Syzygy
|
|
« Válasz #10815 Dátum: 14 jún 01, 15:06:47 » |
|
Amúgy Gdat, ez hogy jött?
Nem látod, hogy mennyire vágyik arra hogy végre rangot váltson?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #10816 Dátum: 14 jún 01, 15:14:01 » |
|
Ja, am éjjel unatkoztam és megalkottam azt a bizonyos "trió" képet, beraktam a grafikai topikba. Jó lett, Ayumi. Majd írok K ichigónak, hogy ő is megnézhesse.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #10817 Dátum: 14 jún 01, 15:17:28 » |
|
Nem látod, hogy mennyire vágyik arra hogy végre rangot váltson?
De miért, legalább felvállalja a másságát. STM-met követve. Ő volt az első.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #10818 Dátum: 14 jún 01, 15:20:20 » |
|
A filmek topicban kezdődött ez a beszélgetés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #10819 Dátum: 14 jún 01, 17:02:31 » |
|
Már nem rosszból, de WTF? Nem gondolhatják komolyan... http://www.hir24.hu/belfold/2014/06/01/durvan-szigoritjak-a-diplomaszerzest/(Mármint nekem nincs gondom a felsőfokú nyelvvizsga megszerzésével, mert már gondolkozom egyen angolból is, de azért na, ha nem beszélnék alapból 2 nyelvet anyanyelvi szinten - még ha egyik sem világnyelv - azért nem kicsit lennék kiakadva, vagyis már így is kivagyok, mert na...). Jó megnyugodtam, jobban megnézve látom, hogy nem minden képzésre vonatkozik.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 01, 17:04:11 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #10820 Dátum: 14 jún 01, 17:14:40 » |
|
Szerintem az alapképzésnél nem olyan durva, a mesternél már húzósabb. De be kell végre látni, hogy az elérhető és naprakész szakirodalom nagy része nem magyarul van és nem is fogják ezeket mind magyarra lefordítani, csak mert valaki nem szeret nyelveket tanulni. Egy középfokút lazán meg lehet csinálni érettségiig, utána pedig van rá +3 év, hogy a másikra felkészüljön az ember (de sokan - vagy a legtöbben, nem tudom, most hogy megy - két idegen nyelvet tanulnak középsuliban, ezért több mint három év van rá összesen). Ha nem lógtam volna el a nyelvtanulást egyetem alatt, már meglenne a két középfokúm (ami nekem az MA diplomám átvételéhez szükséges - azt a bölcsészkaron sem adják oda a két szép szememért ).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10821 Dátum: 14 jún 01, 17:16:48 » |
|
Miért, bölcsészkaron mit kell még csinálni érte?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #10822 Dátum: 14 jún 01, 17:17:28 » |
|
Munkában a nyelvvizsga és nyelviskola lobbi. Ez lesz ám nekik a nagy biznisz. Tök fasza hogy rákényszerítik az embert, hogy az üzletfele legyen ezeknek. Semmi másról nem szól ez, csak erről. Kíváncsi lennék, aki ezt kitalálta, mit kapott cserébe a nagyobb nyelvvizsgaközpontoktól.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #10823 Dátum: 14 jún 01, 17:19:41 » |
|
Miért, bölcsészkaron mit kell még csinálni érte?
Mondom, két középfokú nyelvvizsga + egy 40-50 oldalas szakdoga + államvizsga
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10824 Dátum: 14 jún 01, 17:22:34 » |
|
Jó, most pakold szépen át a hsz-d a viccekhez és a best of-ba! Addig is farmolsz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #10825 Dátum: 14 jún 01, 17:28:04 » |
|
Biztos igazad van, gman. Munkában a nyelvvizsga és nyelviskola lobbi. Ez lesz ám nekik a nagy biznisz. Tök fasza hogy rákényszerítik az embert, hogy az üzletfele legyen ezeknek. Semmi másról nem szól ez, csak erről. Kíváncsi lennék, aki ezt kitalálta, mit kapott cserébe a nagyobb nyelvvizsgaközpontoktól.
Jobb megoldás nincs, valahogy fel kell mérni a tényleges nyelvtudást. Ettől függetlenül egy papír kb. semmit nem jelent.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #10826 Dátum: 14 jún 01, 17:28:53 » |
|
Ezzel jobban megnevettetett MrSaiyan, mint a family guyos/c&h-s posztjaival.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #10827 Dátum: 14 jún 01, 17:30:24 » |
|
Joan Cornellát még mindig kifelejtetted a felsorolásból.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #10828 Dátum: 14 jún 01, 17:47:07 » |
|
Jobb megoldás nincs, valahogy fel kell mérni a tényleges nyelvtudást. Ettől függetlenül egy papír kb. semmit nem jelent.
Az a baj, hogy a nyelvvizsgaközpontok nem a tényleges nyelvtudást mérik fel. Bevallom, mert nem szégyellem, megbuktam elsőre szlovák felsőfokú origó írásbeli nyelvvizsgán, pedig a szlovák érettségim írásbeli az ország legjobbjai közt volt, ill. kiskorom óta jártam szlovák nyelvtani versenyekre (olyasmi mint a szép magyar beszéd, és a szóbelim 99% is lett). Illetve még, ha mondjuk angolból egy Cambridge FCE nyelvvizsga lenne elvárás felsőfokú angol helyett az talán többet is érne.
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
|
|