rondár
|
|
« Válasz #1710 Dátum: 13 aug 02, 01:28:50 » |
|
Írd le ide, mik voltak a benyomásaid róla.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Sasuke 97
Chuunin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #1711 Dátum: 13 aug 02, 12:29:05 » |
|
ezt nekem? vagy Marcinak?
|
|
|
Naplózva
|
\If you are a guild, take care of your friends. That is all I have to say.\- Natsu Dragneel
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #1712 Dátum: 13 aug 02, 23:25:11 » |
|
Én már hallottam róla, de nem vagyok rá büszke A Neurománc egyébként nem volt rossz, de osztom rondár véleményét az erőltetettséggel kapcsolatban. A legnagyobb hibája talán az volt, hogy amíg nem szoktad meg a stílust néha esélyed sem volt rá, hogy értsed mi történik. Neil Gaiman-től a Sandman képregényeket olvasta valaki? Egyik ismerősöm ódákat zengett róla, és nekem is nagyon szimpatikus képek és ajánlás alapján, még úgy is hogy az író Csillagpor c. könyve fantasztikusan szar volt. És szerencsére az alexandra honlapján 70%-os leértékelésen van, szóval egy kötet nem 4500 Ft.
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
Jama-Dharma
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1713 Dátum: 13 aug 03, 16:48:24 » |
|
A Neurorománcról nekem is vegye érzéseim vannak, az biztos, hogy a trilógia második része a Számláló a nullára tetszett a legjobban, de talán túl fiatal voltam még ahhoz, hogy teljességgel tudjam élvezni a könyveket. Az is igaz, hogy számomra is voltak benne követhetetlen részek, viszont tartalmazott azért jócskán kreatív elemeket, a sztori is tetszett, meg a befejezése is. Valamint a cyberpunk egyik alapműve, szóval már csak emiatt is ajánlani tudnám a műfaj iránt érdeklődőknek. A Sandmant még nem olvastam, de az általam ismert Gaiman művek alapján csak jó lehet, meg én is csupa jó dolgot hallottam róla. Viszont mostanában akarom elkezdeni a Lucifer képregényeket ahhoz pedig a Sandmant se ártana talán elolvasni, szóval lehet beiktatom akkor a sorba
|
|
|
Naplózva
|
White Album Gently Weeps + Space Ripper Stingy Eyes
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1714 Dátum: 13 aug 04, 15:13:55 » |
|
ezt nekem? vagy Marcinak? Neked. Sabaku Most olvasom a második részét, a Számláló nullárát. Sokkal jobb. Pörgősebb, a karakterek is jobbak, és a motivációik is emberibbek. A gibsoni stílus is egyszerűsödött, és könnyebben követhető. A Neurománc szerintem az egyik legtúlértékebb sf regény. Annál már csak egy túlértékeltebbet ismerek. A Sandmanek közül olvastam néhányat. Nekem tetszettek. Elborult, de a jó értelemben. A Csillagpor nekem tetszett. Az a könyv indított el a Gaiman fanboyság útján Jama-Dharma Ami a cyberpunk klasszikusokat illeti, szerintem aki ismerkedni akar vele, ne a Neurománccal indítson. Akit érdekel ez a tematika, annak a Szintetikus álom című novelláskötettel érdemes kezdenie, Csepregi Tamás tollából. Elég olcsón beszerezhető, jól van megírva és megadja az alapokat a további kibervandál regényekhez. Ezután érdemes még átnyálazni a Snow Crash-t Neal Stephensontól, a Kis Testvért Cory Doctorowtól, a Szabadesés rádiót Matthew Jarpétól, a Takeshi Kovács trilógiát Richard K. Morgantől és a Ready Player One-t Ernest Cline-tól. A Neurománcot csak akkor érdemes elolvasni, ha ezek közül legalább egy vagy kettő megvolt. Utána már az ember hozzászokik a cyberpunk ízéhez, és már csak a gibsoni írásmóddal kell ringbe szállnia.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jama-Dharma
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1715 Dátum: 13 aug 04, 17:54:35 » |
|
Hát én a Neurorománccal kezdtem az ismerkedést, lehet azért is nem olvasok azóta cyberpunkot Mondjuk a cyberpunk ízével nincs gondom, lehet inkább Gibson írámódja fekszik kevésbé nekem, mert A Gépezet sem tetszett annyira, de talán csak több könyvet kéne tőle olvasnom, hogy szokjam. Amiket felsoroltál azokkal viszont lehet megismerkedem, a Snow Crasht úgy is régóta el akarom olvasni és a többi is jól hangzik.
|
|
|
Naplózva
|
White Album Gently Weeps + Space Ripper Stingy Eyes
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1716 Dátum: 13 aug 04, 18:26:20 » |
|
A gépezet rajta van a listámon, sajnos a Galaktikától elfogyott, és nem volt még utánnyomás, abba a könyvtárba pedig, ahová én járok, sajnos nem jutott már el. Amúgy azon, hogy A gépezet nem tetszett, ne lepődj meg. Bruce Sterling apóval írt közös műve, aki egy akkora farok, hogy az nem igaz.
A Snow Crash-t pedig melegen ajánlom. Igazi frissítő élmény lesz a Neurománc után, elhiheted. De három dologra figyelj azért oda:
- A könyv világa, felépítése inkább humoros, mint komoly. - A cselekmény és a szereplők képregényszerűek. - Bár akció is van benne, a zsenialitását mégis a nyelvészeti, programozási és mitológiai párhuzamok adják meg.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #1717 Dátum: 13 aug 07, 23:07:03 » |
|
Ajj, csak most vettem észre a válaszokat A Coun Zeroból én is olvasam már a harmadát kábé még a Neurománccal egyhuzamban, és addig tényle gjobban tetszett nekem is. Csak aztán találtam oylan könyvet ami jobban érdekelt, szóval egyenlőre félbemaradt a dolog, de tervezem majd a folytatását. A Sandmanből meg időközben elolvastam az első két kötetet, és már rég volt oylan olvasnivalóm ami ennyire tetszett mint ez. Mindig is bírtam az elborultabb, több laza sztoriból összeálló történeteket, plusz az egyik kedvenc regényelemem hogy a szereplők egy része valaminek a megtestesülése(Halál, Álom, stb.), így nem csoda hogy ennyire fekszik nekem a dolog Az eddigi kedvenc részem a "24 óra"(ami sajnos sokat elárul rólam) és az 'Egyszer fenn, egyszer lenn', de gyakorlatilag eddig egy olyan nem volt ami nem tetszett Mindenkinek ajánom akik valami igazán különlegeset akarnak olvasni(és nézni) két átlagos regény között. + Az ha valakit az áruk tartana vissza, akkor most az alexandárban a négy rész 50-70-70-70%osan le van értékelve, szóval köröbelül a a harmadáért meg lehet őket most szerezni. Én 5600-ért vettem a négyet úgy, hogy alapból egy darab lenne 4500
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 aug 07, 23:11:14 írta Sabaku »
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1718 Dátum: 13 aug 08, 07:57:58 » |
|
Aszóval egyenlőre félbemaradt a dolog, de tervezem majd a folytatását.
Az még mindig egyelőre. Túl jól hangzik ez a sorozat, és még így nem is drága.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kiskakas2
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
heisenberg
|
|
« Válasz #1719 Dátum: 13 aug 08, 11:56:30 » |
|
Valaki olvasta már a dexter könyveket? Nekem megvan az első 2 angolul és így nagyobbat üt mint a sorozat.. Csak ajánlani tudom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #1720 Dátum: 13 aug 08, 21:15:23 » |
|
egyenlőre Az még mindig egyelőre. Már vártam, hogy lecsapj rá. És igen, kicsit rohadt nagy mázlim volt hogy pont akkor jött rám az a Sandmankedés mikor épp le van értékelve a cucc.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1721 Dátum: 13 aug 09, 07:44:23 » |
|
Valaki olvasta már a dexter könyveket? Nekem megvan az első 2 angolul és így nagyobbat üt mint a sorozat.. Csak ajánlani tudom. Én az első kötetet olvastam és ízetlen volt, a sorozatot sokkal jobban szeretem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1722 Dátum: 13 aug 11, 14:46:11 » |
|
Valaki olvasta M. Botondtól az Isten gépeit vagy a Poszthumán döntést? Mostanában bizonyos okokból hanyagoltam a scifit, de már kezd hiányozni, és kiszúrtam ezt a két művet. Mennyire tudományos/áltudományos vagy sablonos? Megéri elolvasni?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 aug 11, 14:50:38 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
kiskakas2
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
heisenberg
|
|
« Válasz #1723 Dátum: 13 aug 12, 20:30:46 » |
|
The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared - Valaki? azt mondják jó könyv , de érdekelne más véleménye is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
KetZee
Gennin
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1724 Dátum: 13 aug 12, 21:36:21 » |
|
Én untam, poént jó ha láttam egyet benne, úgyhogy kábé a feléig sikerült elolvasnom, aztán abbahagytam... Persze lehet, hogy a felétől baromi jó lesz, bár kételkedem benne. (Természetesen lehet nekem nincs egy csepp humorérzékem se, és ezért nem tetszett..)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|