Rem
Újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1605 Dátum: 13 márc 04, 19:35:35 » |
|
Syzygy:a gépen való olvasással nincs gond de az angol még nem megy úgy ahogy szeretném zitagirl:köszi én is remélem hogy tetszeni fog
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #1606 Dátum: 13 márc 15, 07:40:17 » |
|
Az angol nyelvű olvasással pont az fejleszthető, hogy jobban menyjen a nyelv
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1607 Dátum: 13 márc 15, 12:40:28 » |
|
Hát, én elég sok könyvet olvastam angolul, ami azt eredményezte, hogy olvasni jól tudok, beszélni meg nem. A kettő nem ugyanaz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #1608 Dátum: 13 márc 15, 13:24:15 » |
|
De nem is a beszédre gondoltam, és mivel olvasásról volt szó szerintem logikus erre gondolni, valamint a nyelv felettébb fontos része a szövegértés (én a beszédet kézzel lábbal megoldom, a nyelvtan nem ismert a számomra)
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Rem
Újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1609 Dátum: 13 márc 15, 20:38:20 » |
|
Próbálkoztam régebben angol könyvek olvasásával azért hogy jobban menjen de csak azt eredményezte hogy megutáltam az angolt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1610 Dátum: 13 ápr 07, 20:02:00 » |
|
Nekem pont fordítva volt, általa szerettem meg. Főleg, hogy lassan többet használom az angolt, pont az olvasás miatt, mint a magyart meg a szerbet együttvéve.
Valaki tudna nekem mondani pár szót a következő két könyvről? Egy barátnőm a képembe nyomta a címüket, hogy el kell olvasnom őket, és érdekel mások véleménye is. Neil Gaiman - American Gods Clive Barker - The thief of always
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1611 Dátum: 13 ápr 08, 11:13:24 » |
|
Hát, én elég sok könyvet olvastam angolul, ami azt eredményezte, hogy olvasni jól tudok, beszélni meg nem. A kettő nem ugyanaz. Azért nem tudsz beszélni, mert a meglévő tudásodat nem tudod gyakorlatba fektetni.. Attól még tudod azt amit elolvasol rendszeresen, csak meg kell tanulni megszólalni. Egyébként meg szerintem a könyv olvasás mind nyelvtanilag mind szókincs ügyileg fejleszti a tudást. A nyelvtant nem úgy kell érteni, hogy leülsz és elmondod a 12 igeidőt. Egyszerűen tapasztalat alapon. Jahhh... amúgy csak úgy mondtam, még mielőtt valaki nekiugrik a nyakamnak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1612 Dátum: 13 ápr 08, 17:23:12 » |
|
Neil Gaiman - American Gods Clive Barker - The thief of always Barkertől még nem olvastam, de szerintem az Amerikai istenek Gaiman leggyengébb műve. Engem majdnem elaltatott. Szinte nincs is központi cselekmény.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1613 Dátum: 13 ápr 08, 18:48:22 » |
|
Értem, köszönöm. ^^ Esetleg ajánlanál valamit Gaimantől? A The thief of always-t eredetileg gyerekeknek szánta az író, de persze a felnőttek sem halnak bele, ha elolvassák, sőt. Én is el fogom, csak rátegyem a kezem egy angol példányára.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1614 Dátum: 13 ápr 10, 14:32:22 » |
|
Gaimantől? Naná! Ajánlom a Csillagport (Stardust), és A temető könyvét (The Graveyard's Book). Ezen kívül érdemes kísérletezni a novelláival is. A Csillagproból egyébként készült egy közepes film is.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Sabaku no Temari
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
● ... meow ! ('^.^') ! ●
|
|
« Válasz #1615 Dátum: 13 ápr 10, 15:04:37 » |
|
Azért nem tudsz beszélni, mert a meglévő tudásodat nem tudod gyakorlatba fektetni.. Attól még tudod azt amit elolvasol rendszeresen, csak meg kell tanulni megszólalni.
A nyelvtant nem úgy kell érteni, hogy leülsz és elmondod a 12 igeidőt.
Érettségi előtt állok, az Odaátot végig néztem és még jó pár sorozatot, filmet angolul, animét angol felirattal, értettem, de beszélni még mindig nem tudok. Olvasni is olvastam már, könyvtárban, A halálsoront, de mivel megvenni nem tudtam, időm meg alig van leülni olvasni, ezért megint ott vagyok, hogy hogyan is fog menni ez a beszédkészség inglisül, illetve a 12 igeidővel mi a fene lesz.... Tavaly rákattantam amúgy Becca Fitzpatric Hush, Hush, Crescendo, illetve idén az utsó kötetre, a Silentre (kb. havonta olvasok 4 oldalt, mert kínoznak a tanárok ), aztán még ott a Szürke 50 árnyalata is, porosodik a könyvespolcomon. Amúgy Becca könyveit érdemes elolvasni!!! ^^
|
|
|
Naplózva
|
Egyetlen kincsem, szerelmem, vőlegényem: Sz. Lacha Anyucim: Aemy ~ Apucim: G-sama
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1616 Dátum: 13 ápr 10, 19:14:19 » |
|
Ajánlom a Csillagport (Stardust), és A temető könyvét (The Graveyard's Book). Köszi szépen. ^^ Remélem, megtalálom őket Szegeden valamelyik könyvesboltban, lehetőleg angolul, de ha úgy nem is, magyarul biztosan. A filmet meg talán előveszem, ha a könyv már megvolt. Még egyszer, köszönöm. Hát, nem tudom, én még nem találkoztam a Szürke 50 árnyalatával, de a barátnőm, aki olvasta, azt mondja, hogy nem nagy szám, és az író szókincse is elég gyér, ami miatt a történet végéhez közeledve egyre unalmasabbak és monotonabbak a leírásai. Azt mondta, hogy csak azok tudják élvezni, akik még nem olvastak túl sok rendes könyvet és ezáltal nem tudják, hogy milyennek kell lennie egy jó regénynek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku no Temari
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
● ... meow ! ('^.^') ! ●
|
|
« Válasz #1617 Dátum: 13 ápr 10, 21:18:04 » |
|
Nekem anyum elolvasta - igazi könyvmoly -, elkezdi, hogy nem az én egy híján huszas koromnak való, mert hogy sok a szexuális jelenet vagy hogy fogalmazzam. Minden harmardik oldal arról szól. És igen, pont ezt is mondta, hogy az író szókincse elég gyér. Csak hát akkor azt nem értem: miért olvassa ilyen sok nő? Miért vannak mind megőrülve érte? Neeeem értem. Mindenesetre, nyáron nekivetődök, én már olvastam sok-sok-sok rendes könyvet, szóval érdekel, mennyire lesz szimpi.
|
|
|
Naplózva
|
Egyetlen kincsem, szerelmem, vőlegényem: Sz. Lacha Anyucim: Aemy ~ Apucim: G-sama
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1618 Dátum: 13 ápr 10, 23:39:44 » |
|
Én férfi szemmel olvastam a Szürke Ötvön Árnyalatát és az egyik legrosszabb könyv volt, amit valaha a kezembe vettem. Kb a feléig bírtam, illetve még a végébe belolvastam, és már akkor is égető vágyat éreztem a gaty... hogy elégessem a könyvet. Kezdjük azzal a könyv eleje halál unalmas és kissé szürreális is, aztán ahogy kibontakozik ez a két... valami és a szűz kislányból szado-mazos kis rbanc lesz aki egyszer kéjeleg máskor siránkozik. Hát ez sok(k). És hogy ebből trilógiát írni... borzalom. Azért az jellemző, hogy a nők általában prűdebbek, mint a férfiak és mégis ők veszik halomszámra ezt. Egyszerűen nem értem miért. A twilightot és az Éhezők viadala sorozatot még megértettem(bár szerintem azok is szörnyűek), de ezt nem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #1619 Dátum: 13 ápr 10, 23:42:16 » |
|
Erre tudom küldeni ezt a számot. http://www.youtube.com/watch?v=bN0YV-g9fpMHogy ne legyen teljesen off, ma olvastam a Kóbor lovagot a Trónok harca szerzőjétől képregény formájában. Aki szereti a sorozatot annak ajánlom, hogy szerezze be ezt is, mert nagyon érdekes látni azt a világot 90 évvel ezelőtt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|