STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1530 Dátum: 13 jan 10, 22:59:56 » |
|
Ó. Ezt egy kissé durván benéztem. Mindegy, akkor is tré szó. Eragon, olyan hülyén hangzik
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 10, 23:00:37 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1531 Dátum: 13 jan 11, 23:00:44 » |
|
Akkor ennyi erővel senki sem írhat többet olyan könyvet amiben törtpék,tündék meg sárkányok vannak,mert az már összeollózás lenne? Nem csak egy az egyben lenyúlta szinte a teljes tolkien-i mitológiát, de a fantasy sablonjain sem újított. Most nem az elf, goblin, dwarf meg hasonlókról van szó, hanem a fantasy alapszerkezetén. A legkisebb, legjelentéktelenebb fiúból hős lesz: pipa Amerikai patriotizmus középkori eszközökkel: pipa Főhősünk beleszeret az elérhetetlen hercegnőbe: pipa Az egésznek mesehangulata van: pipa A kiválasztott, aki rendjének utolsó hős híve, aki legyőzi a gonoszt: pipa Rokoni kapcsolatban áll a gonoszokkal: pipa Jólelkű hős: pipa stb, stb... Nem a külcsín van összeollózva, hanem a belső tartalom. Semmiben sem egyedibb társainál, amivel nincs is gond egy egyszer olvasandó franchise könyv esetében, de ez egy bestseller ciklusnak igazán nem kéne azzal ekkora rajongótáborra szert tennie, hogy elemeket vesz a Gyűrűk urától, a Star Warstól és a Dűnétől.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1532 Dátum: 13 jan 12, 00:07:29 » |
|
rondár, az elf-tünde témában a következő érvem az lett volna, hogy ennyi erővel a törpök esetében is maradhatnánk a dwarf szónál, de látom te ez esetben is azt részesíted előnyben. Amerikai patriotizmus hogyan jelenik meg a történetben? Eragon meg kinek a rokona? Egyébként az egésszel az a gond, hogy túlságosan gyerekes. Nincs kiforrott világa, ami van, az is felszínes, és más történetekből, meg körülbelül népmesékből és mendemondákból összeollózott sablon. Gyakorlatilag nincs olyan része, amit már le ne írtak volna. Pont az a veszte, ami miatt egykor sztárolták. A kis írópalántánk 18-20 évesen írta, ami milyen menő már, rögtön be is állították Tolkien második kiadásának. Csakhogy ez a fiatalság érződik is az egész történeten. Nem beszélve arról, hogy én is kiadhatnám a regényeimet, ha az apám nekem is egy kiadó tulajdonosa lenne, és lefogadom azok sem lennének sokkal rosszabbak. Csakhogy a való életben egy fiatal elsőkönyves írónak sokkal nehezebb és drágább a kezdet, mint az Eragont alkotó őstehetségnek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1533 Dátum: 13 jan 12, 12:09:48 » |
|
Ha bármi olyan értékkel rendelkezne ami lehetővé teszi, hogy ksöbb sokkal tartalmasabbat írjon, akkor azok, ha kiforratlanul is, de itt is megmutatkoztak volna. MOst komolyabb érvelés helyett annyit mondok, 15 meg Nászutazás a Föld középpontján keresztül, még ha akadna jobb példa is. Ez regény nagyjából egy átlagosnál egy fokkal kidolgozottabb fanfictionnek felel meg, csak épp nem valami animéből íródott, mert fantasy rajongó volt a kölök. És apuci kiadójára tekintettel "önálló" sztori össze-visszapötyögésére adta a fejét. Habár szerintem talán az apjától függetlenül is megjelentetthette volna, a középszerűre mindig van igény.
Há' a gonosz uralkodó csávóval, ki mással. Bár nekem kevés maradt meg az egészből szerencsére.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 12, 12:11:29 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1534 Dátum: 13 jan 12, 12:17:02 » |
|
Igazából a gonosz uralkodó csávó Lovasával van rokoni kapcsolatban,de az majdnem ugyanaz
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1535 Dátum: 13 jan 12, 12:27:42 » |
|
Kettőből nulla Ennyire maradandó hatást gyakorolt rám a könyv
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 12, 12:38:14 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1536 Dátum: 13 jan 12, 20:28:01 » |
|
rondár, az elf-tünde témában a következő érvem az lett volna, hogy ennyi erővel a törpök esetében is maradhatnánk a dwarf szónál, de látom te ez esetben is azt részesíted előnyben. Tévedés. Mint fordító, egyetértek a törp szó használatával, de mint olvasó, nekem személy szerint azért áll jobban nyelvemre a dwarf, mert angolul lapozom Tolkien klasszikusát. Amerikai patriotizmus hogyan jelenik meg a történetben? Eragon meg kinek a rokona? Amerikai polgárháború. De a szabadságharcok elég sok amerikai könyv és film (sci-fi, fantasy egyaránt) főszereplői, ahogy a valós háborúkkal mért párhuzamok is. Úgy emlékszem, Murtagh féltestvére, Murtagh apja meg ugye egy áruló sárkánylovas volt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 12, 21:57:44 írta rondár »
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1537 Dátum: 13 jan 15, 12:19:03 » |
|
Igazából a gonosz uralkodó csávó Lovasával van rokoni kapcsolatban,de az majdnem ugyanaz SPOILER:Ez sem igaz
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1538 Dátum: 13 jan 15, 17:12:26 » |
|
Az anyjuk,Selena,ugyanaz a nő volt.
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1539 Dátum: 13 jan 16, 16:48:38 » |
|
Selena nem volt gonosz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1540 Dátum: 13 jan 16, 17:07:44 » |
|
Senki sem mondta, hogy az volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Laterneman
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1541 Dátum: 13 jan 19, 15:25:32 » |
|
Kettő darab rövid horrortörténet Egy, KettőIlletve egy nagyon jó képregény: Itt
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 19, 15:34:15 írta Laterneman »
|
Naplózva
|
|
|
|
Eperke
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
A Real Sir!
|
|
« Válasz #1542 Dátum: 13 jan 19, 15:37:13 » |
|
Durva egy képregény volt egy rész ahol kicsit hátrébb dőltem
|
|
|
Naplózva
|
Egy hang van a világon ami örök és az a halál hangja!
|
|
|
Kazekage sama
Uchiha Madara
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1543 Dátum: 13 jan 27, 14:30:36 » |
|
Én amúgy csak azt nem értem, hogy Deadpool, hogy nem lett híres. Úgy értem bármi mást mondunk az embereknek, Küklopsz, Fáklya, Vérontó, még a Megtorló is sokkal ismertebb, pedig sokkal érdemtelenebbek. Gdat ennek az egyik magyarázata hogy az említett karakterek 20-30 évvel korábban jelentek meg és szerepeltek már csomó rajzfilmben, játékban, képregényben vagy filmben. Ezzel szemben Deadpool itthon nyomtatásban összesen kétszer jelnt meg és ebből csak egy rész az eredeti univerzumból. (A másik az Ultimate volt, akit le is fordítottak Holtbiztosra és nem is olyan jó karakter) + Megjelent a Rozsó filmben de ott is elcseszték. Viszont egyre többen ismerik és stabilan kap most már mindig egy saját sorozatot+ a játékokba is bekerül mindig, szóval pár év és lesz olyan ismert minta többi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Laterneman
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1544 Dátum: 13 jan 28, 10:06:01 » |
|
Tavaly kezdtem bele egy regény írásába. Igazából egy összefoglaló műről van szó, amiben végre kiírhatok mindent, ami bennem van. Régi barátságokból, régi írásokból és új ötletekből táplálkozik, így főleg számomra van nagy jelentősége, de az eddigi visszajelzések alapján (majd ezt Aes meg Saphira visszaigazolja ) másoknak is tetszik. A két regényből az első rész már kész van, ehhez adnék is linket: ErebosA fejezetek értelem szerűen mennek felfele, oldalt a blogarchívumnál lehívhatóak. Minden fejezet 5 részből áll, hogy ne ütközzön esetleg karakterkorlátba. Az Erebos fejezetei: 1. Ex nihilo 2. Evolutio 3. Pendragon 4. Typhon 5. Az ember a színfalak mögött 6. Bukott angyalok balladája 7. Deus ex machina Akit érdekel olvassa. A második regény, az Aether írása folyamatban van, a második fejezetnél tart, az oldalon ez is fellelhető. Köszönöm a figyelmet!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|