Bastian
|
 |
« Válasz #90 Dátum: 15 feb 01, 11:55:37 » |
|
16. részEz most egész rendben volt. Amibe bele tudnék kötni, azt korábban már letisztáztam(Dreyfus és Hendriksen páncélja/öltözete, plusz az előrehozott jelenet a 14. részben). Vajon Oslo bemutatásra kerül a következő részben, vagy Diane máshogy jut el a Királyságba? 
|
|
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
ylight67
Újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #91 Dátum: 15 feb 01, 19:02:49 » |
|
Sekai: Lehet, hogy mondasz valamit. Kíváncsi leszek, mit hoznak ki belőle. Eddig nem úgy néz ki, hogy a 24. részre lezárnak bármit is. Számítsunk második évadra? Azért kérdezem, mert nem egyszer előfordult, hogy hirtelen és gyorsan lezárták az adott animét és nem folytatták.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #92 Dátum: 15 feb 01, 20:56:42 » |
|
Ha nem követnek el visszafordíthatatlan változtatást, csak gyors tempóban lezavarják a "Beszivárgás a Királyságba" történetszálat, akkor lehet számítani második évadra, de csak a távoli jövőben. Az anime valószínűleg 100 fejezetet fog feldolgozni, a manga pedig 112-nél tart jelenleg. Már az elején megmondtam, hogy a "Byzel Harci Fesztivál" ívig kellett volna feldolgozni a mangát 24 részben és jövőre visszajönni a "Páncélóriás" és a "Beszivárgás a Királyságba" ívvel, így nem lett volna elsietve az egész anime és lett volna idő minőségibbé tenni. Muszáj ehhez kapcsolódva megemlítenem a Magi-t, az A-1-től. Amikor elkezdték az animéjét, a manga a 140-150. fejezet környékén járt már. Ahelyett, hogy szép lassan dolgozták volna fel, ugyanezt játszották el, mint amit most is, csak sokkal rosszabban. A történet elejét megváltoztatták, az első történetszálat összecsapták és annyi minden elferdítettek, variáltak az anime utolsó harmadában, hogy filler lett vége, kb 115 fejezet feldolgozásával. A széria viszont hatalmas népszerűségre tett szert, ezért nem volt mese, visszajöttek egy év múlva a második évaddal. A második évad elején el kellett simítaniuk a kis fillerüket, de utána már mangahű volt a sztori. A probléma az volt, hogy továbbra sem lassítottak. Ott 198 fejezetet dolgoztak fel 50 részben és a végére szintén borzasztó közel kerültek a mangához. Az ilyen idiótaságot soha nem fogom megérteni. Nem jó az a stúdiónak, ha minőségi szériák vannak a keze alatt, amikkel évente sokat kaszálhatnának normális tempojú feldolgozásban ahelyett, hogy mindent ellőnek 1 vagy 2 évad alatt? 
|
|
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
ylight67
Újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #93 Dátum: 15 feb 02, 00:45:44 » |
|
Ha mindenképp 25-50 részes animéket akarnak csinálni, ellentétben a Naruto - One Piece - Fairy Tail és egyéb animékkel, akkor esetleg feldolgozhatnának rövidebb mangákat. Gondolom esélytelen, hogy valaha is megcsinálja rendesen egy másik csapat / cég, ugye? Bocsi, de nem tudom minek nevezik őket.. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sasukeuchiha17
ANBU újonc
Nem elérhető
Gman pártfogoltja vagyok
|
 |
« Válasz #94 Dátum: 15 feb 02, 01:18:58 » |
|
Ha nem követnek el visszafordíthatatlan változtatást, csak gyors tempóban lezavarják a "Beszivárgás a Királyságba" történetszálat, akkor lehet számítani második évadra, de csak a távoli jövőben. Az anime valószínűleg 100 fejezetet fog feldolgozni, a manga pedig 112-nél tart jelenleg. Már az elején megmondtam, hogy a "Byzel Harci Fesztivál" ívig kellett volna feldolgozni a mangát 24 részben és jövőre visszajönni a "Páncélóriás" és a "Beszivárgás a Királyságba" ívvel, így nem lett volna elsietve az egész anime és lett volna idő minőségibbé tenni. Muszáj ehhez kapcsolódva megemlítenem a Magi-t, az A-1-től. Amikor elkezdték az animéjét, a manga a 140-150. fejezet környékén járt már. Ahelyett, hogy szép lassan dolgozták volna fel, ugyanezt játszották el, mint amit most is, csak sokkal rosszabban. A történet elejét megváltoztatták, az első történetszálat összecsapták és annyi minden elferdítettek, variáltak az anime utolsó harmadában, hogy filler lett vége, kb 115 fejezet feldolgozásával. A széria viszont hatalmas népszerűségre tett szert, ezért nem volt mese, visszajöttek egy év múlva a második évaddal. A második évad elején el kellett simítaniuk a kis fillerüket, de utána már mangahű volt a sztori. A probléma az volt, hogy továbbra sem lassítottak. Ott 198 fejezetet dolgoztak fel 50 részben és a végére szintén borzasztó közel kerültek a mangához. Az ilyen idiótaságot soha nem fogom megérteni. Nem jó az a stúdiónak, ha minőségi szériák vannak a keze alatt, amikkel évente sokat kaszálhatnának normális tempojú feldolgozásban ahelyett, hogy mindent ellőnek 1 vagy 2 évad alatt?  Pont most tartok a Magi 2.évad legvégén, és azon filóztam, hogy kb. hanyadik fejezettől folytatódik a manga. Köszi a segítséget, így nem kell keresgélnem.. 
|
|
|
Naplózva
|
iiHALA MADRID!!
|
|
|
Sekai
ANBU újonc
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #95 Dátum: 15 feb 02, 09:53:05 » |
|
Kíváncsi leszek a következő részre.  El tudom képzelni azt is, hogy most még esetleg megállapodnak, hogy visszaadják Meliodasnak Ellizabethet, cserébe viszont harcoljanak együtt Arthur serege ellen, vagy ilyesmi, de majd meglátjuk mi lesz 
|
|
|
Naplózva
|
“Those who break the rules are scum, that\\\'s true, but those who abandon their friends are worse than scum.”
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #96 Dátum: 15 feb 02, 13:57:23 » |
|
Ha mindenképp 25-50 részes animéket akarnak csinálni, ellentétben a Naruto - One Piece - Fairy Tail és egyéb animékkel, akkor esetleg feldolgozhatnának rövidebb mangákat. Gondolom esélytelen, hogy valaha is megcsinálja rendesen egy másik csapat / cég, ugye? Bocsi, de nem tudom minek nevezik őket..  Nem esélytelen, de nem valószínű, hogy be fog következni és sokat is kellene várni az ilyesmire. Népszerű az anime a hibái ellenére is. 1999-ben indult egy Hunter x Hunter anime, ami 62 részt plusz 30 OVA-t produkált a Nippon stúdiótól, feldolgozva a sztorit a Greed Island történetszálig, 2004-ig bezárólag. 2011-ig kellett várni egy remakre a Madhouse stúdiótól, ami 148 részes lett és feldolgozta a mangát az utolsó, teljesen befejezett történetszáláig. Ismertebb példa a Fullmetal Alchemist esete. 2003-ban indult egy animéje, ami 51 részes lett végül, de nagyon nem volt mangahű. A Bones stúdió készítette és nem volt rest 2009-ben remakelni, feldolgozva normálisan a mangát 64 részben. Ezért van az, hogy ha egy anime rosszul sikerül, akkor gyakran már előre írják az emberek, hogy akarnak egy Madhouse/Bones által készült remaket. Sokszor írok negatívat a Nanatsu animéjéről, de alapvetően közel sem olyan borzalmas, csak engem az apró változtatások is fel tudnak idegesíteni. Ami viszont az élmény jelentős részét elveszi, az a gyors tempó(a Maginál is). A legjobb példám erre Veronica esete. Kihagytak 2 fejezetet a rohanás miatt, ami Veronicával és Griamorral foglalkozott, ezért az animében az történt, hogy "Megjött Veronica, meghalt Veronica!" Nem volt okom arra, hogy sajnáljam az animében, mert nem tudtunk róla meg semmit. Jött és felrobbant. Ennyi. A mangában érdekes módon tudtam sajnálni. Talán azért, mert nem minden pillanatok alatt történt. Gyűlölöm a rohanást.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jokerke
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #97 Dátum: 15 feb 02, 17:44:34 » |
|
Azért a 2003-as Fullmetal mellett szól, hogy a mangaka tanácsára változtatták meg, mert nem akarta, hogy ugyanaz legyen a vége mindkettőnek. Utána azt is mondta, hogy neki tetszett az anime változat is.
|
|
|
Naplózva
|
\\\"Élvezd a kitérőket! A lehető legjobban. Ugyanis ezeken találod meg azokat a dolgokat amik sokkal fontosabbak, mint amit el akarsz érni.\\\" - Ging Freecss
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #98 Dátum: 15 feb 02, 19:14:04 » |
|
OFF: Nem is írtam, hogy szörnyű lenne, csak nem mangahű. Még most is bőven vállalható a 2003-s változat, csak eltörpül a Brotherhood mellett, legalábbis szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ylight67
Újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #99 Dátum: 15 feb 02, 20:26:05 » |
|
Én nyíltan kimondom; szerintem a 2003-mas FMA borzalmas volt. Nem feltétlenül a történetükben van a hiba, csak látszik, hogy nem mangaka keze alatt íródott. Talán a rendező hibája, nem tudom kinek mi a feladata. Legjobban a Naruto vagy Bleach fillerekhez tudnám hasonlítani. Van egy egész jó alap ötlet, de szörnyű a megvalósítás. Ez inkább akkor probléma, ha az ilyenek sokáig tartanak. Persze ez csak az én véleményem. Elnézést, ha erős voltam. A rohanásról annyit, hogy azt én sem szeretem. Pont beszéltük egyik ismerősömmel, hogy milyen kár azokért az animékért, amik nagyszerűek lennének, élvezet nézni, de pl. lerövidítik és / vagy nem is folytatják. Szerintem annyival jobban nem fogy a manga egy alternatív anime történettel, mintha az eredeti szálat vinnék. Lehet, hogy ezt az előző gondolathoz kellett volna. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ylight67
Újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #100 Dátum: 15 feb 09, 18:52:04 » |
|
Na mindenki el van tűnve. Ennyire nem tetszett a hozzászólásom? Vagy ne legyek ilyen "beképzelt"?  Bastian nem lesz 17. rész értékelés? Eddig mindig elolvastam előre és már várom. :O Persze nem kötelező, csak érdekelne. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #101 Dátum: 15 feb 09, 21:02:49 » |
|
17. rész
Gondolkoztam, hogy írjak-e róla valamit. Korántsem sikerült borzalmasra, de önismétlő sem szeretnék lenni, hogy a tempó miatt nyavalygok állandóan, mert számítani lehetett rá. 5 fejezetet dolgoztak fel és innentől kezdve ez az arány a végéig ki fog tartani.
Ha már önismétlés, Dreyfus undorítóan rikító, vörös páncélját muszáj ismét felhoznom. Az, hogy Hendriksen öltözete sötétkék lett a sötétzöld helyett még elfogadható. De mégis ki a fene gondolhatta azt, hogy a vörös sokkal jobb lenne a szürkészöldnél? A szürkészöldnek legalább páncél kinézete lenne és nem lenne olyan, mintha műanyagot viselne Dreyfus.
Arthur Pendragon. Jó dizájn, ütős bemutatkozás. Mi hagy akkor kívánnivalót maga után? A hangja. Mégis miért kellett női hangot kapnia? Tudom, hogy elő szokott fordulni az ilyesmi, de nála simán ki lehet venni, hogy nő adja a hangját. Szerintem nagyon nem illik hozzá és bőven lehetett volna neki normálisabbat találni.
A harcjelenetek egész jól sikerültek. Mondjuk mintha lett volna egy baki, hogy amikor Diane felkel az átlyuggatása után, a sérülései néhány pillanatig egytől egyig eltűntek. A sietség számlájára írom ezt, mert pár gusztustalan fej is becsúszott a rész során.
A Break technikái valahogy éreztem, hogy fehér fénnyel lesznek animálva.
Talán mást nem akartam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Binda
ANBU újonc
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #102 Dátum: 15 feb 09, 22:11:19 » |
|
Nekem kimondottan tetszett. Nem voltam olyan sietős, mint az eddigiek, ebben lényeges momentumoknál vártak egy keveset, pont kellő hangulatot teremtve. Arthur: nem vagyok megelégedve. 13 éves és erősebb mindenkinél - sosem szerettem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #103 Dátum: 15 feb 09, 23:12:37 » |
|
Nem 16 éves? Ráadásul közel sem erősebb mindenkinél. Van benne potenciál, de még távol áll a legerősebb címtől.
Tudom mit hagytam ki. Hát Oslot, King vérebét. Örülök, hogy nem lett elfelejtve, különben nem tudom, hogy Diane miként jutott volna be észrevétlenül Lionesbe. Akikben esetleg felmerülne, hogy a semmiből jött, azoknak jelezném, hogy a Holtak Fővárosa előtt már szerepelt, a 17. fejezetben. King és Gilthunder beszélgetésénél is látnunk kellett volna, de az anime valamiért kihagyta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ylight67
Újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #104 Dátum: 15 feb 10, 12:42:32 » |
|
13 vagy 16 éves, kicsit akkor is túl fiatal ilyen erősnek lenni, bár még semmit sem láttunk a képességeiből. Viszont így érdekes lesz, ha Diane már az elején kidőlt.. Biztosan túléli mindenki, de azért kicsit aggódok.  Amúgy a részek számát elnézve, az első évadnak ezzel a szállal lesz vége, igaz? Elizabeth megmentésével - ha sikerül. Ha spoilernek számít, visszavonom a kérdést. Lenne egyetlen OFF kérdésem, ha belefér. Említve volt, hogy az Ao no Exorcist a 16-17. rész körültől filler. Ez azt jelenti, hogy teljesen az? Mármint az ending is teljesen más lett? Ennyi lett volna, nem szándékozok bővebben témázni rajta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|