CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2040 Dátum: 14 aug 19, 13:37:01 » |
|
Az én ízlésem megkérdőzhetetlenül jó, ebben ne is merj kételkedni Olvass például Éjangyalt, Ködszerzetet, garantáltan tetszeni fog .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2041 Dátum: 14 aug 19, 13:44:28 » |
|
Éjangyalról még nem hallottam, a Ködszerzetet apám olvasta, és azt mondta ő is, hogy jó. Majd lehet egyszer belevágok. Tök jó, most így többen is írtátok, hogy WoT-ot akartok olvasni, kíváncsi lennék hányan jutnak el a végéig. Egybe olvasva azért kemény nagyon, meg vannak benne unalmasabb időhúzás részek is sajna. De ennek ellenére nagyon jó.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2042 Dátum: 14 aug 19, 17:07:38 » |
|
Akinek tetszik az Idő Kereke, annak ajánlom az Igazság Kardját.
Amúgy megnéztem Beavatottat, nem volt rossz, mondjuk sokat nem is vártam tőle. Valaki a könyveket olvasta?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jama-Dharma
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2043 Dátum: 14 aug 19, 19:04:39 » |
|
Én mondjuk még csak a Ködszerzet 1-et olvastam, de eddig inkább csak közepesnek találtam. Kíváncsi avgyok azért jobb lesz-e, a későbbiekben remélem igen.
|
|
|
Naplózva
|
White Album Gently Weeps + Space Ripper Stingy Eyes
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2044 Dátum: 14 aug 19, 19:55:12 » |
|
Az is számít, hogy magyar kiadásban az "elsőt" olvastad-e, mert itthon a 3 könyvet 6 részletben adták ki, és mindig lehet tudni, hogy a páratlan számú könyvek kissé uncsibbak mert felvezetések, de cserébe a második fele kárpótol.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #2045 Dátum: 14 aug 22, 00:22:39 » |
|
Azt több kritikában is olvastam, hogy az Idő Kereke több kötete is túlzottan semmitmondó. Valahol még azt is írták hogy az egész történet akkor lenne szuper ha negyedennyi tartalomba sűrítette volna az író. De pontosan melyik könyvek azok, amik nem olyan érdekesek és esetleg kihagyhatók? Elsősorban tőled kérdezem Aes, mint szakértőtől
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2046 Dátum: 14 aug 22, 00:36:21 » |
|
Általában egy-egy könyv nem kihagyható, mivel hát a történet abban ugyanúgy folytatódik...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #2047 Dátum: 14 aug 22, 00:42:12 » |
|
Vannak összefoglalók a neten.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2048 Dátum: 14 aug 22, 00:43:05 » |
|
Hát aki ilyen hozzáállással akar kiolvasni egy könyvsorozatot, annak tudom is ajánlani az összefoglalókat a neten.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #2049 Dátum: 14 aug 22, 00:48:24 » |
|
Pedig van ilyen, egyes sorozatok részeit nem érdemes megnézni/elolvasni. Az animékben is mindig kihagytam a fillereket. Jó példa Darren Shan, A város trilógiájában a 2.könyv jóval gyengébb lett mint az 1. és a 3. Vagy a Démonvilágban a 3. és a 8. rész. Azokat ha előre tudtam volna milyenek inkább kihagyom, nagyon keveset ad a fősztorihoz és elveszi a kedvedet a folytatástól.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2050 Dátum: 14 aug 22, 09:29:44 » |
|
Kihagyható könyv nincs, meg ennek sok értelme nem is lenne. Hát aki ilyen hozzáállással akar kiolvasni egy könyvsorozatot, annak tudom is ajánlani az összefoglalókat a neten. Ez így van. Egyébként valóban sok a redundancia a szövegben, pl Az alkony keresztútján című rész, az már tényleg majdnem kihagyható, kb. mintha egy egész filleres évad lenne egy animében, de azért nem teljesen, mert vannak benne jelentős történések is. Csak nagyon bő lére van eresztve az a kötet. Erre egyébként az egész sorozatban van hajlam főleg a közepe táján. De nem baj, ezt így kell szeretni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jama-Dharma
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2051 Dátum: 14 aug 23, 10:42:02 » |
|
Akkor is ki lehet hagyni egy részt, ha valaki nem bánja, hogy nem fog érteni bizonyos dolgokat, sőt még élvezi is, hogy folyton felmerül benne az, hogy "most mi is van"? Én például a Jég és tűz dala sorozatot is a második résszel kezdtem és vicces is volt úgy (persze utána elolvastam az elsőt). Amelyik könyvsorozatot most olvasom, ott pedig szintén kezdtem a 2. résszel, utána jött a 4, majd az 1. és úgy a 3. De mondjuk több egymást követő részt azért én se hagynék ki egy sorozatból, meg amit kihagyok azt később pótolom is.
|
|
|
Naplózva
|
White Album Gently Weeps + Space Ripper Stingy Eyes
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2052 Dátum: 14 aug 23, 14:15:33 » |
|
Milyen poén, hogy mindenki becsületről meg jogról hablatyol a Hét királyságban Nedtől Stannisig, de senki sem sírt, amikor a jogos dinasztia hatalmát megdöntötték. Még Robb is értelmesebb az első könyv végén, mint Ned, nem akar rögtön az egész ház ellen bosszút állni. Stannis "én vagyok a jog szerinti király" dumája meg már olyan unalmas. Rhaegar is az volt. Viserys és (elvileg) Aegon is az, Robert meg sosem volt, mégis leszarja mindenki a jogot, mert nem számít, csak az erő számít, szóval abbahagyhatná már ezt a szöveget. Egyébként, úgy érzem, célzás a Blacfyrek megemlítése, meg a szöveg, hogy "a szél, ami a Keskeny-tengeren túlra visz, ritkán hoz haza". Bár lehet csak szarkazmus volt Martin részéről, mert éppenséggel mégiscsak visszatért egy egész seregnyi száműzött. (Stannis meg csak ne beszéljen "usurper"-ekről, végül is nem egy ilyen jogán akarja most elfoglalni a trónját? ) "The day was lost, Your Grace." "Aye, that was what you said. 'The day is lost, sire. Fall back now, that you may fight again.' And now you would have me scamper off across the narrow sea... " "... to raise an army, aye. As Bittersteel did after the Battle of the Redgrass Field, where Daemon Blackfyre fell." "Do not prate at me of history, ser. Daemon Blackfyre was a rebel and usurper, Bittersteel a bastard. When he fled, he swore he would return to place a son of Daemon's upon the Iron Throne. He never did. Words are wind, and the wind that blows exiles across the narrow sea seldom blows them back. That boy Viserys Targaryen spoke of return as well. He slipped through my fingers at Dragonstone, only to spend his life wheedling after sellswords. 'The Beggar King,' they called him in the Free Cities. Well, I do not beg, nor will I flee again. I am Robert's heir, the rightful king of Westeros. My place is with my men. Yours is in Braavos. Go with the banker, and do as I have bid." "As you command," Ser Justin said. "It may be that we shall lose this battle," the king said grimly. "In Braavos you may hear that I am dead. It may even be true. You shall find my sellswords nonetheless." The knight hesitated. "Your Grace, if you are dead — " " — you will avenge my death, and seat my daughter on the Iron Throne. Or die in the attempt." Ser Justin put one hand on his sword hilt. "On my honor as a knight, you have my word." "Oh, and take the Stark girl with you. Deliver her to Lord Commander Snow on your way to Eastwatch." Stannis tapped the parchment that lay before him. "A true king pays his debts."
Pay it, aye, thought Theon. Pay it with false coin. Jon Snow would see through the impostesure at once. Lord Stark's sullen bastard had known Jeyne Poole, and he had always been fond of his little half-sister Arya. "The black brothers will accompany you as far as Castle Black," the king went on. "The ironmen are to remain here, supposedly to fight for us. Another gift from Tycho Nestoris. Just as well, they would only slow you down. Ironmen were made for ships, not horses. Lady Arya should have a female companion as well. Take Alysane Mormont." Ser Justin pushed back his hair again. "And Lady Asha?" The king considered that a moment. "No." "One day Your Grace will need to take the Iron Islands. That will go much easier with Balon Greyjoy's daughter as a catspaw, with one of your own leal men as her lord husband." "You?" The king scowled. "The woman is wed, Justin." "A proxy marriage, never consummated. Easily set aside. The groom is old besides. Like to die soon." From a sword through his belly if you have your way, ser worm. Theon knew how these knights thought. Stannis pressed his lips together. "Serve me well in this matter of the sellswords, and you may have what you desire. Until such time, the woman must needs remain my captive." Ser Justin bowed his head. "I understand." That only seemed to irritate the king. "Your understanding is not required. Only your obedience. Be on your way, ser." This time, when the knight took his leave, the world beyond the door seemed more white than black. Stannis Baratheon paced the floor. The tower was a small one, dank and cramped. A few steps brought the king around to Theon. "How many men does Bolton have at Winterfell?"
"Five thousand. Six. More." He gave the king a ghastly grin, all shattered teeth and splinters. "More than you." "How many of those is he like to send against us?" "No more than half." That was a guess, admittedly, but it felt right to him. Roose Bolton was not a man to blunder blindly out into the snow, map or no. He would hold his main strength in reserve, keep his best men with him, trust in Winterfell's massive double wall. "The castle was too crowded. Men were at each other's throats, the Manderlys and Freys especially. It's them his lordship's sent after you, the ones that he's well rid of." "Wyman Manderly." The king's mouth twisted in contempt. "Lord Too-Fat-to-Sit-a-Horse. Too fat to come to me, yet he comes to Winterfell. Too fat to bend the knee and swear me his sword, yet now he wields that sword for Bolton. I sent my Onion Lord to treat with him, and Lord Too-Fat butchered him and mounted his head and hands on the walls of White Harbor for the Freys to gloat over. And the Freys... has the Red Wedding been forgotten?" "The north remembers. The Red Wedding, Lady Hornwood's fingers, the sack of Winterfell, Deepwood Motte and Torrhen's Square, they remember all of it." Bran and Rickon. They were only miller's boys. "Frey and Manderly will never combine their strengths. They will come for you, but separately. Lord Ramsay will not be far behind them. He wants his bride back. He wants his Reek." Theon's laugh was half a titter, half a whimper. "Lord Ramsay is the one Your Grace should fear." Stannis bristled at that. "I defeated your uncle Victarion and his Iron Fleet off Fair Isle, the first time your father crowned himself. I held Storm's End against the power of the Reach for a year, and took Dragonstone from the Targaryens. I smashed Mance Rayder at the Wall, though he had twenty times my numbers. Tell me, turncloak, what battles has the Bastard of Bolton ever won that I should fear him?" You must not call him that! A wave of pain washed over Theon Greyjoy. He closed his eyes and grimaced. When he opened them again, he said, "You do not know him." "No more than he knows me." "Knows me," cried one of the ravens the maester had left behind. It flapped its big black wings against the bars of its cage. "Knows," it cried again.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2053 Dátum: 14 aug 23, 14:54:41 » |
|
Bár Theont utálom de ez rohadt jó fejezet volt, legalább is haladt előre a sztori északon, és Stannis megint csak epic ebben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #2054 Dátum: 14 aug 25, 10:56:04 » |
|
A filmes topicba akartam rakni, de inkább ide rakom, mert a könyvről van szó, a Game of Thrones-ról. Én még nem olvastam a könyveket, nem is most fogom elkezdeni, mert még mások vannak az listám élén, de az egyik bátyám viszont olvasta és neki nagyon tetszett ez az írás, gondoltam, mivel itt jó páran bele szagoltak ebbe a kis irományba, ezért érdekelni fogja őket. https://www.goodreads.com/review/show/1459299?book_show_action=false&page=1És itt van egy Wheel of Time (Az Idő Kereke) kritika is, ha érdekel valakit. https://www.goodreads.com/review/show/1195401?book_show_action=false&page=1
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 25, 11:07:07 írta Minagi »
|
Naplózva
|
|
|
|
|