Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #12420 Dátum: 14 jún 15, 16:42:25 » |
|
Úgy Saphira, ahogy a Let it go-ból lett, legyen hó! Let it go, let it go! Can't hold it back any more. Let it go, let it go! Turn away and slam the door. I don't care what they're going to say. Let the storm rage on. The cold never bothered me anyway. Legyen hó, legyen hó még sose volt hasonló. Legyen hó, legyen hó, olyan lelket mozdító. Bár tudnám azt, hogy mi lesz itt még! Jöjjön száz orkán! és közben a szívemen ül a jég.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #12421 Dátum: 14 jún 15, 16:43:42 » |
|
Én Frozenben direkt nem is néztem a feliratot a daloknál, mert annyira idegesített, hogy teljesen más van ott, mint ami a szövegben. xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #12422 Dátum: 14 jún 15, 16:45:37 » |
|
Nekem a Mulan, meg a Lilo és Stitch a kedvenceim.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
|
|
« Válasz #12423 Dátum: 14 jún 15, 16:47:21 » |
|
Amit én néztem hű volt a szöveghez, mármint aki a feliratot csinálta, de nem is bonyolult azért a szövege. Nem értem miért írták át amúgy, meg hogy minek kellet? Nem volt érthető?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #12424 Dátum: 14 jún 15, 16:51:12 » |
|
Mert a gyerekeket akinek szánják annyira nem érdekli a szöveg, jobban hangzik énekelve, ha illik a dallamra és esetleg rímel. Szerintem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 15, 16:52:03 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
|
|
« Válasz #12426 Dátum: 14 jún 15, 17:12:38 » |
|
Lehet Noémi, bár szerintem a Disney hamar rájött, hogy a meséit nem csak a gyerekek nézi. Viszont itt ez a szöveg, elég fontos volt és úgy, hogy rímeljen írhattak volna egy olyat ami hű a szöveghez valamennyire, mert azért ez egy elég ... fontos momentum volt a mesében, hogy végre felszabadult Elsa, nem pedig, csak havat akar.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #12427 Dátum: 14 jún 15, 17:14:51 » |
|
Nekem pont ez volt a bajom a szövegek átírásával: hogy a dalok gyakran részei voltak a párbeszédeknek is, a cselekménynek is. És emiatt a rossz fordítás értelmetlenné tette (volna) az egészet helyenként.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #12428 Dátum: 14 jún 15, 18:04:10 » |
|
Nagyon édes ez a kutya! Ridgebackkal még nem is találkoztam, csak távolról láttam őket kiállításokon, de tuti áttanulmányoznám a hátán a szőrt. Van ez a szellemkastély, ahol egy csomó ember meghalt: És naná, hogy itt is ilyen hozzászólások vannak: Nagyon sajnálom, hogy ezt a valamikori szép kastélyt ilyen állapotban látom viszont. Én még az ötvenes években, gyerekként nyaraltam itt. Emlékszem a földszinti szép, hatalmas ebédlőre és a gyönyörű nagy parkra. Gyalog jártunk a községen keresztül fürödni a strandra. Elég hosszú út volt az országút mellett. Romantikus szerelmi történetet meséltek nekünk arról, hogy miért volt fekete a kastély.Annyira utálom az ilyen kommenteket. "Én itt nyaraltam" blablabla, kit érdekel, semmi keresnivalód sem volt ott. Amúgy a Mackótestvérben is pont az a rossz, hogy átírták a szöveget, hogy egyáltalán nem illik a történethez. Mert ott a Nagy Szellemről énekelnek, aki az egész mesét mozgatja, a magyarban meg arról, hogy "minden ember testvér", ami elég hippi szöveg, és pont nem erről szól a mese, hanem arról, hogy minden élőlény az.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #12430 Dátum: 14 jún 15, 18:14:39 » |
|
Annyira utálom az ilyen kommenteket. "Én itt nyaraltam" blablabla, kit érdekel, semmi keresnivalód sem volt ott.
Ennél már csak az "Itt voltunk KISZ táborban", meg SZOT üdülésen, stb. idegesítőbb. Bár ez pont nem olyan hely, de más esetekben jellemző ez a magatartás. Ha már apák napja:
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 15, 18:17:16 írta Aes Sedai »
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #12431 Dátum: 14 jún 15, 18:45:47 » |
|
"Romantikus szerelmi történetet meséltek nekünk arról, hogy miért volt fekete a kastély."Azok a történetek amiket én olvastam, nem túl romantikusak. Az első gyilkosság 1912 nyarán történt, amikor is egy edericsi gulyás féltékenységből megölte kedvesét, a kastély szakácsnőjét. A második haláleset öngyilkosság volt: Nedeczky Jenő 1914 tavaszán 74. születésnapján önkezével vetett véget az életének. A kastély ezt követően többször gazdát cserélt. 1928-ban Vág Jenő pesti ügyvéd és felesége költözött ide. Amikor az ügyvéd rajtakapta nejét egy másik férfival, öngyilkos lett. Az özvegy új vőlegénye egy kútfúró, szintén öngyilkos lett, amikor megtudta, hogy a nő szíve már másé. A fekete özvegy következő kalandja Kaály Nagy Adorján, aki alföldi földbirtokosnak és tengerésztisztnek adta ki magát, már ismert volt a rendőrség előtt. Tizenháromszoros bigámia vádjával körözték. Miután az özvegy vagyonának nagy részét elköltötte, kereket oldott. Az özvegy a kastélyt egy nyugalmazott miniszteri főtanácsosnak adta el, aki a II. világháborúban román feleségével élt itt. Kettős hírszerző volt, látszólag a németeknek dolgozott, de valójában a szovjetek és angolok hírszerzője volt. Erről valószínűleg tudomást szereztek a németek, mivel a front átvonulása előtti napokban, 1945 februárjában öngyilkos lett.Amúgy imádom a kutyus hátán simizni a csíkját, meg a fején is van egy folt. Most, hogy otthon voltam agyon ölelgettem, vissza akarok menni. T_T Tanulni kéne. -.-" https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10481387_665608013493501_3957803764054826628_n.jpgNem egy nappal vizsga előtt van így hanem egész vizsgaidőszakban. "Aztán a vizsga előtti pár napban az elkeseredett egyetemista turbó sebességgel, hajnalig tartó jegyzet-és könyvátnyálazással, valamint azzal a koffeinmennyiséggel a szervezetében, ami még nem halálos, jut el a vizsgáztató elé. Ott pedig Fortuna kezeibe adja magát..."
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 15, 18:49:04 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #12432 Dátum: 14 jún 15, 19:21:32 » |
|
Ha az emberek elsajátítanák a helyes időbeosztást (neadjisten még a hatékony tanulás fogásait is), akkor nem lenne vizsgadrukk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #12433 Dátum: 14 jún 15, 19:31:43 » |
|
Egyszerűen csak tehetségesnek kell lenni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #12434 Dátum: 14 jún 15, 19:44:54 » |
|
Ha az emberek elsajátítanák a helyes időbeosztást...
Na ez az ami még vizsgaidőszak meg suli nélkül is nehezen megy.
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
|