24 nov 16, 04:32:54 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 827 828 [829] 830 831 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 12  (Megtekintve 2368201 alkalommal)
0 Felhasználó és 14 vendég van a témában
gman
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #12420 Dátum: 15 jan 28, 15:09:23 »

Nektek mi a legjobb tulajdonságotok szerintetek?
Naplózva
ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #12421 Dátum: 15 jan 28, 15:13:19 »

Én olyan sokoldalú vagyok, hogy az már gömb. Így nem tudnék egyetlen jót kiemelni.
Mondaná ezt olyan valaki, akiből hiányzik a szerénység.
Naplózva

....................................................................................................................
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #12422 Dátum: 15 jan 28, 15:13:42 »

Nekem a szerénység a legjobb tulajdonságom.
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #12423 Dátum: 15 jan 28, 15:25:05 »

Valószínű ezek a holland sulik jók Mosolyog a poroszos oktatási módszer nem feltétlen a legjobb. ideje lenne valami jobbal előrukkolni
Cseréld le valami sötétebb árnyalatra ezt a narancsot mert agyfaszt kapok.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12424 Dátum: 15 jan 28, 16:33:15 »

http://www.irodalmijelen.hu/2015-jan-26-1704/ne-lakj-egyutt-bolcsesszel-mert-megbukhatsz

ez tipikusan az a cikk, amit hülyék írtak hülyékről.  Nevet
Pontosítok: hülyék írtak hülyékről hülyéknek.

Akkor miért tudjuk statisztikailag is bizonyítani? Biztos mert a statisztika is egy hülye tudomány. Szomorú
Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #12425 Dátum: 15 jan 28, 16:45:04 »

Azért írok ilyen színnel, mert így könnyebben meglátom mit írtam utoljára az adott témában.

"..mert a statisztika is egy hülye tudomány"

Hetihetesben volt erre egy jó példa Ceglédi Zoltántól.
3 ember áll a szakadék szélén. 2 ember 10-10cm-re, 1 pedig 1 cm-re. Statisztika szerint 3 ember áll a szakadék szélén  átlagosan 7 cm-re.
Tolunk rajtuk 1-1cm-t. Így már csak 2 ember áll a szakadék szélén, átlagosan 9cm-re.
Vagyis akkor a statisztika szerint javult a helyzet. 
Naplózva

....................................................................................................................
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12426 Dátum: 15 jan 28, 16:59:22 »

Minek akarod megtalálni, amit írtál?
A zöld, vagy a lila nem alkalmas a feladatra? Szerintem nem sok ember olvassa el, amit írsz.
Naplózva
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #12427 Dátum: 15 jan 28, 17:07:05 »

Mert pl egy korábbi beszélgetést akarok megnézni, amit könnyebb a topicból visszakeresni, mint a profilomból.
Amikor először választottam színt, akkor már valaki használta a zöldet, a lila pedig egyszerűen nem szimpatikus. A kék foglalt, a pirost se engedték, így maradt a narancs.
Mondjuk szerintem se olvassák sokan, dehát nem a népszerűség a célom (hanem az 1000 hsz, amihez már csak 100 kell).
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 28, 17:08:17 írta ATON14 » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12428 Dátum: 15 jan 28, 17:10:19 »

Ja, tipikusan elolvasnak az emberek egy félrevezető cikket, és rögtön szidják Magyarországot, hogy "idióta országban élünk, és itt a jó példák tömkelege, de mi nem váltunk arra". Milyen jó példák? Mi is bizonyítja, hogy ez jó példa?

Az egyik kommentelő is beírta, hogy eléggé tájékozatlanok a hollandok, de mindenki ignorálja:
Számos hollandot ismerek a munkámból kifolyóan. Nem túlzottan tájékozottak a világ dolgaiban és a tényanyag ismeretük is meglehetősen hiányos. Cserébe lazák, nemtörődömök és sok könnyű drogot fogyasztanak. Jah, az érdemi munkát a bevándorlókkal végeztetik, ők maguk az alibi munka területén jeleskednek.
Meg lesz ennek a böjtje számukra szerintem 20-30 éven belül.

Ilyen rendszerben nem lehet igazán tanulni. Minél szigorúbb, kötöttebb rendszer kell, ami rendre nevel mindenkit, mindeközben úgy, hogy alkalmazkodik az egyes gyerekek igényeihez. Na jó, lehet csak azért támogatom a keményebb sulikat, mert magamból indulok ki, és én úgy tapasztaltam, hogy azok jobbak, mint a laza engedékeny hollandus módszer. Szomorú

Ja, ez is igaz:
Az a vicc, hogy az ilyen cikkekben ez mind tök jól hangzik, ha megy Magyarországon van ugyanez vagy csak egy része (pl. 16 éves tankötelezettség, etikaórák), akkor az meg maradi fasizmus meg népnevelés.

Képzeljétek el, mi lenne, ha itt nem adnának ebédet. Kitörne a forradalom. Már az hogy felháborított mindenkit, hogy "egészséges" kaját akartak etetni a gyerekkel. Nem kaptak kólát, brühü.
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 28, 17:12:15 írta Saphira » Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12429 Dátum: 15 jan 28, 17:24:16 »

Sokaktól hallom, hogy szar lett a menza, mióta átállt és drágult is nálunk. Minden sótlan. Ok, biztos egészségtelen a sok só, de akkor ne olyat csináljanak, aminek sótlanul papíríze van!
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12430 Dátum: 15 jan 28, 17:34:35 »

Amúgy jól látom, hogy syzy nem büszkélkedett vele, hogy most már hivatalosan is dr. Syzygy?
Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #12431 Dátum: 15 jan 28, 17:39:09 »

"Milyen jó példák? Mi is bizonyítja, hogy ez jó példa?"

A PISA teszt (nem a drogos fajta Nevet ) ad némi összehasonlítási alapot. És eszerint Mo-n romlik a helyzet.
Mondjuk ha megnézzük a hollandokat, ők se remekelnek a 2012-s teszt szerint.

Igazad van, nem azt bizonyítja, hogy jó példák ezek, hanem azt, hogy a magyar rendszer nem jó.

http://index.hu/tudomany/2014/04/23/csapnivalo_a_magyar_pisa-bizonyitvany/
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12432 Dátum: 15 jan 28, 17:57:35 »

Magyarországon nem az oktatási rendszer rossz (vagyis az is rossz ebből kifolyólag, de nem azért, mert túl szigorú), hanem túl nagy a szakadék az iskolák között. Egy menő budapesti iskola összehasonlíthatatlan egy kis borsodi vagy nógrádi falu iskolájával. Márpedig a PISA tesztbe véletlenszerűen kerülnek be iskolák és diákok. Tehát igazából teljesen összehasonlíthatatlan, hogy "melyik rendszer" a jobb, sokkal inkább azt mutatja meg, hogy hol rendezettebb, összeszedettebb és gazdagabb az oktatási rendszer. Japán például elég jó eredményeket ér el a PISA-n, pedig korántsem hasonlítható az engedékeny holland rendszerhez az oktatása.

Idézet
És eszerint Mo-n romlik a helyzet.

Azt meg nem állítottam, hogy Magyarországon jó a helyzet. Csak azt mondtam, az iskola teremtsen rendet és legyen viszonylag szigorú. Magyarországon egyiket sem teszi, és az oktatás gyakran itt is hülyeségekben merül ki, nem valódi problémamegoldásban.

Különben nem tudom, töltöttél-e már ki PISA tesztet, de az valami fogyatékos teszt. Ha azt a magyar diákok nem tudnák kitölteni, akkor gimiben megbukna mindenki mindenből, ebben biztos vagyok. Vagy nem veszik komolyan, vagy eláshatjuk magunkat (márpedig miért vennék komolyan, nem múlik rajta semmi).
Naplózva

Sevanna
VIP

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Goddess Skuld- the mischievous

« Válasz #12433 Dátum: 15 jan 28, 18:53:01 »

A statisztika egy hülye tudomány. Vagyis inkább túlzottan manipulàlhatónak tartom.
Suliról elhangzottakban egyetértek veled, Saphi. Kell egy alapvető szigor. És igenis kell számonkérni is. Amiben szerintem kéne fejlődni az az, hogy ne bántsák egymást a gyerekek se testileg se lelkileg.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12434 Dátum: 15 jan 28, 21:03:12 »

A statisztika nem is tudomány, hanem egy eszköz, amit bármely tudomány képes használni. Lehet ellene tucatnyi teljesen jogos érvet felhozni, de nincs jobb, ami helyettesítené és a hátrányok mellett így is rengeteg az előnye. Jó kezekben jól működik.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 827 828 [829] 830 831 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins