Én sajnos idén kihagytam könyvfesztivált, de tavaly 1900-ért vettem angolul az Ender's Game-et, és 500(!!!) Ft-ért a az egyik legjobb könyvet amit olvastam, a Ready Player One-t. Ebből Spilberg fog filmet csinálni nemsokára
De ha már itt vagyok, kis ajánló:
Rober Merle - Mesterségem a halál (url=http://www.libri.hu/konyv/robert_merle.mestersegem-a-halal-12.html]tartalom[/url])
Nagyon érdekes és egyben visszataszító ebből a szemszögből látni az eseményeket. Nem minden embernek van hozzá gyomra szerintem, de akit érdekel a pszichológia, mindenképpen érdemes belenézni Auschwitz főnökének a fejébe egészen fiatal, már 13 éves korától fogva. Nem fekete-fehér, egyszerre gyűlölöd és közben szánod is, főleg az elején. Ami igazán ijesztő, hogy ahogy olvasod, minden morálod ellenére nem tudod nem látni, hogy mennyire egyszerű csak a parancsot követni és emberek helyett egyszerű tömegeket látni. Életrajzilag is hiteles, ahogy wikiről csekkoltam.
Mihail Bulgakov - A Mester és Margarita
Alapvetően tartózkodom az orosz irodalomtól (
), de ezt annyian ajánlották, hogy elolvastam végül. Ez remek döntésnek bizonyult, mert beálltam azoknak az igen-igen hosszú sorába, akiknek ez az egyik kedvenc könyve. Két nagyobb szálon fut a történet, az egyik a Sátán és társainak látogatása Moszkvába a másik Jézus megfeszítésének a története Pilátus szemszögéből. Van itt minden, orosz trolloló, íróklub, szerelem, egy fura színházi előadás és boszorkányok is. Az egészet átitatja egy könnyed meseiség aminek a varázsától nagyon szomorú voltam, hogy el kell szakadnom, de közben főleg egy-egy részében meg nyilván a Pilátusos szálban meg nagyon is komoly volt.
Amit kis 'hiba', hogy ugye a szereplőknek minde nagyon-nagyon orosz neve van, átlagosan három, és mivel a regény mindig máshogy hivatkozik rájuk, ezért sokszor nem tudtam éppen kiről van szó. Mondjuk tekintve hogy az emberi szereplőgárda az elmegyógyintézetben köt ki egy napon belül, annyira nem számít
Ezt mindenkinek ajánlom!