Csak álmodom, vagy Puzsér tényleg képes valamit dicsérni?
A kérdés inkább az, hogy képes lesz-e valaha egy értelmes, kerek kritikát megfogalmazni.
Mert eddig nem nagyon hallottam tőle ilyet. Amivel "híres" lett, az a neki nem tetsző dolgok szándékosan értetlenkedő és akármilyen háttérismeretet nélkülöző "vicces" ócsárolása.
Ez a videó is kis részben ebből áll (pfuj minden Hollywood, pfuj régi sorozatok), nagy részben pedig felhalmozott, nem alátámasztott dícséretekből. Ez mondjuk még talán azért elfogadható, mert az emberek nagy része egyetért vele, és (hál' istennek) tőle függetlenül szereti a Trónok Harcát, és tudja hogy miért jó, miért szereti, vagy éppen Puzsér miért dícséri. Rendes kritikának viszont semmiképpen nem neveznék valamit, ami olyan hatásvadász túlzásáradatba kezd a legelején, hogy az ember csak kapkodja a fejét ("négy Shakespeare dráma és hat Dosztojevszkij regény"... már csak a nyolcvan József Attila vers, a hat Beethoven szimfónia és a kilenc Monet festmény maradt ki). Ráadásul ezt azzal tetőzi, hogy végig kijelentő módban beszél, mintha kész tényeket közölne (mert hát az ő véleménye mi más lenne, mint örökérvényű igazság). Persze akkor a szokásos átgondolatlan kijelentésekről már ne is beszéljünk (a videó pl erősen sugallja, hogy a Daenerys - Gandhi és a Joffrey - Hitler párhuzamban van valami
).
(Igen, nagyon nem szeretem Puzsért. Szóval el lehet osztani a véleményemet kettővel, de szerintem még úgy sem túl vonzó leírás.)
Nah, most, hogy így kidühöngtem magamat,
(hála neked) kezdhetek nevetni a "sokan szeretik úgyhogy szar" és a "hatalmas rajongó vagyok, de szerintem a csöcsökből, meg a gyilkolásból több kéne, mert anélkül olyan unalmas" kommenteken. Amik legalább megmutatják, hogy sokan még a sorozatot sem tudják rendesen felfogni, és táplálják az emberekkel szemben táplált megvetésem és felsőbbrendűségi érzésem.
Vagy csak egyszerűen örülök magamnak, mert szerencsére olyanok is vannak, akik igen, tehát még nincs minden veszve. (Bár a maradékot szintre hozni nem tűnik egyszerű feladatnak.
)
Szerk.: @Kazekage:
Még nem ittál eleget, ha valami értelmeset ki tudsz gépelni magadból. A reverse-Stephen Hawking szint a minimum (amikor csak diktafon alkalmazással tudsz gépelni).