Mafu
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Unknown
|
|
« Dátum: 15 ápr 04, 20:26:25 » |
|
Elindult a rövid nevű: Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka? sorozatunk. Rövidítve DanMachi. Érdekesnek tűnő SAO felállás és véres kivitelezés. Műfaja: Fantasy Írta: Hideki Shirane Rendezte: GENCO Stúdió: J.C.Staff ----------------------------------------------------------------------------- Leírás: A kazamaták, olyan rejtélyes helyek ahová a kalandorok a szerencse és a fájdalmas halál reményében mennek. Az ember érdekes csapdákat és éhesebb szörnyeket figyelhet meg, ahogy a familliák tagjai, akikre az istennők áldásuk adták, felfedezik őket. Főhősünk Cranel Bell, egy tizennégy éves kalandor, aki a legkisebb, egy fős familliába tartozik, de nagy tervei vannak a... csajozással kapcsolatban. Cím fordítása: Helytelen Dolog Lányokat Felszedni Egy Kazamatában?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 04, 22:55:29 írta Mafu »
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1 Dátum: 15 ápr 04, 21:14:15 » |
|
Egy kis ismertetőt kaphatunk róla ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Mafu
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Unknown
|
|
« Válasz #2 Dátum: 15 ápr 04, 22:40:34 » |
|
A kazamaták, olyan rejtélyes helyek ahová a kalandorok a szerencse és a fájdalmas halál reményében mennek. Az ember érdekes csapdákat és éhesebb szörnyeket figyelhet meg, ahogy a familliák tagjai, akikre az istennők áldásuk adták, felfedezik őket. Főhősünk Cranel Bell, egy tizennégy éves kalandor, aki a legkisebb, egy fős familliába tartozik, de nagy tervei vannak a... csajozással kapcsolatban. Cím fordítása: Helytelen Dolog Lányokat Felszedni Egy Kazamatában?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 04, 22:42:25 írta Mafu »
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3 Dátum: 15 ápr 04, 22:56:02 » |
|
Aha értem, köszi Majd holnap meglesem. Amúgy nem értem, hogy tudnak egy animének ilyen hosszú címet adni xD Szerk: Kicsit zavaros még, de jónak néz ki, bár lehetne véresebb
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 05, 16:21:13 írta dehunter »
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #4 Dátum: 15 ápr 05, 22:04:42 » |
|
Á, nem volt rossz rész. Kicsit variáltak rajta a mangához képest, de így jobb. Legalábbis 99%-ban.
Az 1% annak szól, hogy azt kihagyták, amikor Loki letapperolja Aist és amiért az kiüti őt. Vagy azt majd a kövi részben akarják...? A másik pedig amikor a végén Hestia cukkolja az összevert Bellt, hogy akkor egy ágyban fognak aludni, és amikor Bell félig már alva igent mond rá, akkor a mangában Hestia nem "elretten", hanem még inkább... ^^ Míg az animében ugye "megijed" és visszakozik.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #5 Dátum: 15 ápr 05, 22:51:55 » |
|
Azt az 1%-ot írjuk az adaptáció sebességének számlájára. Az Opening alapján 4 vagy 5 kötetet fognak a light novelből feldolgozni, vélhetően 12-13 rész alatt, így ki fog esni itt-ott néhány részlet. Ez azt jelenti, hogy a light novel, manga adaptációja részletesebbnek és hitelesebbnek bizonyulhat több ponton is. Egy ideig még lesz viszonyítási alapunk. ^^
Az elsötétített rész pedig csak egy csípő és hastapi volt Lokitól a light novelben. Nem vitt fel annyira a keze, mint a mangában. xD
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 05, 22:52:39 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
somniatis
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6 Dátum: 15 ápr 08, 17:51:14 » |
|
Nagyon jól néz ki. Csak az volt fura, hogy amikor közölte barna hajú tündérke, hogy bizony nem lesz könnyű dolga a szöszinél akkor teljesen leesett állal fogadta az információt. Nekem furcsa, hogy ezen meglepődött. Kis apróság ez minden "baja", a többi tetszik.
|
|
|
Naplózva
|
"Gondolkodom tehát egyedi vagyok."
|
|
|
geszta
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7 Dátum: 15 ápr 08, 19:38:51 » |
|
Egész jónak ígérkezik így az első rész alapján
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ziziproof
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #8 Dátum: 15 ápr 09, 09:40:50 » |
|
Mikor jön a köv. rész? thx
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #9 Dátum: 15 ápr 09, 15:53:41 » |
|
Az angol verzió szombatonként érkezik, a magyar meg nem tudom, valószínűleg az is max pár napra rá
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ziziproof
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #10 Dátum: 15 ápr 10, 05:39:52 » |
|
okés. köszi:)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #11 Dátum: 15 ápr 10, 19:51:58 » |
|
2. rész Az eleje egész jó volt. Loki "A Deszka" kicsit kapta az ívet. ^^" És úgy tűnik, a neve és az Ichimaru Gin-es tekintete ellenére nem Loki (a skandináv mitológia bajkeverő tűzistene) lesz a fő bajkeverő, hanem Freya. Viszont a végét szerintem kicsit összecsapták. És azt sem értem, hogy a hőseinket üldöző szörnyet minek kellett "átalakítani"? A mangában így néz ki (a linkelt mangaoldal nem spolier): http://mangafox.me/manga/dungeon_ni_deai_o_motomeru_no_wa_machigatte_iru_darou_ka/c008/8.html és nem sokkal magasabb egy megtermett felnőtt férfinél.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #12 Dátum: 15 ápr 10, 20:18:12 » |
|
Chakra-dono, notice me! Múlt héten már írtam, hogy a DanMachi alapja a light novel, azaz regény és nem a manga. Hacsak nincs illusztráció a szörnyről, akkor körülírás alapján kell meganimálniuk. A novelben annyi szerepelt róla, hogy izmos, igencsak termetes, majomszerű, fehér szőrzete van és Freyához hasonlóan, hosszú, vállig érő hajjal rendelkezik. A manga verzió és az anime verzió eltérően álmodta ezt meg, ennyi történt. ^^ Szóval, nem fog fillerbe sem átmenni az anime, csak beérik, majd lehagyják a manga változatot, valahol a 7. rész körül, ha jól számolom. Manapság minden light novel kap manga adaptációt is, de azokból a manga adaptációkból szigorúan havonta jönnek ki csak fejezetek, így a light novel mindig előtte lesz, a potenciális anime adaptáció pedig valószínűleg előtte lesz már a szezon közepe felé. Az általános tendenciák legalábbis ezt mutatják.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 10, 20:27:11 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #13 Dátum: 15 ápr 11, 11:55:10 » |
|
Tudom, eszemben is volt. ^^ Csak ha már itt 4 méter magas félig páncélos szörnyekkel harcol Bell, akkor a későbbi szörnyekkel mi lesz? ^^" Talán ezért lett volna elég, ha csak a manga mintájára alkotják meg Ezüsthátat. ^^
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 11, 11:56:19 írta Chakra »
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #14 Dátum: 15 ápr 11, 12:47:45 » |
|
Azért igazán oda adhatta volna neki a kardot/tőrt, ha már megcsináltatta neki xD Amúgy az opening végén van egy fekete és piros színű kard, kb. 1mp-re mutatják, az majd a főhősünk kardja lesz ? Elég faszán néz ki
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 11, 12:50:11 írta dehunter »
|
Naplózva
|
|
|
|
|