24 nov 22, 20:39:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 588 589 [590] 591 592 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 11  (Megtekintve 1216463 alkalommal)
0 Felhasználó és 42 vendég van a témában
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #8835 Dátum: 14 máj 11, 12:44:10 »

Aes, tudod mi a "rosszabb", hogy elolvasták a Bibliát és nem értik mi van benne vagy félre értelmezik. Sok-sok "hívőre" jellemző ez, tapasztaltam jó pár embernél. Szomorú
Naplózva

kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #8836 Dátum: 14 máj 11, 12:45:51 »

Nem arra utaltam, hogy nem lehet, hanem arra, hogy ő nem hisz az ilyenekben, inkább realista.
Nyugodtság nincs bajom a hívőkkel, ha nem erőszakolják rám a hitüket. Ateista sem vagyok, mert kizárni sem tudom a "nagyobb hatalom" létezését.
 A tudós féle hívőket is valahol én félúton tudom elképzelni, nem tudom őket teljes hithű embereknek látni.

Syzy húzzál tanulni, mert vizsgáid után akarok veled majd megint ősszefutni, hosszabb időre kacsint
Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
K ichigo
Uchiha Madara
*

Akatsuki Akatsuki

Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia

« Válasz #8837 Dátum: 14 máj 11, 12:48:50 »

Közérdekű közlemény!

A BL döntő előestéje! Még a csillagok is leugranak egy kis madrid derbire. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 11, 12:49:35 írta K ichigo » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #8838 Dátum: 14 máj 11, 12:50:31 »

Igen, az egészet, bár nem egyszerre, mert hiába vetekszik vele oldalszámban az ASoIaF, a Bibliában minden mondatot meg kell "rágni", hogy megértsd.

Idézet
Nem, ez tényleg meglepett. Nevet Amúgy, hogyhogy elolvastad, kíváncsiság? Ha jól emlékszem ateista vagy.

Nem vagyok ateista, sosem mondtam ezt, sőt többször ki is fejtettem, hogy mindig hittem Istenben. Nem vagyok ugyan semmi (keresztény vagy zsidó), ami a Bibliához kötne, de ez legalább segített abban, hogy tényleg elfogulatlanul szemléljem. Utálom azokat az embereket, a mostanában divatozó anti-keresztény mozgalom tagjait, akik folyton a Bibliát szidják, hogy csak egy "szar könyv", és milyen hülyék, akik hisznek benne. Mindezt úgy, hogy egész életükben egy lapot nem olvastak el belőle.

Megjegyzem, én sem az olyan történetekben hiszek, hogy a zsidók Istene szórt békeesőt az Egyiptomiakra, vagy Mózes kettéválasztotta a tengert. Sosem erőltettem, hogy higgyek ezekben, csupán a Biblia tanításait és tanácsait akartam megérteni, mert nagyon sok jó van benne, amit tényleg meg kéne hallgatni a mai embernek. Az egész Biblia egy hatalmas Coelho, csak ebben mélység is van. Nevet

Nincs olyan filozófiai témájú könyv, amit ne olvasnék el (kivéve, ha elvetemülten politikajellegű) mert mindegyik csak a világnézetemet tágítja. Sosem tekintettem egy ilyen könyvre sem úgy, mintha az meg akarná mondani, hogy hogyan éljek, hanem mindegyikre csak tanácsként néztem, ami segít megtalálni a saját utamat. Egyébként az Avesztából és a Védákból is több könyvet elolvastam, bár azokat még most sem sikerült befejezni.

Idézet
Azta. El is hiszed amiket olvastál? Csak azért kérdezem mert te inkább tudomány párti vagy, legalább is anbak gondollak, mint hívőnek.

Erre akartam egy hatalmas facepalmot írni, de nem találtam olyan nagyot, amekkorát kerestem.

Idézet
Ateista sem vagyok, mert kizárni sem tudom a "nagyobb hatalom" létezését.

Én minél többet tanulok, és minél inkább megismerem a természetet, annál erősebben hiszem, hogy valami felsőbb erő létezik. Ha realistaként csak azt látnánk, amit a szemünk érzékelni képes, akkor sosem lenne olyan gazdag a valóság, mint mikor láthatjuk a sejtek és a csillagok világát.  Nyelvesít
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 11, 12:52:01 írta Saphira » Naplózva

dehunter
ANBU Kapitány
*

« Válasz #8839 Dátum: 14 máj 11, 12:50:55 »

Akkor sokat kell majd kívánni.
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #8840 Dátum: 14 máj 11, 12:58:50 »

szerintem is van intelligencia a világ mögött valami tervezettség, de mivel a közelébe se tudunk kerülni hogy megértsük a természetét ezért felesleges rajta sokat filózni. A dogmatikus vallásokkal nem vagyok jóban. A Hit előre visz a vallás elvakít. Ez a véleményem.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #8841 Dátum: 14 máj 11, 13:01:01 »

Ez azért van így Micsudi mert eleve így állsz hozzá, hogy nem ismerhetjük meg azt a mögöttes intelligenciát.  smirksweat

Amúgy nem gondolkodtál esetleg azon, hogy tudós, illetve kutató legyél?  Gondolkozik
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

« Válasz #8842 Dátum: 14 máj 11, 13:02:17 »

Most megleptél Saphira, tetszik ez a fajta gondolkodás mód s, hogy miért is olvastad el. Egyet értek, a Bibliában nagyon sok igazság van, amit a mai világra is rá lehet húzni.
Az a gond mostanában, hogy általánosságban két felé lehetne osztani az embereket a Bibliával kapcsolatban. (Persze nagyon sok kivétel van.) Akik állandóan csak a Bibliából képesek idézni, de nem jut el az agyukig, hogy mit is mond az az idézet. A másik fele, pedig ahogy te is írtad, az anti-keresztények, akik csak fújolnak tudatlanul és ostobán.

Amúgy a nagyszüleim ilyenek voltak. Mindennap úgy keltek föl, hogy várták az elragadtatást és nem éltek, nem voltak boldogok. Sosem értettem ezt a fajta gondolkodás módot, hogy ennek mi értelme.
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 11, 13:04:01 írta Minagi » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #8843 Dátum: 14 máj 11, 13:05:33 »

Közérdekű közlemény!

A BL döntő előestéje! Még a csillagok is leugranak egy kis madrid derbire. Nevet

Elég felháborító, hogy azt gondolod, hogy a csillagoknak bármi közük lenne a biszem-baszomhoz.

Idézet
Megjegyzem, én sem az olyan történetekben hiszek, hogy a zsidók Istene szórt békeesőt az Egyiptomiakra, vagy Mózes kettéválasztotta a tengert. Sosem erőltettem, hogy higgyek ezekben, csupán a Biblia tanításait és tanácsait akartam megérteni, mert nagyon sok jó van benne, amit tényleg meg kéne hallgatni a mai embernek. Az egész Biblia egy hatalmas Coelho, csak ebben mélység is van.

Ezeknek a szószerinti értelmezése ma már azért annyira nem divat szerencsére. Mmint a békaesőé és a hasonlóké.
Bibliának valóban nagy Coelho-faktora van, csak sokkal értelmesebb. Ahogy azt az előbb is említettem, a bibliai példákkal meg történetekkel kapcsolatban sokszor az a legérdekesebb, hogy igazából mennyire nem változott semmi. ikszdé Na jó, ez így nem igaz, de azért sok akkori szituáció ma se sokban különbözik.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #8844 Dátum: 14 máj 11, 13:06:02 »

Egyébként nekem az a furcsa benned Saphira, hogy mindig csak a külső érzékelésedre adsz. Legalábbis ahogy vitatkozol abból az derül ki. Amit meg lehet mérni, amit mindenki lát. Általában a vitáink is emiatt a különbség miatt történtek, mert én meg inkább arra, amit magamban tapasztalok. Ugyanolyan még összefüggéseket lehet szerintem felfedezni mind a két módon. Én elismerem a tudományt is, de nem szeretem, ha minden folyamat indulásának valami anyagi természetű okot keres valaki.

Most pl. arra gondolok, amikor meséltem a jógás élményt és Aes mondta, hogy kognitív disszonancia, mert ez ugye alapvető, hogy ilyen nincs. Nevet Pedig én sokkal élet közelibb helyzetből tapasztaltam és ugyanígy mondhatom, hogy kognitív disszonancia kitalálni ezt a kognitív disszonanciás elméletet, mert ami nem fér bele valakinek a világképébe, az ellen védekezni kell.

Röviden arra gondolok, hogy egyesek szerint miért nem lehet valamit állítani, hogy így van ha magamban tapasztalom, miért csak akkor ha a külvilágban tapasztalom.
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 11, 13:12:58 írta Gdat88 » Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #8845 Dátum: 14 máj 11, 13:07:17 »

Lesz kígyóm  Pirul Ilyen aranyos méteres egér zabáló szörnyeteg  Pirul

jaj de várom már ^^
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #8846 Dátum: 14 máj 11, 13:10:28 »

Akik állandóan csak a Bibliából képesek idézni, de nem jut el az agyukig, hogy mit is mond az az idézet. A másik fele, pedig ahogy te is írtad, az anti-keresztények, akik csak fújolnak tudatlanul és ostobán.

Die toren sprechen in ihrem herzen es ist kein gott. Durci

Vissza kell fognom magam, nem akarok kék lenni, az azt jelentené hogy olyan kocka lennék mint Tabi.  Szomorú
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #8847 Dátum: 14 máj 11, 13:15:40 »

Idézet
Egyébként nekem az a furcsa benned Saphira, hogy mindig csak a külső érzékelésedre adsz. Legalábbis ahogy vitatkozol abból az derül ki.

Azért vitatkozom így, mert a viták tényekről szólnak, nem hitről. Ha a hitemet akarom ráerőltetni valakire, akkor Masashi lesz belőlem. A hit és az egyéni belső tapasztalás meg eléggé magánügy, nem fogok minden emberrel erről csevegni.
Naplózva

Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

« Válasz #8848 Dátum: 14 máj 11, 13:16:07 »

Syzygy, nem menekülhetsz. Gyere, itt szeretet és béke uralkodik! Csatlakozz hozzám. Van itt kókuszgolyó, csak meg kell lépned! Tedd meg!
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #8849 Dátum: 14 máj 11, 13:17:21 »

Pedig én sokkal élet közelibb helyzetből tapasztaltam és ugyanígy mondhatom

Az a baj, hogy ez a szöveg, amit most felhoztál ezen a fórumon már a Masashiánus filozófia alaptétele lett. Nevet

Am majd írok értelmes hszt is, de most hirtelen csak ez ugrott be. Nyelvesít

Idézet
Azért vitatkozom így, mert a viták tényekről szólnak, nem hitről.

Ezért enm tudok már senkivel se rendesen politikáról vitatkozni. Az is totál kikerült a tények világából.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 588 589 [590] 591 592 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins