Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #11700 Dátum: 15 jan 01, 19:51:34 » |
|
...
Más meg mondjuk ennyit fizet egy pohár drága pezsgőért/borért, amit utána pár másodperc alatt megiszik. ...
Mennyivel menőbb lett volna, hogyha inkább eldobálja a pénzt.Ki áll oda ahol sokan vannak és dobálja ezresenként Hasznosabb tagjává vált volna a társadalomnak... Nem akartam hosszabb távú következtetést levonni... De nézzetek utána a felsorolt alkotásoknak is, amit az ipse felsorolt, az is megér egy misét... Ahhoz is kell egy kis fanatizmus...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #11701 Dátum: 15 jan 01, 19:59:51 » |
|
Ha ezt veszem alapul, akkor lehet, hogy pirotechnikával fog foglalkozni és esküvőkre fog járni, ahol ezzel a látvánnyal kápráztatja el a násznépet. Vagy vegyész lesz, mert elkezdi jobban érdekelni a dolog működése. Alapvetően egyet értek a hozzászólásoddal de ez a rész nettó faszság. Lófasz nem lesz belőle a felsoroltakból, but it was fun.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #11702 Dátum: 15 jan 01, 20:07:37 » |
|
Kell egy kis gyermeki naivitás is néha.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #11703 Dátum: 15 jan 01, 20:19:43 » |
|
Jó-jó! De ekkora? Azért túlzás... >Na lesokkolt az idei év első babája kép... Ismerem a drágalátos anyukát meg az egész kutyazabáló fammilliát..
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 01, 20:33:20 írta Gabesz »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #11706 Dátum: 15 jan 02, 22:30:06 » |
|
Hosszú kard alatt mire gondolsz? Annak azért van egy pár fajtája.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #11707 Dátum: 15 jan 02, 22:45:04 » |
|
A későközépkori 80-120 cm-es, egy vagy kétélű kardokra, illetve a másfélkezes fattyúkardokra. Bár még bele lehet venni a korai rövidebb lovagi kardokat is. Estocra nem, mert azzal csak szúrni lehet. De ha már megkérdeztem, akkor leírhatod a véleményed mindről. - Max. 90 cm-es lovagi kard - 90-120 cm-es egyenes pengéjű fattyúkard/egykezes/kétkezes/egyélű/kétélű - szablya - jatagán - rapier - claymore - katana Melyik a kedvenced? Ha nincs a felsorolásban azt is írhatod.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #11708 Dátum: 15 jan 02, 23:10:00 » |
|
Pont nemrég olvasgattam a témában, a kilijt vagy a claymore-t kipróbálnám. Állítólag a szamurájkard nagyon túlértékelt és az európai kardok sokkal jobbak nála.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #11709 Dátum: 15 jan 02, 23:27:37 » |
|
A rapierről Inigo Montoya jut eszembe. Már csak ezért is azt választanám
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #11710 Dátum: 15 jan 02, 23:41:12 » |
|
Az én kedvencem a katana. Habár ott is inkább a harcmodor az, ami valójában hatékony.
A szablya igazából párbajhoz nem jó, tekintve, hogy inkább csak kaszabolni lehet vele, arra viszont tökéletes.
A rapier a klasszikus vívás eszköze, van hozzá egy tőr is, a nevét nem tudom. Mindkettő szúró fegyver, ezért, ha a rapier elől ki tudtál térni (Értsd, a karddal nem tudtak megszúrni, vagy hárítod és a saját pengéden elcsúsztatod.) és mondjuk egy katana van nálad, akkor szó szerint ketté vágod az ellenfeledet. Hiányolom belőle a valódi vágóképességet, hogy egyáltalán halálosan meg tudjon sebezni egy vágással a verőerek eltalálása nélkül. Például képtelen levágni egy kart.
A lovagi kard, vagy a többi kétéltű kard inkább súlytó eszköz, hamarabb töri el a gerinced, mint hogy gyors kardforgatásban használható legyen. Bár ha talál, akkor fáj pajzson/páncélon keresztül is.
A többit igazából nem ismerem. Ami tetszik még azok az olyan kardok, amiknek van íve az élénél, a penge háta felé az acél egyre szélesedik, jól forgatható csuklóval, kiegyensúlyozott és egykezes, valamint viszonylag könnyű. Némelyik tünde kard ezek miatt nagyon tetszett. A Hobbitban is találnak a törpök pár szépet. Egyesítik a szabja és a gladius előnyeit. Ezeket még a katanánál is jobban szeretem.
dehunter, azt hittem Fiora fog beugrani róla.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #11711 Dátum: 15 jan 03, 00:10:09 » |
|
Azért egy rapier is elég súlyos sebeket tud okozni, mert mégiscsak van éle és tömege (majdnem mint egy kisebb hosszúkardé), bár ugye fizikailag is képtelenség akkora energiát belefektetni a csapásba, mint egy kétkezes kardnál, szóval valóban nem egy hentesbárd. Bár nekem egyáltalán nem tetszenek, csak múltkor néztem egy rapier vs. hosszúkard párbajt, ahol eléggé a rapierre helyezték a hangsúlyt... Nekem is nagyon tetszenek a tünde kardok. Kéne egy Orcrist meg egy Glamdring replica. Orcrist: http://www.medievalcollectibles.com/images/Product/large/UC2928.pngGlamdring: http://images.outdoorpros.com/images/prod/1/United-Cutlery-UC1265-rw-38144-43895.jpgEgyébként, ha már fantasy, ez a kard is nagyon bejön, olyan mintha mágiával kovácsolták volna a pengéjét, csak a sárkányos csicsa idegesít a keresztvason: http://www.medievalcollectibles.com/images/Product/large/MA-LY001S.pngA valóságban meg egy igazi damaszkuszi kardot megnéztem volna, kár, hogy elveszett a technológia és azóta sem sikerült megfejteni, hogyan készíthették. Miért pártolod jobban az egyélű kardokat? Bár ez lehet hülye kérdés, ízlés kérdése.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #11713 Dátum: 15 jan 03, 01:01:52 » |
|
Páncél nélkül párbajban a rapier tőr páros a nyerő szerintem. A lovagi vagy másfélkezes kard univerzális megoldás volt mindenféle páncélzatú ellenféllel szemben. DE a lőfegyverek elterjedésével a páncélzat sacc per kb értelmetlenné vált így a fent említett gyilkoló páros került előtérbe. Ezért tűntek el a valóban kétkezes pallosok is. A másik életképes megoldás párbajban a szabja. Pláne ha már magyarok vagyunk A katana nem túlértékelt nagyon egyedi, de minden penge csak annyira jó mint aki forgatja.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
|
|