Néhány napja fejeztem be a 2012-s, első szezont BD kiadásban, szóval megosztanám a gondolataimat. ^^
Diohéjban: Hol voltál eddig az életemből?
Part 1: Phantom BloodBevezetőnek tökéletesen megfelelt, talán gyors is volt egy kicsit. Megismertük a Joestar családot, Diot, Erinát, Speedwagont, valamint a Hamont, Zeppelin keresztül. Úgy éreztem, hogy nem a történeten, hanem sokkal inkább a karaktereken volt a hangsúly. Szemtanúi lehettünk, ahogy Jonathanból férfi és igazi úriember lesz, figyelemmel kísérhettük Dio totális romlottságát, végül láthattuk, ahogy Zeppeli beteljesíti a végzetét. Jonathan rendkívül szimpatikus karakter volt a számomra, de mégis Diot emelném ki. Gyakran látom a "nem születik senki sem gonosznak" kijelentést, amikor egy velejéig sötét karakter tesz valami totál pozitív, karakteridegen dolgot, ami kivágja az embereknél a biztosítékot, szerintem jogosan. Nos, Dio egyszer nem vallotta azt, hogy ő a körülmények áldozata, hanem kijelentette, hogy ő bizony gonosz és így született. Elfogadhatjuk Diot a kijelentés megcáfolójának? Annyi szent, hogy piszkosul jól játszotta a gyűlölhető karakter szerepét. Tökéletes főellenség alapanyag.
Part 2: Battle TendencyFolytatódott a kőmaszk és a zenei utalások története. Először meglepődtem, hogy nem Jonathan gyermeke lett a következő főszereplőnk, de Joseph miatt abszolút nem bánom a dolgot. A következő mondatod biztosan az lesz, hogy Joseph nagyon vagány és hatalmas arc volt. Joseph nagyon vagány és hatalmas arc volt. Tetszett a kőmaszk mögötti rejtély és a Pillér Emberek is érdekes ellenfelek voltak. Egyedül Kars volt egy óriási csalódás a számomra. AC/DC eldobta a büszkeségét, hogy sikeresen eljuttassa Aja Vörös Kövét a társaihoz, Wham egy tiszteletreméltó harcos volt a végsőkig, akit sajnáltam is az utolsó pillanataiban, főleg, hogy a Fate/Zero Riderének hangján beszélt és volt Kars. Szerintem a szerző nem tudta normálisan kivitelezni azt, amit vele akart. Kars megóvta a szakadék mélyén lévő virágot, valamint megmentett egy kutyát is, erre mintha totál kicserélték volna, átment egy rohadékba, aki tesz mindenre, aljas trükköket használ és megszegi a szavát. Még Santanát is többre becsültem nála, pedig neki még személyiség sem jutott. Lisa Lisa is egy pillanat alatt lett vagány Hamon mesterből bajbajutott hercegnő a szemétségének köszönhetően. Ennyit Karsról. A pozitív oldalról muszáj még megemlítenem Caesart és Stroheimet. Caesar is egy kedvelhető, vagány karakter volt, akinek halála az egyik legszebben kivitelezett anime halál volt, amit valaha láttam. Ahogy Joseph és Lisa Lisa várja Caesar válaszát azt remélve, hogy megszólal, jelezve nekik, hogy él, de ehelyett meglátják a vért, ami kifolyt a szikla alól, tudván, hogy ott halt meg a bajtársuk. Megható és erőteljes jelenet volt. Végezetül Stroheim. Nem láttam benne többet, mint egy idegesítő karaktert, amikor megjelent, de kegyetlenül odatette magát, amikor szükség volt rá. Szó, ami szó kellemeset csalódtam benne. A német technológia a legjobb a világon!
Egyéb gondolatok/Kérdések- Joestarnak, vagy Zeppelinek rosszabb-e lenni?
- Jonathan gyakorlatilag annak az anime/manga szabálynak lett az áldozata, hogy "addig nem számít valaki halottnak, amíg a saját szemünkkel meg nem bizonyosodunk róla, vagy nem kerül elő a holttest". Nem ellenőrizte le Diot a Joestar rezidencia felgyújtása és a második ütközetük után sem, csak gondolta, hogy meghalt.
- A széria rejtett sztárja Speedwagon volt, akinek nem volt egyetlenegy komoly harca sem, végig kommentálta az összes fontosabb ütközetet, túlélt minden összecsapást csak azért, hogy agglegényként, szívrohamban haljon meg.
- Tulajdonképpen milyen célt is szolgált Aja Vörös Köve a főszereplőinknek? Joseph felvetette, hogy pusztítsák el, de Lisa Lisa nem engedte, mert elmondása szerint szükséges a Pillér Emberek legyőzéséhez. Sem AC/DC, sem pedig Wham legyőzéséhez nem kellett a kő és Kars is ugyanúgy végezte volna, ha nem szerezte volna meg. Magyarán az egész kő csak az ellenség felerősítésére volt jó, függetlenül attól, hogy segített kilőni Karst az űrbe a végén.
- Honnan a fenéből tudta Kars, hogy ki az a Santana, ha Stroheim adta ezt a nevet a negyedik Pillér Embernek?
- Bár Caesar halála megható volt, gyakorlatilag magának köszönhette. Már, amikor elrugaszkodott fogtam a fejem, hogy most kajak beugrik Wham és a fény elé ahelyett, hogy távolról szedné szét Whamot a buborékjaival. >.<
- A hajóval felhúzott koporsó a Part 2 végén. Gondolom az Dio koporsója akar lenni. Hogyan is lehetséges az, hogy felhúzzák a víz alól azt a koporsót, amiben Erina elvileg megmenekült a robbanás elől a Part 1 végén, ráadásul lelakatolva? Átsiklottam valami felett?
- Mennyire cenzúrázott a Stardust Crusaders? Érzékeny vagyok a cenzúrára, szóval megvárom a BD kiadást, ha nagyon.