Balint
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #390 Dátum: 13 okt 27, 08:41:05 » |
|
hát már tanulok meg jó is vagyok benne...de 8.as szinten még teljesen nemtudom lefordítani a szöveget
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Duuu
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #391 Dátum: 13 okt 27, 19:57:47 » |
|
Nem azért írtam, hogy bárkit is megsértsek, de amikor a szókincsem bővítése volt a célom, akkor angol tv nézés, és újságolvasás helyett, elkezdtem angolul olvasni mangákat. Az eleje gyakorlatilag csak szótározással telt, de így közel 7-8000 oldal manga után már csak egy-két szót kell fordítanom. Például, ha az Attack on titan tetszik neked, akkor miközben szórakozol, tudsz tanulni is. illetve meg kell találni azokat a mangákat, amikor tetszenek stílusra és elkezdeni. Moderátorok könyörüljetek pls ennyi off után.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #392 Dátum: 13 nov 02, 09:28:41 » |
|
off: Szókincs bővítésre nem mangát, hanem regényeket kell olvasni. :X Legalábbis az én szókincsemen nem sokat segítettek a mangák.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hakuu
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
Puding erőmű vezető
|
|
« Válasz #393 Dátum: 13 nov 02, 10:01:45 » |
|
Pedig sok szót lehet úgy tanulni már csak azt kell figyelembe venni hogy egy rakás anime megnézése során mennyi japán szó ragad rád, szinte már érted a felét annak amit mond és nem is kell olvasni a szöveget sokszor mert berögzülnek a szavak ugyan ez ha angolul olvasol mangát előbb-utóbb meg marad. fuh ezt most jól meg fogalmaztam de a lényeg érthető
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Duuu
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #394 Dátum: 13 nov 03, 22:26:28 » |
|
Hát Ishida, kinek a papné kinek a paplan, vagy valami ilyesmi Itt nem azon van a lényeg, h mit olvasol, hanem, hogy találni kell vmit, ami neked bejön és abból tanulni. Lehet ez barkácsolásos hobbi, vagy bármi más. Ha adott témában olvasol angolul, akkor 1. érdekel is amit olvasol 2. jobban ragad. Ebből kifolyólag én mangákat olvasok és animét is kizárólag angol felirattal nézek. Próbálok olyanokat is nézni/olvasni ami más-más témát foglal magába: pl: Toriko: Rengeteg jelző van benne a különböző kajákról( gasztro), Tsuritama (horgászat), Attack on Titan: A különféle mozgások, testrészek,sebesülések(naturalisztikus a manga), stb, ami jobban ki van emelve mint a többinél szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #395 Dátum: 13 nov 07, 10:26:19 » |
|
Emlékeztek még az ígéretre, hogy lefordítom a Birth of Levi-t? Tovább tartott, mint kellett volna, de itt van: http://naruto-kun.hu/news.php?readmore=2495 Jó olvasást. ^-^ ____ Elkezdtem az eredeti mangát olvasni, és rögtön fenn is akadtam valamin. A kiképzést tényleg nem rajzolta meg a mangaka és csak az animében volt benne, vagy vacak verziót szedtem le a netről? Egyébként a Before the Fall is havonta jelenik meg?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #396 Dátum: 13 nov 07, 11:22:20 » |
|
Benne van a kiképzés is, csak nem az elején, hanem valami későbbi fejezetbe van betoldva, gondolom visszaemlékezésként. Nem emlékszem pontosan hol, mert csak belelapoztam a fejezetekbe hogy tudjam, mikortól van az a rész, amit nem dolgozott fel az anime.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Duuu
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #397 Dátum: 13 nov 07, 11:47:18 » |
|
A mangában az események más sorrendben vannak, mint az animében. speciel a kiképzési részre gondolok, illetve van még néhány részlet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #398 Dátum: 13 nov 07, 22:05:23 » |
|
Heheh, megint előbb járt a szám, mint kellett volna. Köszi az infót. A mangában pedzegették a Felderítő Egység volt vezetőjét? Beszéltek róla? Esetleg kiderül, hogy kicsoda? Mert van egy elméletem, de nem akarok hülyeséget mondani. Vagy valakinek valami ötlete, hogy ki lehet?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 nov 07, 22:06:01 írta A-chan »
|
Naplózva
|
|
|
|
zoldkabatos
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #399 Dátum: 13 nov 08, 15:49:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hakuu
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
Puding erőmű vezető
|
|
« Válasz #400 Dátum: 13 nov 08, 18:53:46 » |
|
Az biztos hogy rosszabbra számítottam amikor belekezdtem sőt amikor Eren meghalt be akartam fejezni aztan kiderült hogy él mondom wttf? Viszont idén még tuti innen cosplayezek !!! csak a fegyver na azzal még lesznek bajok
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zoldkabatos
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #401 Dátum: 13 nov 08, 19:02:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hakuu
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
Puding erőmű vezető
|
|
« Válasz #402 Dátum: 13 nov 08, 19:12:03 » |
|
Hajaj az egy picit merész lenne metron igyis milyen csodálattal bámulnak az emberek ha rózsasín parokában végig vonulok akkor még hogy néznének --> Mikasára gondoltam, neki szívesen beöltöznék és viszonylag olcsón megúszhatom így karácsony előtt-után
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Adri
Gennin
Nem elérhető
Rejtett Hang Falu
|
|
« Válasz #403 Dátum: 13 nov 10, 16:46:48 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #404 Dátum: 13 nov 11, 19:25:05 » |
|
Az én sminkem ennél sokkal jobb volt. xD Egyébként, Hakuu, nem nehéz megcsinálni a 3DMG-t sem, csak elég pepecs munka meg sokáig tart, de ezzel a cosplay topicot kellene fárasztani. Lol, Adri, ez ütött. xD Meg is lett az új dA-s webcamem. Amúgy utánaolvastam Erwin elődjének, és az elméletem helyes volt; Shadis az. *meg van magával elégedve* xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|