Erőt, egészséget köszönés
Ezt tudtommal régebben is nyomták az öregeink, tehát papáink legalábbis falú helyen, ....... nem akartam felhozni megint a szavaknak súlya van dolgot pedig, de az ilyenek is beletartoznak, vagy például édesapám mamája amikor bárki családtag, vagy kedves ismerős, vagy ilyesmi, akár csak meg ívott egy pohár vizet, mindig azt mondta egészségedre, miért ?
/De nem csak ő, ez a régi időkben úgy mond szokás volt...... pontosabban a természetes szó illik rá./
Mert minden amit egészséggel, jó étvággyal fogyasztottak a régi időkben az egészségükre vált.
/ez talán ma már a sok vegyi anyag, az összeesküvés elméletek, és mindenféle marhaság miatt nem igaz, de ez ellen nem biztos, hogy tudunk is tenni, bár nem árt a próbálkozás /
Persze egy tudatalatti hit is belejátszott, hogy tudták, hogy attól erősebbek, és egészségesebbek lesznek,.... mint a népi gyógymód is amit szoktunk alkalmazni, az öregeink receptjei, amit esetleg az orvos tudomány sem tud bizonyítani hogy miért működik.
Bocsi Saphira, nem becsmérelni szerettem volna amit tanulsz, vagy aminek az életed szenteled, csupán ha nem bánnád arra hívnám fel a figyelmed, hogy légy nyitottabb, bár nem ismerlek tehát azt se tudom mennyire vagy nyitott, és ez alapján már megint .... na mindegy nem szóltam inkább semmit,
de ha érdekel privátban szívesen elmondom amit akartam, és ettől függetlenül is nagy személy vagy a szememben!
Más: