Már jó ideje a listámon volt ez az anime, de rengeteg ok miatt, csak a múlthéten tudtam elkezdeni és napi 3 résszel be is daráltam kb. egy hét alatt ezt a sorozatot, ami...
BAROMI JÓ VOLT!!! Nem hittem volna, hogy így meg fog tetszeni, mert a One Piece-hez hasonlóan, itt se tetszett a karakterdizájn, legalábbis az arcuk (főleg a szem és az orr). Azonban 3-4 rész alatt megszoktam az egészet és már egyáltalán nem zavart
Az viszont durva, hogy részenként 4-5 fejezetet dolgozott fel, ez még A1-hez képest is nevetséges tempó. Emlékeztek a Fairy Tail első évadjára? Ott csak 3, extrém esetben 4 fejezet volt feldolgozva egy epizódba, de baromira lehetett érezni a kapkodást ott is... És sajnos ez ebben az animében is jelen volt, azonban!
Megértem, hogy a mangában jobb volt meg minden, de egy olyannak, mint nekem, aki csak az animét látta, szerintem abszolút élvezhető és baromi hangulatos sorozat volt ez
Írtam, hogy az arcok nem tetszettek az elején annyira, de grafika akkor is gyönyörű volt, főleg ezzel a sok szép színnel.(megvan hová tűnt a Fairy Tail S2 animéből mostanság a szín
)
A harcok meganimálása is nagyon tetszett nekem, az esetek 90%-ában összefüggő és választékos verekedések voltak minőségi módon megcsinálva, nem csak állóképes vagy egy ütést folyamatosan ismétlődő pofonok.
De talán a legjobb mind közül a hangok voltak
Legyen az szinkron vagy háttérzene, engem abszolút megnyertek minden zörejjel
Főleg az opening előtti "trailer" közben hallható muzsika volt a kedvenc nálam, de az openingek is jók lettek
A történetről meg: Amilyen klisés már ez a középkoros lovagi dolog, varázslás, technikák és szörnyek, egyáltalán nem vártam sokat a sorozattól, de meglepő módon sikerült olyan jól tálalnia ezeket, hogy emelem kalapom!
Bár sok volt a "random faktor", főleg Helbram folyamatos átalakulásai (de még volt több karakter is másnak álcázva elsőnek) és a gonosz szereplő - jó szereplő átállások, de itt is a legtöbbször inkább tetszett a dolog, mint sem
Abszolút szórakoztató jelenetek voltak.
De inkább írok arról, ami nem tetszett: Sok szereplő a One Piece sorozathoz hasonlóan nem ismerte a halál szót és már fogtam a fejem, hogy miket élnek túl. Jó mondjuk, sokszor ki lett magyarázva, hogy a démonok gyorsan regenerálódnak, vagy Elizabeth asspull gyógyítós képességével tudta megmenteni az embereket stb... de néha ez már sok volt. Viszont annyi vér folyt a sorozatban, meg hát így is voltak elhalálozások, hogy ez se volt élvezhetetlenül zavaró, de azért mindenképp piszkálta a csőröm néha.
A másik dolog meg Gilthunder volt. Ez az "Erősebb vagyok, mint bármelyik Halálos Bűn" szövege... Hát nem hiszem, hogy a mangaka a legelején tudta, hogy miképp fogja tisztázni ennek a karakternek a megtérését. Nagyon erőltetett magyarázat volt nekem ez az átok meg varázsige dolog.
De igazából ennyi. A főszereplőket imádtam (főleg Bant
), a harcokat öröm volt nézni és a hangulat végigkísérte az egész sorozatot:
9/10-re osztályzom
A 10/10-től sem volt messze, de a fentebb említett "hülyeségek" és a túl gyors tempó miatt mégse tudom megadni rá a tökéletes jelzőt.
Azonban még így is bátran ajánlanám mindenkinek!
Egyébként köszönöm a minőségi égetett feliratot, Tapion-sama!
Soká lesz még így 2. évad, viszont érdekelne a folytatás, szóval lehet követni fogom mangában. Esetleg tudna küldeni valaki egy PM-et nekem, hogy melyik verzió a legjobb az olvasásra?