Arvael
|
|
« Válasz #405 Dátum: 07 dec 27, 23:07:13 » |
|
Én általánosban kiolvastam a kötelezőket 1 könyv/év, ha több volt, akkor is csak ennyit^^" De középiskolában nem, pedig már akkor is írkáltam... és az irodalmat is csak 10. végére kedveltem meg - sokat jelentett, hogy mekkora karakter volt akkori tanárunk...
Hmm... köszönöm, Kenshin néni, akkor ezek után ki fogom húzni magam (igen, unokahúgod amúgy xD) ... De nem tudom, melyikre hasonlíthatott - főként, mivel nem olvastam egyetlen könyvet se említett írótól xD Úgy kicsit nehéz Ötlet? Tulajdonképpen annyi volt a kikötés, hogy Egyiptommal foglalkozzon a novella, de semmi egyéb, se műfaji, se terjedelmi, se semmi... és én már akkor is belekevertem egy kis fantasy-t meg hitvilágot... : Ui.: ja, az hozzá kell tennem ált. isk-i kötelező olvasmányaimhoz, hogy ha nem lettem volna elég erősen beteg minden évben kb. egy hétig, akkor sztem már akkor sem olvastam volna ki őket :-X Ja, és 8-ban, a Legyetek jókmindhalálig-ot rövidítve kezdtem el, de olyan hót unalmas volt még rövidítve is, hogy... na igen, azóta egyetlen kötelezőt se olvastam végig xDD Pedig ember tragédiáját befejezném és egyszer tervezem az Antigonét is elolvasni, mert tetszett, amit órán beszéltünk róla : :-[
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 dec 27, 23:09:12 írta Arvael »
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #406 Dátum: 07 dec 27, 23:20:12 » |
|
Szerintem inkább a stílusára gondoltak. Vagyis ha én elkezdek egy jó Fable-t olvasni, azt egyszerűen nem lehet letenni, sodrása van és közben rengeteg érzelmet kavar fel benned, ja és mellékesen halálra röhögöd magad. Fantasyja csak néhány van: Álomhajsza, Varázscsók, Tündértánc I-II, Álmok tengere Általában krimiket ír, de nem a megszokott fajtából, itt egyszerűen imádod a szereplőket, pedig egyáltalán nem tökéletesek, sőt..!! A bruleszkjei pedig verhetetlenek... pl.:Szennyből az Angyal, Mesemaraton... áá nagyon jók. Ja és ő is kedveli Fodor Ákos haikui-t. Csak néhányat kell inkább kerülni, vagyis tutira nem elsőnek olvasni (Pepita macska, Vakvágta,Ezüstegér, Nászjelentés)
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #408 Dátum: 07 dec 27, 23:44:06 » |
|
Szerintem tutira nem erre gondoltak, vagyis Egyiptommal nem nagyon foglalkozott. én a helyedben tutira bóknak fognám fel és emiatt ne szalassz el egy jó írót...!! Tudod a konkurenciát számon kell tartani!
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Moonie-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
9farkú otaku-girl, kami-sama, Banánkage:D
|
|
« Válasz #409 Dátum: 07 dec 27, 23:44:57 » |
|
Hmm, most meg lettem győzve h elkérjek anyukámtól egy Fable könyvet, és elolvassam
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #410 Dátum: 07 dec 27, 23:50:09 » |
|
Vish Major Vish-ta Windows ez rejtett írás, csak a Fable rajongók tudják elolvasni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #411 Dátum: 07 dec 27, 23:52:18 » |
|
Hajrá!! Biztos van kedvence, csak ne a fent említett 4 közül válassz! Ja és ne egy sorozatnak mondjuk a harmadik részéhez nyúlj először, hanem akkor kezd az elsővel. Jesszus, nem kotlóskodom itt tovább! Azért majd elárulhatod melyik lett a kiszemelted... Gk.: kedveltek között.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Moonie-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #412 Dátum: 07 dec 27, 23:53:47 » |
|
Megkérdeztem anyámat, a Mesemaratonnal fogom kezdeni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #413 Dátum: 07 dec 28, 00:02:09 » |
|
Ááá én is azzal kezdtem, akkor lettem függő (14 évesen)!! Akkor nem sokat fogsz aludni..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Moonie-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #414 Dátum: 07 dec 28, 00:04:23 » |
|
Jaj de jó És ha megszeretem nem is lesz Fable könyvekben hiány, ha megjelenik egy-egy új könyve anyám mindig megkapja vmi ünnepre
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #415 Dátum: 07 dec 28, 12:53:27 » |
|
Morimoto:
szeretnéd, ha ismertetném? vagy ezt hogy érted? esetleg utánanéztél és nem találtál róla semmit? Fantáziaregény, ami nem jellemzi Fable írónőt, de nem hinném, hogy ne lene róla említés a világhálón, hiszen tényleg jó olvasmány...
Hát a guglin nem sok volt róla,nem muszáj neked ismertetni csak kíváncsi vagyok a könyvre vagyis mikor találtam egy ismertetőt azt írta ki,hogy nem található,úgyhogy ennyi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #416 Dátum: 07 dec 28, 18:45:22 » |
|
Álomhajsza: ,,Amint tudomást szerzünk a Kék Kristály létezéséről, azonnal szenvedélyesen érdekeltté válunk abban, hogy az elis juthasson rendeltetési helyére. Sok, nagyon sok függ ettől: talán nem kevesebb, mint az emberi élet szépsége. Fénylő és sötétlő birodalmak, szörnyecskék és monstru- mok, tündérek és fenevadak, harcosok és filmesek között vezeti hőseit biztos, de gyengéd kézzel Vavyan Fable ebben a különös, egymásba illeszkedő, egymást tükröző, egymást kiegészítő ikerregényben. A szerző, a tőle már jólismert pazar játékossággal, plasztikus megjelenítő erővel, de még tőle is szokatlan ér- zelmi komolysággal hívja meg olvasóját a szerteágazó, elbűvölően gazdag mese-álomvilágba." részlet a könyv hátuljáról, by GK.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #417 Dátum: 07 dec 28, 19:28:37 » |
|
Nagyon köszönöm Zisten! Majd lehet vmikor elolvasom a könyvet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #418 Dátum: 07 dec 28, 19:30:37 » |
|
szívesen! én most olvasom és első benyomásra: érdekes, csak gyors! mindemellett: jó! úgyhogy ajánlanám is! egyébként 4 részes, de azthiszem nem folytatásos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #419 Dátum: 07 dec 28, 19:53:12 » |
|
A Tündértánc az Álomhajsza folytatása és mindkettő két részes, szal így tényleg kijön a 4.... Épp ezért nem értem, h ez alatt mit értesz: egyébként 4 részes, de azthiszem nem folytatásos.
ÚŐgy érted, h ezenkívül lesz-e folytatása? ??? Ezt Fable-tól kéne megkérdezni...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|