24 nov 22, 23:26:00 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 52
  Nyomtatás  
Szerző Téma: UQ Holder  (Megtekintve 208694 alkalommal)
0 Felhasználó és 13 vendég van a témában
EnxTheOne
ANBU újonc
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

A világ leendő teljhatalmú ura.

« Válasz #180 Dátum: 15 feb 27, 23:43:14 »

Köszönöm a fordítást Nevet

Kíváncsiságból megnéztem pár angol manga olvasót is, és legnagyobb meglepetésemre a 2 legnagyobb (én igy tudom) fordítása meglehetősen le van maradva a magyarhoz képest. (egyiken a 68. fejezetig van meg, másikon meg talán 62)
 Söröz

Kíváncsi vagyok hogy touta a magia ereba irányítása alatt le tudja e győzni a tesót, vagy ha nem akkor elég kevés ember lehet a közelben aki megtudná menteni Nevet
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #181 Dátum: 15 feb 28, 17:35:40 »

Ha agyhalott módban harcol ellene, akkor akár erősebb is lehet, úgysem tudja legyőzni a "kistesót", mert az nem látszik túl meghatottnak a Magia Erebea láttán.

Ez a csuklyás ficak szerintem vagy egy Averruncus lesz (olyan, mint Dinamis és Fate keveréke lenne), vagy pedig itt: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/001/6 a jobb szélső "kölyök". Aki valszeg szintén vámpír, csak ő teljesen tiszta vérű, vámpírnak is született.
Az Averruncus-os verzió esetleg azzal magyarázható, hogy talán Evangeline és Fate létre akartak hozni valami/valaki olyasmit, mint az Averruncusok, hogy harcra használhassák, és ez lett Touta.
A vámpíros verziót pedig (itt http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/070/14 elég hegyes a szemfoga) az támogatja, hogy talán a kis fickó csak a tiszta vérű vámpírokat ismeri el, és ezért nevezi "másolatnak" Toutát.
Mondjuk az első verziót, vagy valami ahhoz hasonlót valószínűbbnek látom.
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Azazel
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #182 Dátum: 15 feb 28, 18:44:45 »

Megjött a 71. fejezet spoilere:

Nos, úgy néz ki, hogy Toutát "felnyársalják" (gyomron szúrják). A harc alatt megtudunk néhány dolgot Touta múltjáról, és úgy néz ki, hogy Touta "mágia-hatástalanító" erőt használ. Ez lehet az oka annak, hogy a mágikus alkalmazásokat nem képes használni. A fejezet végén megérkezik Kuroumaru, Santa, és Kirie.

Ha ez mind igaz, akkor a sok Negima olvasó valószínűleg jól gondolta, hogy Touta miért nem képes az alkalmazások használatára. Ugyanis lehetséges, hogy Touta hasonló erővel rendelkezik, mint Asuna. Vagyis a "Mágia-Hatástalanítás" erejével. Mindig is érdekelt ez az erő, ugyanis teljesen egyedi volt, még a Negimában is. Vajon köze lehet ennek az erőnek a "Királyi-Mágiához"(Royal-Magic), amiről szinte semmit sem tudunk?
Naplózva

"So, you want a piece of me, literally. Okay bro. Come and get it, if you can!" - Dante

"You will not forget this devil's power...! You're not worthy as my opponent!" - Vergil

"I once killed a hundred knights single-handedly... To me, you two are nothing more than insects." - Beatrix

"The Force is pain. The Force is focus. The Force is that which drives the strong, and kills the weak." - Sion
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #183 Dátum: 15 feb 28, 20:35:38 »

Többszörösen spoiler, UQ Holder! és Mahou Sensei Negima szempontból is. Tehát csak az olvassa el, aki tudja, mit csinál. Mosolyog

Bajok lesznek... Touta még tudatosan nem, de használja a Magia Erebeát. Most meg Asuna mágiasemlegesítő képességét is...? Sok lesz már ez a jóból. Az Negimában pont az volt a jó, hogy mindenkinek volt egy olyan egyedi képessége, amit csak ő tudott (pár apróbb átfedéstől eltekintve, de akkor is általában csak egy embertől láttuk azt). Egy kivétel volt, Negi ereklyéje, amivel tudta használni a ministra magijainak az ereklyéit. De azt is csak egyszer használta, amikor a gladiátorjátékok döntőjében Jack Rakan és Kagetarou ellen harcoltak Kotarouval. És ugye Rakan ellen mindent be kell vetni. ikszdé
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Azazel
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #184 Dátum: 15 feb 28, 23:06:58 »

Igen, ugyanezek futották át az én agyamon is... Viszont úgy néz ki, hogy hibás volt a spoiler, mert közben kiadtak frissített, confirmolt verziót.(Nem vettem észre, hogy ezeket nem a ChaosProphet írta) Remélem ez már a tényleges spoiler, és nem lesznek ezek után is kavarások.  Eddigi tapasztalatok alapján, a ChaosProphet-es spoilerek eddig mind igaznak bizonyultak, szóval valószínűleg ez a változat a helyes. Na de, jöjjön a spoiler:

Úgy tűnik, hogy Toutát tényleg nyársa húzzák számtalan lándzsával. ikszdé Majd a csuklyás fickó Touta torkához szegez egy kardot, ami olyan, mintha Asuna kardjának a replikája lenne. Ezután így szól a csukylás kölyök:

"Bátyám, milyen volt emberként tengetned a napjaidat, miközben te mindössze az öreg másolata vagy? Az öregnek nem lehettek gyerekei. Te csupán egy silány terméke vagy azoknak, akik azt az erőt, és tehetséget tovább akarták vinni. Te nem egy nő méhéból jöttél világra. Te nem vagy több egy szörnynél, aki sosem fog semmit sem érni."

Ekkor Toutát gyomrát átszúrja, (Spoiler készítője nem biztos, de mintha Asuna kardjának a replikája semlegesítené Touta Magia Erebeáját.) majd próbál használni egy villám varázslatot, amivel porrá akarja égetni Toutát, de Santa megállítja őt. Ekkor megjelenik Kuroumaru, és Kirie is.

Lehetséges lenne, hogy ez az "öreg", maga Negi? Nem lehetetlen, főleg ha azt nézzük, hogy a Magia Erebea megállíthatta a fejlődésben. De ha ez így van, akkor Touta mindössze egy Negi klón? És ha csak egy másolat, akkor Chaoval mi a helyzet? Ő meg sem fog születni ebben a korban? Ha ezek mind igazak, akkor lehetséges, hogy Chakra felvetése igaznak bizonyul, miszerint Touta csupán egy "Averruncus"-hoz hasonló harci egység, amit létre akartak hozni.

Viszont... Lehet, hogy akkor mégsem voltak hibásak Santa adatai, miszerint Touta mindössze 4 éves? Azért nincsenek emlékei a korábbi éveiről, ugyanis nem voltak? És az elmúlt 2 évet, meg valami oknál fogva Evangeline kitörölte? Megtudunk végre pár dolgot, amitől csak még több kérdés vetődik fel az emberben...
Naplózva

"So, you want a piece of me, literally. Okay bro. Come and get it, if you can!" - Dante

"You will not forget this devil's power...! You're not worthy as my opponent!" - Vergil

"I once killed a hundred knights single-handedly... To me, you two are nothing more than insects." - Beatrix

"The Force is pain. The Force is focus. The Force is that which drives the strong, and kills the weak." - Sion
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #185 Dátum: 15 márc 01, 14:39:29 »

Vagy akár a Life-Maker klónja is lehet. Az lenne a nagy durranás. Nevet

Bár ez a másolat dolog elég furcsa, lévén, hogy Touta egyáltalán nem hasonlít Negire. Talán Konokát használták "alapnak"? Hiszen őróla tudjuk, hogy mágikus erő mennyiségében Negi felett állt. És ezért "Konoe" Touta vezetékneve?

Ja, még valami. Chao Linsen ebben a realitásban nem is fog megszületni, mivel a MSN-ban történtek az ő idővonalát egy párhuzamos idővonalra helyezték. Vagyis Negiék idővonala egy teljesen ismeretlen jövőt hozott létre (MSN 349/16 és 355/16.).

De ha már Chao Linseünk nincs is, van helyette egy Chao Xingzaink: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/017/17 ^^

És még valami a 70. fejezethez:

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/001/73
Itt ugye Evangeline azt mondja, hogy Touta szüleinek kérésére változtatta démonná (halhatatlanná?).
Amit ez alá is támaszt: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/001/31
És itt van Kitty visszaemlékezésének folytatása (Touta álmaként): http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/012/2 (és a következő oldal)
Vagyis nincs kizárva, hogy csak Eva-chan csinált vele valamit 2 éve. Mert azért egy leszakadt láb és kar csak úgy nem nő vissza. (Max. vissza lehet műteni mágiával, ahol azt Mondus Magikusban is láttuk, miután Negi harcolt Kagetarouval.)

És még egy pici apróság:
A MSN mangában ugye volt egy Kasuga Misora nevű szereplő is. Nos, ő sem tűnt el nyom nélkül: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/013/4 kacsint
Sőt, itt Karin is utal Misorára: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/017/8
« Utoljára szerkesztve: 15 márc 01, 22:20:40 írta Chakra » Naplózva

Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #186 Dátum: 15 márc 05, 19:07:03 »

71. fejezet:

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/3
Úgy tűnik, ahhoz képest, ahogy Kaito ellen előjött a Magia Erebea, most sokkal szörnyesebb. Hiszen a karján és szépen szétágazott és a hátán is végignőtt. Itt viszont a lába nem változott át.

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/7
Az ott tényleg egy Pactio kártya lenne? Mintha nem látnák "Adead"-ot. ^^"
Viszont az oldal utolsó mondata alapján ők már harcoltak egymással korábban. Talán a csuklyásnak is köze lehet a két évvel korábbi esethez, ahol Touta "elárvult"? Vagy még az előtt harcoltak egymással, talán mint edzőpartnerek?

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/9
Asuna kardja (vagy legyezője, mikor melyik) egy elég érdekes dolog volt az MSN mangában is, mivel ugye később megtudtuk, hogy neki az ereklyéje nélkül is megvan a mágiasemlegesítő képessége, és pont azért... de inkább nem spoilerezek. ^^

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/11
Az utolsó kockán az az őrült fej Santa befordult fejére emlékeztet. Nevet

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/13 (jó lenne egy színes kép róla)
Első ránézésre nagyon ismerős volt. És egy pici gondolkodás után Evangeline "felnőtt" alakjának arca ugrott be, valszeg a szemek miatt. Van ezen a képen: http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/001/6 Karintől jobbra egy szőke homo sapiens (nem merném lefogadni, hogy nő ikszdé). Korábban Azazel fel is hívta rá a figyelmemet, hogy eléggé hasonlít Evangeline-re. Talán ő lesz a csuklyás, csak szintén felnőtt alakban? Hiszen ezen a korai képen az Evangeline-től balra álló kabátos emberke Santa (akar lenni ikszdé).

http://naruto-kun.hu/manga/UQ_Holder/071/17
Oké, Santa sem felejtette még el, hogy kell "elgurult a gyógyszer" fejet vágni (utolsó kép). Nevet Szerintem ők jól meg fogják érteni egymást a csuklyással, főleg, ha őrült fejeket kell vágni. ikszdé
Kuroumaru meglepően higgadt. Bár arra kíváncsi leszek, hogy Kirie-nek milyen haszna lesz, mert harc terén eddig nem láttunk tőle sokat. A seprű alapján valszeg mágus, de ha nincs legalább az MSN-beli Yue szintjén, akkor csak golyófognak lesz jó.

És egy apróság a Mahou Sensei Negima mangából:
Csak én vagyok az, akinek csak a végén esett le, hogy Cocone nem lány, hanem fiú...?  Wátdöfákk
Naplózva

Azazel
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #187 Dátum: 15 márc 05, 21:51:29 »

A 71. fejezetről:

A 6. oldalon az szerintem is egy Pactio kártya. Úgy tűnik, hogy akkor még akadnak artifactok a világban. Talán a tornán is találkozunk majd néhánnyal. Igaz, hogy nem használt "Adeat"-ot, viszont lehet, hogy ez a replika miatt lehetséges. A másik, hogy Negi is képes volt használni Asuna mágiasemlegesítő képességét, pedig ő alapjáraton nem rendelkezett ezzel a képességgel.

Nem tudtam eldönteni, hogy ez a kardforgató most arra gondol, hogy az előbbi harc alatt, - mikor Touta még ésszel küzdött ellene -  keményebb falat volt, vagy arra, hogy a múltban már megküzdöttek egymással.

Most akkor Touta egy másolat? Ha nem lehettek Neginek gyerekei, akkor annak kell lennie. (Képzelem, ahogy szerencsétlen Negima fanok épp eret vágnak, amiért évekig várták a nagy választ, hogy vajon kivel jön össze Negi, erre ezt kapják, hogy valószínűleg senkivel. ikszdé) Viszont, ha ő a "bátyus", akkor elvileg a kapucnis fazon IS egy másolat. Ez alapján akkor lehet, hogy Touta egy "régebbi verzió"? És erre utal azzal, hogy silány másolat? Viszont ez az egész másolat dolog felvet olyan kérdéseket, hogy akkor kik lehetettek Touta állítólagos szülei, és miért van szüksége Fate-nek egy ilyen "selejtre", ha vannak ott minőségibb darabok is.

Az utolsó oldalon Kuroumaru tekintete... Nevet Csak egy kicsit mérges amiatt, hogy majdnem megölték a "barátját". ikszdé Bár, Santára se lehet panasz. Nevet Kíváncsi vagyok, hogy ők ketten hogyan teljesítenek majd a kapucnis nő(?) ellen. Elvégre mindketten erősebbek Toutánál. Hogy Kirie milyen szerepet kap? Lehet, hogy Touta rettentően megsérül, és vissza kell hogy menjenek. Igazából mivel harcolni még nem láttuk, így nem mondhatunk biztosra semmit sem, de ő nem tűnik egy kifejezetten harcra szakosodott embernek.

Éééés, Toutát megint leverték. Igazából, 71 fejezet alatt mindössze Kuroumarut tudta legyőzni még a 4. fejezetben. Kaitot nem számolom, mivel őt is csak a Magia Erebea miatt... És az egészben az a meglepő, hogy sokan azt írják, hogy túl van erősítve Touta. Nos, úgy néz ki, hogy az ellenfelek még jobban.

Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy kire emlékeztet ez a nő(?)... Talán Evangeline-re egy kicsit? Bár rá se nagyon...

Mahou Sensei Negima:
Cocone egy nő? Tényleg ideje újraolvasni az egészet, mert néhány dologra nagyon nem emlékszem, vagy rosszul.

Igen, azt még a 13 fejezet megjelenésekor észrevettem, hogy Mikan valószínűleg Misora unokája, és hogy rá utal zuhany közben. ^^
Naplózva

Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #188 Dátum: 15 márc 06, 00:14:02 »

...
Mahou Sensei Negima:
Cocone egy nő? Tényleg ideje újraolvasni az egészet, mert néhány dologra nagyon nem emlékszem, vagy rosszul.
...

Nem, épp hogy elvileg fiú. o.O Ja, nem várj... félreolvastam. ikszdé A 355. fejezetben (Mirosa és Cocone bemutatásánál) volt egy mondat és a "boy" megzavart. De az a "boy" Negire vonatkozik, nem Cocone-ra.

... A másik, hogy Negi is képes volt használni Asuna mágiasemlegesítő képességét, pedig ő alapjáraton nem rendelkezett ezzel a képességgel.
...

De azt a saját ereklyéjével használta, aminek ugye tudjuk, hogy mi volt a képessége. ^^
Naplózva

Azazel
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #189 Dátum: 15 márc 06, 07:30:07 »

Jaj, elírtam, fiút akartam írni! ikszdé

Igen, ez igaz. Arra kíváncsi leszek, hogy ennek a replikának lesznek-e valamilyen korlátai, vagy ez egy 100%-os másolat.
Amúgy, ez az egész Pactio rendszer olyan egyedi volt, erre mégis annyi hasznavehetetlen ereklye volt, hogy az hihetetlen. Asuna, Yue, Natsumi, és talán még Kaede ereklyéi jónak mondhatóak, de néhány tényleg teljesen fölösleges volt. Mondjuk Setsunáé, a Sica Shishikushiro... Talán ez az az ereklye, aminek tényleg semmi haszna sem volt.

Bár az én örök kedvencem Yue ereklyéje marad, ugyanis nagyon emlékeztet a Black Mage-ekre a Final Fantasy IX-ből. ^^
Naplózva

EnxTheOne
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #190 Dátum: 15 márc 11, 23:35:20 »

Na kb egy hete elkezdtem olvasni a negimát.
Most tartok az 53. fejezetnél.
Ez is meg az előző is nagyon rossz minőségű volt. (több mangaolvasót is megnéztem de mindenhol ez a sz*r http://mangafox.me/manga/mahou_sensei_negima/v06/c053/1.html meow fordítás van fent Szomorú

Nagyon tetszik, mondjuk meglepett hogy sokkalta több fanservice van benne mint a uq holderben Nevet
Naplózva
Death Force
Akadémiai tanár
*

"Don't look back. Keep on moving forward."

« Válasz #191 Dátum: 15 márc 12, 16:22:02 »

Na kb egy hete elkezdtem olvasni a negimát.
Most tartok az 53. fejezetnél.
Ez is meg az előző is nagyon rossz minőségű volt. (több mangaolvasót is megnéztem de mindenhol ez a sz*r http://mangafox.me/manga/mahou_sensei_negima/v06/c053/1.html meow fordítás van fent Szomorú

Nagyon tetszik, mondjuk meglepett hogy sokkalta több fanservice van benne mint a uq holderben Nevet

Azért mindenhol nem "sz*r". Általában csak az első 60 fejezet ami elég rossz és utána csak 1-1. Én Mangafox-on olvastam végig 175%-os nagyításban és elég jó volt. Néhány szöveget elég nehéz kivenni, de ez van.

A fejezet jó volt. Egy klón? Nem tudom mi lesz ebből, hogyan fogják ezt rendesen megmagyarázni. Az Averruncus széria ötletére csinálták volna? Nem rossz ötlet de hogyan? Fate-n kívül a többi Averruncus és az azelőtti szériák elég vérszegények voltak mondjuk Nagi, Eva, Negi, Rakan szintjéhez képest.
Naplózva

→ † Haters Gonna Hate † 

"True magic results from the courage of the Heart. Boys and girls be ambitious." - Kitty

TOP5 favorit Manga:
1. Mahou Sensei Negima!
2. UQ Holder!
3. Rave Master
4. Fairy Tail & Zero
5. Naruto
EnxTheOne
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #192 Dátum: 15 márc 15, 00:47:00 »

Kíváncsiságból megnéztem a magyar fordítást is, ott jó minőségben vannak fent. Azt terveztem hogy akkor amíg van magyarul addig olvasom azt, majd folytatom angolul.
Még van vagy 30 fejezet magyarul de szerintem folytatom inkább az angol verzióval, néha elég értelmetlen a fordítás Szomorú
Naplózva
EnxTheOne
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #193 Dátum: 15 márc 17, 15:59:49 »

"Azért mindenhol nem "sz*r". Általában csak az első 60 fejezet ami elég rossz és utána csak 1-1. Én Mangafox-on olvastam végig 175%-os nagyításban és elég jó volt. Néhány szöveget elég nehéz kivenni, de ez van."

Az első pár tucat fejezet nagyon szép volt (ha jól emlékszem újra lefordították)
~30-40. fejezettől meg a a régi rossz minőségű volt fent, ekkor elkezdtem olvasni a magyart (sajnos csak a 114. fejezetig van lefordítva) ami tökéletes minőségű. Most újra elkezdtem az angolt olvasni (talán a 122. fejezetnél tartok)
Eddig mindegyik rossz volt, kíváncsiságból előre lapoztam a 140. fejezetbe (reménykedtem hogy nem valami spoileres oldal lesz)
De ez is nagyon rossz minőségű:
http://mangafox.me/manga/mahou_sensei_negima/v16/c140/9.html

Akkor gondolom végig ilyen lesz Szomorú
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #194 Dátum: 15 márc 17, 19:02:51 »

Nem, később lesznek jó minőségű fejezetek. Viszonylag sok csapat vitte angolul, és változó volt a minősegg.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 52
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins