Battle Royale: Történetét bizonyára mindenki ismeri. 42 diák egy lakatlan szigeten, játék életre-halálra.
Egy hét alatt a végére is értem. Ment volna hamarabb, de a szemem nagyon ellene volt. Lényegében nem ilyenre számítottam, kezdetben nehéz volt megszokni, hogy a szerző mindent részletesen leír. Idegesítő volt, hogy 42 diák nevét kellene megjegyeznem, és mindegyik szereplőt felepíteni magamban, ezért nem is bántam, hogy az elején hullottak, mint a legyek.
Kedvenc szereplőim: Kavada Sógo és Szóma Micuko.
Kedvenc halálesetem:
amikor a csaj kinyomja a srác szemét.A szerző ügyesen építette fel a történetet, igaz néhol kiszámítható ki fog meghalni, de nagyon sok jó rész van benne, amiért érdemes volt elolvasni.
Pl. a világítótoronyban történtek, az, ahogy az utolsó pillanatban minden kiderült Szómáról, az autósüldözés...de a legjobb, amikor a játék végén Kavada elkérte Norikótól a fegyverét: "Emlékeztek, hogy azt mondtam nem szabad megbíznotok bennem, mert lehet csak az életben maradásért van szükségem társakra?" Mire Súja: "Igen". Kavada meg rászegezve a pisztolyt: "Vesztettél". Az utána lévő 30 oldal már annyira nem tudott lekötni, Kavadát sajnáltam nagyon. Japán szeretők:A BR-hez hasonlóan ez is nagyon nehezen indul be. 150 oldalt kellett elolvasnom ahhoz, hogy lekösse a figyelmemet, de megérte. A könyv egy férfi és egy nő szerelmét mutatja be.. Hogyan kezdődött a viszonyuk, miért idegenedtek el a családjuktól, mi vitte őket arra, hogy házasságtörést kövessenek el. Mindezt rengeteg erotikus jelenettel, és nagyon sok elgondolkodtató párbeszéddel meséli el a szerző.
A könyv legnagyobb hibája a következetlen magyar átírás. A szerző Junichi Watanabe Junicsi Vatanabeként szerepel. Minden szereplő neve át van írva írva magyar fonetikára, kivéve a két főszereplőét. Kóki maradt Kouki, Rinkó pedig Rinko.
A leghülyébb angyal:Egy kisfiú szeme láttára ölik meg a Télapót. Gyorsan el is mondd egy imát, nehogymár e miatt maradjon el a karácsony, és ne kapjon ajándékot. Az Égiek pedig meghallgatják, és egy Raziel nevű angyalt bíznak meg a feladattal, aki tévedésből agyevő zombikkal árasztja el a várost.
Biff evangéliuma: Raziel újabb megbízatást kap. Fel kell támasztania Jézus tahó, gyerekkori haverját, hogy mesélje el mi is történt abban a 30 évben, ami kimaradt a Bibliál. Biff pedig kendőzetlen őszintéseggel mesél utazásaikról, szerelmeikről, démonűzésről, szexuális kalandjaikról, hogy milyen utat járt be Jézus mielőtt ismert ember lett belőle.
Mocskos meló:Charlie Asher bétahím szemtanúja lesz felesége halálának. Innentől fogva ő is megkapja a halál szerepét. Mint kiderül nem minden embernek van lelke. Charlie-ra hárul a feladat, hogy a határidőnaplójában megjelenő nevek viselőit elintézze, megszerezze tőlük a vörösen izzó lélekedényt, és a megfelelő személynek átadja. Azonban Charlie kezdő lévén sok hibát elkövet, és máris megjelenik a világ uralkodására áhítozó Gonosz.
Battle Royale-manga:Kidogolgozottabb, mint a könyv. Több mindent meg tudunk a szereplők múltjáról, az eseményeket itt-ott felcserélték.
Pl. Szóma múltjáról már az elején szó esik. A haláljelenetek a vizualitás miatt sokkal brutálisabbak, a rajzolás azonban nem a legszebb.