24 nov 16, 13:34:11 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 689 690 [691] 692 693 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 11  (Megtekintve 1209161 alkalommal)
0 Felhasználó és 16 vendég van a témában
Morita
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #10350 Dátum: 14 máj 27, 09:23:05 »

Tényleg nem feltétlen azon múlik. Úgymond szerencsés vagyok, mert egy olyan dolog érdekel, amihez ha szerzek egy diplomát még akár egész könnyen állásom is lehet és foglalkozhatok ezzel. De ez korán sem biztos. Azért nálunk se a 100% talál melót, de jó 90% szakmán belül el tud helyezkedni.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #10351 Dátum: 14 máj 27, 09:30:49 »

Egyébként azért izgulok, hogy kevesen leszünk, mert ilyenkor mindig elfog a remény, hogy majd értékelik a bátorságunkat. Egyébként igaz, tanulhatnék ezerrel, de ha fel se néznék a füzetből már rég megkattantam volna.
Ami pedig egy vizsgaidőszakban igazán nehéz az az időbeosztás, mert nálunk pl. szeretnék nagyon kevés vizsgahelyet kiírni és úgy, hogy mindenképp ütközzön valami mással is.
Ha valaki nem megy egyetemre sok stresszt megspórol magának, vannak volt osztálytársaim akik már 2 éve hazavisznek 350-400 eurót havonta, de van aki 600-at. Azért sokszor irigylem őket, mikor vesznek maguknak kocsit, még otthon élnek a szüleikkel, szóval a rezsi alacsony, így hétvégente össze-vissza flangálhatnak a nagyvilágban.

Én már sajnos a másod diplomán gondolkozom, ami lehet olyan lenne ami annyira nagyon nem érdekel (közgazdász), de ez már egy nagyon kétségbeesett választás lenne (de azt legalább megtudnám csinálni levelezőn gyerek mellett - persze nem hiszem, hogy Magyarországon), vagy még egy sima TTK-s vegyész képzés sem lenne haszontalan.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Morause
Vendég
« Válasz #10352 Dátum: 14 máj 27, 09:30:55 »

Félre értetek, nem arra mondtam hogy most egy friss diplomás akár idehaza csókra puszira egyből felvesznek vhova és te vagy a király. A diploma az kifizetődő dolog, megcsinálod és van egy nehezen elsajátítható dolog amit te tudsz és ennek a tanulásnak a gyümölcsét majd kamatoztatni fogja az idő.
Remek példa erre a szomszédom fia, komoly weblap-designer a végzettsége, sehol nem alkalmazták de saját magát "futatta" úgymond és maszekba csinált embereknek reklámokat honlapokat stb. most meg úgytudom az anyjától hogy vmi komoly külföldi cégnek dolgozik vezető informatikus pozícióba, sőt lehet hogy kimegy az újonnan megalakult helyükre Svájcba, és ez szerintem nagy dolog.
Én ha valaha ilyen helyzetbe kerülök a sima semmit mondó szakmámmal meg magyar érettségimmel, az maga a csoda. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 27, 09:32:39 írta Morause » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10353 Dátum: 14 máj 27, 09:34:15 »

Egyébként is, a legtöbb milliárdos nem végzett iskolát. Közhely Kapitány flies away.

bazdki már megint szélsőségekben gondolkodol, direkt hitelteleníted el a beszélgetést?

Rita legalább helyesen látja, hova akarok kilyukadni.

Ha szélsőségekben gondolkodsz és írsz, arra sokan válaszolnak és felpörög a Duma-topic. Látod, még a bölcsészek is rendelkezhetnek némi stratégiai gondolkodásmóddal.  Nevet
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10354 Dátum: 14 máj 27, 09:35:53 »

DE akkor pl miért itt b*aszod el az időd fórumon, ahelyett, hogy mondjuk nekiállnál megtanulni mondjuk programozni. Nem egy ismrőse van szerintem mindannyiunknak, aki önszorgalomból állt neki nem pedig iskola hatására. Ez pl, egy olyan szakma, ahol ha jó vagy nem feltétlen kell papír. Csak legyél jó.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10355 Dátum: 14 máj 27, 09:38:30 »

szívesebben lennék egy jól fizetett játék tesztelő egésznap a gép előtt játszanék egy atom zsilett gépen. Vagy nem csinálnék semmit mint az országot irányító emberek és azért kapnám a pénzt, de azért lássuk ott se olyan emberek ülnek akik 8 általánost elvégezték oszt csókolom.

De látod ez sem jó hozzáállás hogy úgy gondolod megvan a diploma és akkor már kánaán lesz Sanya meg diamante szintetizátor, arcplasztika, zsírleszívás. Azért a felsőoktatás kurvára nem az az álomvilág amit köztük én is naivan hittem még 5 évvel ezelőtt, persze fontos nagyon is, hogy meglegyen a  papírod róla, de ez még semmi, ahogy írták akaraterő, önlobbizás, protekció nélkül ugyanolyan nehéz jó munkát szerezni.

« Utoljára szerkesztve: 14 máj 27, 09:39:21 írta Syzygy » Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10356 Dátum: 14 máj 27, 09:38:51 »

Pécsen volt egy mongol emberke, akinek az ottani nagy földosztásokkor kapott birtokán három aranylelőhelyet is találtak. Rohadt gazdag lett, ezért unalmában ide jött diplomát szerezni. Én is hasonló módon tervezek meggazdagodni.
Naplózva
Morause
Vendég
« Válasz #10357 Dátum: 14 máj 27, 09:40:25 »

Morita, itt nem elég csak alapokat megtanulni netről, ez nem OKJ képzés. Ez komoly szakma, miért nem kezdem el tanulni? MERT PÉNZ, 100 ropi egy ilyen és még van egy csomó tartozásom, már ne haragudj meg de olyan dologhoz amiről szart nem tudok abba szólok bele, van egy bizonyos sorrend amit meg kell tartani ez a fontossági sorrend.

ui.: Syzygy pont előtted írtam 3 hsz-el az enyémet amiért FÉLREÉRTETEK engem! Sly
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 27, 09:42:47 írta Morause » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10358 Dátum: 14 máj 27, 09:43:34 »

Nekem dolgozik programozó ismerősöm Angliában, azt mondta, nem kértek tőle papírt és a suliban tanultaknak talán 4-5%-át használja a munkájában. A többit önszorgalomból tanulta meg.

Ha nem is mész egy hivatalos oktatásra, képezheted magad, csinálhatsz pár referenciamunkát, építhetsz kapcsolatokat a szakmában és már hatalmas előnnyel indulsz a későbbiekben. Kár, hogy nem vagyok kocka beállítottságú, tuti ezt csinálnám. Nevet
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10359 Dátum: 14 máj 27, 09:45:42 »

Szerinted, mi a baromi komoly szakmánkat javarészt honnan tanuljuk meg?
Naplózva
Sevanna
VIP

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Goddess Skuld- the mischievous

« Válasz #10360 Dátum: 14 máj 27, 09:46:10 »

A pénz nem akadálya annak, hogy tanulj. Pl informatikából, ha már az volt a példa rengeteg könyv van, ami az alapoktól kezd és neten fent van. Barátom is magát fejleszti javaból otthon. Oké, neki van sulis alapja, ami nagy különbség, de azt az alapot is el lehet sajátítani egyedül szerintem. Vagy kérhetsz segítséget neten, az se kerül pénzbe.
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10361 Dátum: 14 máj 27, 09:48:37 »

Nem vagyunk Morause se hülyék se vakok és még rosszindulatúak se akarunk lenni. Inkább te vagy az aki homokba dugja a fejét ezen a téren.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10362 Dátum: 14 máj 27, 09:51:51 »

Látom Morause visszatérése után se változott meg, továbbra is ezt az agresszív stílust képviseli.

Tényleg nem értem, hogy egy ilyen témában, ami kb 2-3 havonta mindig előjön egyébként is, és mindig mindenki ugyanazokat mondja el, hogyan lehet még most is ilyen erőszakosan viselkedni.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10363 Dátum: 14 máj 27, 09:57:35 »

Én nekiállok tésztát főzni, mert túrós tészta lesz az ebéd, házi túróval.
Naplózva
Morause
Vendég
« Válasz #10364 Dátum: 14 máj 27, 09:58:23 »

Csináltam régebben hasonlót a php kódolású weblapokról pont mint a Naruto-kun, de tudtommal Chakráéknak sincs ebből bevételük, amit szereznek az mind támogatás, nem vmi komoly cég fizet nekik hogy ezt a honlapot üzemeltessék mert azért tegyük hozzá komoly eredményeket tüntetnek fel itt is.
Ezek az alapok megvannak, de kis olvasással még a hozzá nem értők is képesek egy előre megtervezett weblap rendszert fejleszteni, e106 ugyanilyen csak könnyebb a kezelhetősége.
Coelho részben egyetértek veled, de Angliába kijutni az is pénz, ha csak nem itthon lett ilyen fasza szakma nélküli pc guru és felfedezték külföldről és úgy ajánlottak neki munkát amihez megígérték hogy térítik az útiköltséget meg szállást is biztosítanak neki.

Mostantól két szabály lép érvénybe: 1. mindig nekem igazam. 2. abban az esetben ha nem akkor az első szabály lép érvénybe. ikszdé

ui.: Aes ne csináld már ezt velem, igazából sokat változtam csak te érzed agresszívnak mert makacsul védem a saját igazam, és ezt szoktad meg tőlem, agresszív akkor leszek ha kegyetlenül káromkodok, de ezt neked tudnod kéne. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 27, 10:06:46 írta Morause » Naplózva
Oldalak: 1 ... 689 690 [691] 692 693 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins