Griffith azért Saphira tökéletes alteregója az animevilágban, mert a maga módján egy tökéletes lény. Legkomolyabb hatalmú démonok egyikévé válik. Berserk topicban tökéletesen leírta anno Rondár, hogy miről szól az anime és miről a manga.
Saphira: Én Lewtől függetlenül asszociáltam Griffithből rád, ahogy megjelent a színen.
Előző életedben valószínűleg ez az anime figura voltál.
A stílusa a te fórumos stílusodra emlékeztet. Érdemes megnézni a Berserket mindenkinek aki még nem látta, mert anime is és jó is és ez a kettő tulajdonság ritkán egyezik mostanában.
Haha, levágta a karját, kiszúrta a szemét, mi kell még?
Nem ő tette azt, csak az ő árulása miatt történt.
1. Azért fasza, hogy én írtam le, hogy Saphi=Griffith mégis te arattad le a babérokat... xD
2. Filozófiailag jó kérdés, hogy ez árulás. Egész életét erre tette fel, emberei pedig szinte mind készek lettek volna Midland háborúi alatt az életüket adni Griffithért. Akár azt is mondhatnám, hogy a Héják árulták el Griffitht, amikor az életüket erkölcsi kérdések miatt(azért jó vicc, hogy zsoldosoknál erkölcsileg a démonizálódás már nem fér bele) nem áldozzák fel. Amúgy nem bírom Griffitht, de ez is olyan sorozat, hogy minél többször nézed meg, annál jobban látod, hogy Griffith az elejétől kezdve is mindig lappangó "démon" volt, akit az emberei magasabb szintű lényként tiszteltek és imádtak.
Got feeling. Ízlésesen van benne adagolva a mágia, de van azért. Nem ugyanolyan lesz, mint volt amúgy, de nem is ork.
Én ezt nem mondanám. Sokkal kevesebb a konspirálás benne. Szerintem egyedi hangulata van a Berserknek, hiszen itt akármi történjen tudjuk mi lesz Gatts sorsa. Örök kínok és szenvedés a lelkek örvényében az idők végezetéig. Neki nincs boldog vég, míg a GoT-ban azért lehetséges, hogy valaki jól jár a legvégén a főszereplők közül. Mágia inkább a mangában jelenik meg sűrűbben. Az ork->Griffith párhuzamotok meg elég mókás a Gyűrűk Ura könyvek ismerete nélkül számomra. :'D
A mangát is olvassátok? Úgy tűnik, hogy ez sem fog véget érni soha.
Egy darabig olvastam, csak aztán a mangaka annyira nagy ember lett, hogy ő megteheti azt, hogy akkor adjon le anyagot a magazinnak, amikor csak kedve szottyan.
Megnézem már majd én is minimum az animét, ha ilyen menő. Egyébként én ismerek egy hozzád hasonló embert, Saphi, egyszerűen semmi sem tudja hosszabb időre lekötni.
Kb egy éve nézi a one piecet de még a felénél se tart szerintem xd. Elkezdi nézni és kb a 2. résznél már azt várja, hogy miikor lesz már vége, mert annyira unja.
Jó az anime, csak kihagyták belőle Skull Knightot. Aki meg egy alternatív jövőképe Gattsnak. Amúgy aki nem olvassa a mangát, az nem értheti meg , hogy miért is Gatts minden idők egyik legjobb karaktere.
Animézés meg egy ilyen dolog, egy ideig foglalkoztatja az embert, aztán ráun. Legutolsó sorozat amit láttam az a SnK. Most szedtem le a Rainbowt újra, azt várom tőle , hogy defibrillátorként újra megdobbantsa a szívemet, hogy még van értelme az animenézésnek.