Igen, az egészet, bár nem egyszerre, mert hiába vetekszik vele oldalszámban az ASoIaF, a Bibliában minden mondatot meg kell "rágni", hogy megértsd.
Nem, ez tényleg meglepett. Nevet Amúgy, hogyhogy elolvastad, kíváncsiság? Ha jól emlékszem ateista vagy.
Nem vagyok ateista, sosem mondtam ezt, sőt többször ki is fejtettem, hogy mindig hittem Istenben. Nem vagyok ugyan semmi (keresztény vagy zsidó), ami a Bibliához kötne, de ez legalább segített abban, hogy tényleg elfogulatlanul szemléljem. Utálom azokat az embereket, a mostanában divatozó anti-keresztény mozgalom tagjait, akik folyton a Bibliát szidják, hogy csak egy "szar könyv", és milyen hülyék, akik hisznek benne. Mindezt úgy, hogy egész életükben egy lapot nem olvastak el belőle.
Megjegyzem, én sem az olyan történetekben hiszek, hogy a zsidók Istene szórt békeesőt az Egyiptomiakra, vagy Mózes kettéválasztotta a tengert. Sosem erőltettem, hogy higgyek ezekben, csupán a Biblia tanításait és tanácsait akartam megérteni, mert nagyon sok jó van benne, amit tényleg meg kéne hallgatni a mai embernek. Az egész Biblia egy hatalmas Coelho, csak ebben mélység is van.
Nincs olyan filozófiai témájú könyv, amit ne olvasnék el (kivéve, ha elvetemülten politikajellegű) mert mindegyik csak a világnézetemet tágítja. Sosem tekintettem egy ilyen könyvre sem úgy, mintha az meg akarná mondani, hogy hogyan éljek, hanem mindegyikre csak tanácsként néztem, ami segít megtalálni a saját utamat. Egyébként az Avesztából és a Védákból is több könyvet elolvastam, bár azokat még most sem sikerült befejezni.
Azta. El is hiszed amiket olvastál? Csak azért kérdezem mert te inkább tudomány párti vagy, legalább is anbak gondollak, mint hívőnek.
Erre akartam egy hatalmas facepalmot írni, de nem találtam olyan nagyot, amekkorát kerestem.
Ateista sem vagyok, mert kizárni sem tudom a "nagyobb hatalom" létezését.
Én minél többet tanulok, és minél inkább megismerem a természetet, annál erősebben hiszem, hogy valami felsőbb erő létezik. Ha realistaként csak azt látnánk, amit a szemünk érzékelni képes, akkor sosem lenne olyan gazdag a valóság, mint mikor láthatjuk a sejtek és a csillagok világát.