy hányszor lett Bell arcon rúgva?
Ottarl cimborám igen vagányul nézett ki. Nem bántam volna, ha Touchi Hiroki adta volna a hangját és akkor tényleg ő lett volna hangilag is a Danmachi "Acquája", miután Bete betöltötte a Danmachi "Acceleratorja" pozíciót. Lassan mindenkire ráakasztok egy Indexes alteregót. xD
8.részOh, my God(Joseph Joestar hanghordozásával)!
Az égegyadta világon semmi kifogásolni valóm sem volt a harcot illetően. Dinamikus volt, nem csak hadonásztak benne és látni lehetett, hogy volt benne stratégia is. Az egyik legjobb animés harc, amit láttam mostanában, +- Fate/stay night: Unlimited Blade Works.
9.részA 4. epizódnál panaszkodtam utoljára a kelleténél többet, de amit az a rész kapott, az eltörpül amellett, amit ez a rész fog kapni...
Először is, egy kis áttekintés az eddigi Kötet - Epizód arányról:
1. Kötet: 3 részt kapott(1-3.), különösebb probléma nem volt vele.
2. Kötet: 3 részt kapott(4-6.), az elejét elkapkodták, de utána szépen sikerült lezárniuk.
3. Kötet: 2 részt kapott(7-8.), de mivel a kötet nagy részét az edzés és a harc tette ki, ezért vállalható volt ennyivel.
És akkor elérkeztünk a 4. Kötethez... Hogy? Ennyi volt a 4. Kötet?! 230 oldal kapott 22 percet?! J.C. Staff, pls! -.-
Megértem azokat, akik szeretik a pörgős animéket, de a világ- és karakterépítés elengedhetetlen része egy szériának, kivétel nélkül. Nem csak lényegtelen dolgokat ugrottak át, hanem meghatározóakat is a mechanikákkal kapcsolatban. Nézzünk meg párat:
Az Alapképességek mellett[már akinek van (Bell esetében a Realis Phrase)] megjelenek bizonyos Fejlődési Képességek minden egyes szintlépés esetén, de szintenként csak 1-t lehet választani közülük. A 4. Kötet elején, Bell elment, hogy konzultáljon Eina-sannal, hogy ő melyiket javasolná a 3 lehetséges képesség közül:
- Rendellenességek Ellenállása
- Vadász
- Szerencse
A Rendellenességek Ellenállása nagyobb ellenállást nyújt a használónak a labirintus viszontagságai ellen, különös tekintettel a mérgekre, mint amilyen a Lila Molynak is van.
A Vadász kimondottan szörnyek ellen jó. Ha a kalandor találkozott már egy bizonyos szörnnyel és tapasztalati pontokat és szerzett belőle, akkor a Vadász megnöveli a kalandor teljesítményét, amennyiben ugyanazzal a szörnytípussal kerül szembe. Elég népszerű képességnek számít, mint a kalandorok és az istenek körében.
A Szerencse pedig egy ritka képesség, amiről még senki sem halott. Hestia szerint nem kizárt, hogy ez valamilyen Isteni Áldás és mivel Bellnek amúgy is szüksége van szerencsére, ezért azt tanácsolta neki, hogy válassza ezt. Az Eina-sannal való konzultáció után, Bell ezt választotta, bár úgy érezte, hogy a Vadász menőbb lett volna, de nem vonja kétségbe, pici Kami-samájának tanácsát.
Ha már Képességek, az Argonaut elég leegyszerűsített és eltúlzott magyarázatot kapott az animében. Nem, nem győz le korántsem minden akadályt. Maga a Képesség egy 3 perces töltést vesz igénybe. Ha lejárt a 3 perc, akkor lehet használni a teljes erejével, ugyanakkor fogyasztja a varázserőt rendesen, mint a Fire Bolt, szóval óvatosan kell vele bánni. A teljes feltöltés előtt is lehet használni, de akkor korántsem lesz olyan erős. Tény, hogy nagyot üt, de nem nevezném 1-ütéses K.O-nak.
A kimaradt jelenetek sorának áldozata lett az istenek gyűlése is, pedig ott is voltak érdekfeszítő dolgok. Kiderült, hogy az istenek rohadt nagy trollok és a kalandorok titulusainak választásánál igyekszenek valami eltúlzott nevet adni a kalandoroknak, hogy aztán jókat röhögjenek rajtuk a hátuk mögött. Amelyik istennek nincs tekintélye, nem bírják, vagy csak irigyek rá, annak a kalandorai hajlamosak mókás nevekkel végezni. A Bell által elképzelt Burning Fighting Fighter-t(ami szerintem Orashura referencia) az egyiptomi Széth egyik kalandora kapta titulusként. A Takemikazuchi által említett Yamato Mikoto pedig, ha jól emlékszem az Absolute Shadow titulust kapta, mert Takemikazuchi nem más, mint egy született dzsigoló az istenek szemében. A Little Rookie nem is rossz ezek után.
A találkozó másik fénypontja az elmaradhatatlan érdeklődés volt Bell szintlépése iránt az istenektől, főleg Lokitól. Nem hiszi el, hogy ami Aisnak 1 évbe telt, az Bellnek megvolt másfél hónap alatt, ezért erőteljes nyomás alá helyezte Hestiát, aki elhallgatja a Realis Phrase-t az istenek elől. Ekkor, Freya megvédte Hestiát, majd egy önelégült mosollyal távozott. Loki itt leállt, de figyelmeztette Hestiát, hogy semmi jót nem jelent az, ha Freya kiállt Hestia kalandora mellett és ekkor Hestia is elkezdett roppant gyanakvó lenni Freya iránt.
Welf ugyanolyan jó arc, mint a novelben, csak kár, hogy a kovácsolásán kívül megvágtak szinte minden történést, amihez köze volt a novelben: Bell kérdezősködött róla Eina-sannal, az Istenek felhozták a nevét a gyűlésen, mert a általa készített páncélt Nyúl Páncélnak hívják és szerették volna, ha ez lesz valaki titulusa, de mivel már ezt foglalt lett miatta, ezért az istenek morogtak stb...
Tudom, hogy lesz egy nagyon jó harc az 5. Kötetben, de ezért nem kellett volna beáldozni egy kötetet. Egyszerűen nem kedvelem az ilyesmit. 12-13 epizódban, soha ne adaptáljunk 3 novelnél többet!
UI: Ami még eszembe jutott, az Bell kimaradt átváltása volt a nagy kardra, harc közben, plusz az, hogy Bell látta a saját statisztikáit, ami baromság volt. Nem véletlenül nem mutatta meg eddig Hestia neki a statokat. Fogalma sincs arról Bellnek, hogy mi az az SS és SSS érték, különben örömujjongásban törne ki, hogy milyen magas értékekkel rendelkezik. Azok az értékek a Realis Phrase miatt lehetnek ilyen magasak, szóval az, hogy Bell látta a papírt, de nem reagált semmit és egy kérdése sem volt, eléggé ellentmondásos, mivel nem szabadna tudnia az értékekről.